Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Sunteți, domnule președinte al PNL, comandantul trupelor a căror uniformă, simbolic, o port. Din tranșeea blogului meu de franctiror, în care am coborât din însărcinarea propriei conștiințe în urmă cu trei ani de zile, mă străduiesc să observ, să evaluez și să acționez, cu limitatul arsenal din dotare, întru folosul cauzei de curățare a României de mucegaiul băsist.
Trebuie să recunosc că am dat nu o dată, de-a lungul acestor ani, dovadă de indisciplină militară, exprimându-mi neîncrederea (ba chiar, pe alocuri, dezaprobarea) față de unele decizii luate de comandamentele politice pe care dumneavoastră și domnul premier Victor Ponta le coordonați. Am făcut-o însă aici, în singurătate, în dialoguri de confruntare cu liberul meu arbitru, fără a-mi considera opiniile îndeajuns de importante pentru a încerca să le croiesc drum către atenția dumneavoastră.
Mă voi abate de la această regulă acum, o dată. Pentru că văd în jur îngrijorătoare efecte de fumigene,  un soi de ceață artificială pogorându-se peste ideile clare ce ne-au unit. Constat cum scade vizibilitatea pe câmpul de luptă și se înmulțesc semnele de derută printre camarazi.  Deși suntem încă mulți, senzația este de dezordine, de dezagregare, ca și cum s-ar fi produs o dezertare la vârf și am rămas, în urma victoriei din alegeri, fără lideri.
Cum ați constatat și dumneavoastră,  domnule Crin Antonescu, Traian Băsescu a trecut, în aceste condiții, la atac. În stilul său inconfundabil, la intimidare, încălcând orice reguli dar mizând, cinic, pe respectarea acestora de către adversari.
Ceea ce țin neapărat să vă spun este că trebuie să-l opriți! Vă voi sugera și cum. A venit momentul să acționați decisiv și fără întârziere. Trebuie să-i redați lui Traian Băsescu dimensiunea microscopică pe care i-au stabilit-o cifrele referendumului de suspendare. Trebuie, și aveți arma necesară. Această armă se numește USL, de care, se pare, ati uitat cu desăvârșire.
Dacă ceva îl ingrozește până la paralizie pe TB, acest ceva este energia manifestată public de mulțimi dezlănțuite care-l contestă. Oricine își amintește că au fost suficiente doar câteva sute de manifestanți pentru a-l face pe „imbatabilul” iubitor de licurici mari să accepte și înlocuirea guvernului Boc și instalarea guvernului Ponta 1. După care, terifiat, s-a chircit în scorbura lui de la Cotroceni și n-a mai îngăimat o vorbă, luni de zile, așteptând reptilian domolirea furiei populare.
Acum, cu tupeul care-l caracterizează, a scos din nou capul. Și mușcă veninos în stânga si-n dreapta, ba cu DNA-ul, ba cu CCR-ul, ba cu CSM-ul, ba cu ANI. În vreme ce Victor Ponta se tot uită la calendar, visând un Crăciun 2014 cu focuri de artificii, iar dumneavoastră, domnule Antonescu, păreți a fi mai preocupat de o rebrenduire marca Niels Snecker (ceea ce, în fond, nu e un lucru rău) decât de anihilarea lui Traian Băsescu.
Ursul USL-ist există, trăiește încă, dar, de la alegerile din decembrie 2012, a intrat într-o adâncă hibernare din care nimeni (dintre cei care ar putea-o face) nu încearcă să-l trezească.
Am spus-o și o repet: singura soluție de a-l opri rapid și durabil pe Traian Băsescu din noua lui cruciadă a jegului este de a-i arăta, până nu e prea târziu, imensul urs USL-ist ridicat pe picioarele din spate și rânjindu-i amenințător.
Nu e vorba de a organiza acțiuni ilegale ci de a face ceea ce e în menirea partidelor și a alianțelor politice să facă: mobilizarea susținătorilor, alimentarea conștiinței propriilor forțe unite, oferirea de prilejuri pentru exprimarea nemulțumirii  față de abuzuri și, în paralel, a voinței pentru anumite direcții programatice.
Organizarea unui miting gigantic al USL a devenit mai mult decât necesară, obligatorie.  Pentru organizațiile PSD și PNL din câteva mari orașe din jurul Bucureștiului  ar fi ca o încălzire ușoară, înaintea unui meci decisiv, strângerea laolaltă a 10 – 15 mii de membrii de partid cărora, sunt sigur, s-ar adăuga din proprie inițiativă alte câteva mii de „fără partid”, ca mine, care de-abia așteaptă un prilej să se descarce, scandând lozinci antibăsiste, de toate frustrările acumulate în urma coabitării.
Se răspândește tot mai mult ideea, alimentată copios de robinete portocalii, că USL nu mai organizează astfel de mitinguri pentru că și-a pierdut susținătorii în urma „dezastroasei” guvernări Ponta. Hai să vedem, chiar așa este? Hai să le demonstrăm că USL este încă puternic, este încă de temut!
Justiția la comandă politică trebuie demascată și descurajată. La fel și tentativele descreierate de intimidare și amuțire a presei libere. Portrete cu Koveși, Hăineală, Udrea, Lăzăroiu trebuie să ilustreze canibalismul noii haite băsiste. Trebuie cerut imperativ  DNA renunțarea la partizanat și începerea neîntârziată a urmăririi penale împotriva marilor corupți semnalați de rapoartele de control ale primului ministru și protejați de Traian Băsescu: Udrea, Videanu, Blejnar.
Un astfel de miting gigantic al USL nu doar că ar avea darul să redea celor 7,5 milioane de români care l-au delegitimat pe Traian Băsescu speranța că această alianță le apără, încă, interesele dar ar avea forța să spargă și barierele de dezinformare care împiedică ajungerea în marile capitale ale lumii a unor adevăruri esențiale privind realitățile românești.
Iar dacă domnul Ponta, legat de jurăminte euro-atlantice, nu va lăsa PSD-ul să iasă în stradă, făceți-o dumneavoastră, cu membrii și simpatizanții PNL. Până la urmă, așa cum domnia sa a actionat unilateral semnând pactul cu Traian Băsescu, și dumneavoastră puteți acționa unilateral semnând pactul cu trădații referendumului.
Sper ca aceste rânduri să găsească poștașul care să vi le aducă. Eu, mai mult decât a vi le adresa, nu pot face.
Privesc în urmă și descopăr, cu oarecare amărăciune, că am depășit 700 de articole publicate pe acest blog fără ca cineva, de la Cartierul General al armatei în care m-am înrolat din proprie inițiativă, să fi dat vreun semn că ideile mele i-ar fi fost de folos.
Și totuși, dacă acest articol o să vă parvină și o să vă convingă, eu o să mă declar răsplătit.
Să ne vedem, în septembrie, la marele miting.

Contele de Saint GermainEditorialeANI,Blejnar,CCR,Crin Antonescu,CSM,DNA,franctiror,Haineala,Kovesi,Lazaroiu,miting gigantic USL,Niels Snecker,PNL,PSD,Traian Basescu,Udrea,USL,Victor Ponta,VideanuSunteți, domnule președinte al PNL, comandantul trupelor a căror uniformă, simbolic, o port. Din tranșeea blogului meu de franctiror, în care am coborât din însărcinarea propriei conștiințe în urmă cu trei ani de zile, mă străduiesc să observ, să evaluez și să acționez, cu limitatul arsenal din dotare, întru...Blog politic si polemic