De la prostituţie la prostie

Condamnarea lui Dan Voiculescu de către instanţa de fond (prima din ierarhia de trei, cel mai uşor de manipulat fiind formată dintr-un singur judecător) a consolidat percepţia aproape generală că Scaraoţki cu meşă şi-a băgat adânc nu doar nasul chitinos dar şi coada ca o bidinea de spoitor de putini în această poveste cu poliţe şi harpii. (more…)
continuare...

Dialogul surzilor

Motto Dialogul este doar un pretext pentru a ne face ascultaţi! Trăim într-o societate nevrotică. Suntem agresaţi din toate părţile, la foc  continuu, de anomalii ce ne ţin sub o permanentă biciuire a ameninţării. Starea de veghe compulsivă înlocuieşte starea de somn profund, gândurile năvălesc haotic, se contrazic, se încaieră, se fragmentează, se izgonesc unele pe altele. Aproape am uitat ce înseamnă reveria, deliciul scufundării în sine, privilegiul condiţiei de fiinţă ce-şi poate construi singură fericirea în loc de a o cerşi altora. (more…)
continuare...

Pe scurt…

Am fost plecat, pentru o săptămână, în vacanţă. Fără computer, fără mobil, într-o ţară normală în care oamenii nu discută despre politică mai mult decât despre vreme, nu sunt scindaţi, la nivel macro, în tabere inamice, nu sunt devoraţi de sentimente mutilante, nu trăiesc pentru a-şi vedea duşmanii pe năsălie. (more…)
continuare...

Tare moale

Am urmărit-o multă vreme cu plăcere pe doamna Lelia Munteanu de la Gândul.  Îi apreciam stilul perfuziv, de scos cititorii din catatonie. Mai ales că, ţara fiind ruptă în două de apucăturile de satir (luaţi-o cum vreţi, cu i din i sau cu î din i) ale ştim cu toţii cui, destui aleseseră ca în judecăţile lor politice să prefere elasticităţii de a jongla cu argumente rigiditatea ideilor fixe şi a clişeelor. (more…)
continuare...