Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Sunteţi, domnule preşedinte al PNL, comandantul trupelor a căror uniformă, simbolic, o port. Din tranşeea blogului meu de franctiror, în care am coborât din însărcinarea propriei conştiinţe în urmă cu trei ani de zile, mă străduiesc să observ, să evaluez şi să acţionez, cu limitatul arsenal din dotare, întru folosul cauzei de curăţare a României de mucegaiul băsist.
Trebuie să recunosc că am dat nu o dată, de-a lungul acestor ani, dovadă de indisciplină militară, exprimându-mi neîncrederea (ba chiar, pe alocuri, dezaprobarea) faţă de unele decizii luate de comandamentele politice pe care dumneavoastră şi domnul premier Victor Ponta le coordonaţi. Am făcut-o însă aici, în singurătate, în dialoguri de confruntare cu liberul meu arbitru, fără a-mi considera opiniile îndeajuns de importante pentru a încerca să le croiesc drum către atenţia dumneavoastră.
Mă voi abate de la această regulă acum, o dată. Pentru că văd în jur îngrijorătoare efecte de fumigene,  un soi de ceaţă artificială pogorându-se peste ideile clare ce ne-au unit. Constat cum scade vizibilitatea pe câmpul de luptă şi se înmulţesc semnele de derută printre camarazi.  Deşi suntem încă mulţi, senzaţia este de dezordine, de dezagregare, ca şi cum s-ar fi produs o dezertare la vârf şi am rămas, în urma victoriei din alegeri, fără lideri.
Cum aţi constatat şi dumneavoastră,  domnule Crin Antonescu, Traian Băsescu a trecut, în aceste condiţii, la atac. În stilul său inconfundabil, la intimidare, încălcând orice reguli dar mizând, cinic, pe respectarea acestora de către adversari.
Ceea ce ţin neapărat să vă spun este că trebuie să-l opriţi! Vă voi sugera şi cum. A venit momentul să acţionaţi decisiv şi fără întârziere. Trebuie să-i redaţi lui Traian Băsescu dimensiunea microscopică pe care i-au stabilit-o cifrele referendumului de suspendare. Trebuie, şi aveţi arma necesară. Această armă se numeşte USL, de care, se pare, ati uitat cu desăvârşire.
Dacă ceva îl ingrozeşte până la paralizie pe TB, acest ceva este energia manifestată public de mulţimi dezlănţuite care-l contestă. Oricine îşi aminteşte că au fost suficiente doar câteva sute de manifestanţi pentru a-l face pe “imbatabilul” iubitor de licurici mari să accepte şi înlocuirea guvernului Boc şi instalarea guvernului Ponta 1. După care, terifiat, s-a chircit în scorbura lui de la Cotroceni şi n-a mai îngăimat o vorbă, luni de zile, aşteptând reptilian domolirea furiei populare.
Acum, cu tupeul care-l caracterizează, a scos din nou capul. Şi muşcă veninos în stânga si-n dreapta, ba cu DNA-ul, ba cu CCR-ul, ba cu CSM-ul, ba cu ANI. În vreme ce Victor Ponta se tot uită la calendar, visând un Crăciun 2014 cu focuri de artificii, iar dumneavoastră, domnule Antonescu, păreţi a fi mai preocupat de o rebrenduire marca Niels Snecker (ceea ce, în fond, nu e un lucru rău) decât de anihilarea lui Traian Băsescu.
Ursul USL-ist există, trăieşte încă, dar, de la alegerile din decembrie 2012, a intrat într-o adâncă hibernare din care nimeni (dintre cei care ar putea-o face) nu încearcă să-l trezească.
Am spus-o şi o repet: singura soluţie de a-l opri rapid şi durabil pe Traian Băsescu din noua lui cruciadă a jegului este de a-i arăta, până nu e prea târziu, imensul urs USL-ist ridicat pe picioarele din spate şi rânjindu-i ameninţător.
Nu e vorba de a organiza acţiuni ilegale ci de a face ceea ce e în menirea partidelor şi a alianţelor politice să facă: mobilizarea susţinătorilor, alimentarea conştiinţei propriilor forţe unite, oferirea de prilejuri pentru exprimarea nemulţumirii  faţă de abuzuri şi, în paralel, a voinţei pentru anumite direcţii programatice.
Organizarea unui miting gigantic al USL a devenit mai mult decât necesară, obligatorie.  Pentru organizaţiile PSD şi PNL din câteva mari oraşe din jurul Bucureştiului  ar fi ca o încălzire uşoară, înaintea unui meci decisiv, strângerea laolaltă a 10 – 15 mii de membrii de partid cărora, sunt sigur, s-ar adăuga din proprie iniţiativă alte câteva mii de “fără partid”, ca mine, care de-abia aşteaptă un prilej să se descarce, scandând lozinci antibăsiste, de toate frustrările acumulate în urma coabitării.
Se răspândeşte tot mai mult ideea, alimentată copios de robinete portocalii, că USL nu mai organizează astfel de mitinguri pentru că şi-a pierdut susţinătorii în urma “dezastroasei” guvernări Ponta. Hai să vedem, chiar aşa este? Hai să le demonstrăm că USL este încă puternic, este încă de temut!
Justiţia la comandă politică trebuie demascată şi descurajată. La fel şi tentativele descreierate de intimidare şi amuţire a presei libere. Portrete cu Koveşi, Hăineală, Udrea, Lăzăroiu trebuie să ilustreze canibalismul noii haite băsiste. Trebuie cerut imperativ  DNA renunţarea la partizanat şi începerea neîntârziată a urmăririi penale împotriva marilor corupţi semnalaţi de rapoartele de control ale primului ministru şi protejaţi de Traian Băsescu: Udrea, Videanu, Blejnar.
Un astfel de miting gigantic al USL nu doar că ar avea darul să redea celor 7,5 milioane de români care l-au delegitimat pe Traian Băsescu speranţa că această alianţă le apără, încă, interesele dar ar avea forţa să spargă şi barierele de dezinformare care împiedică ajungerea în marile capitale ale lumii a unor adevăruri esenţiale privind realităţile româneşti.
Iar dacă domnul Ponta, legat de jurăminte euro-atlantice, nu va lăsa PSD-ul să iasă în stradă, făceţi-o dumneavoastră, cu membrii şi simpatizanţii PNL. Până la urmă, aşa cum domnia sa a actionat unilateral semnând pactul cu Traian Băsescu, şi dumneavoastră puteţi acţiona unilateral semnând pactul cu trădaţii referendumului.
Sper ca aceste rânduri să găsească poştaşul care să vi le aducă. Eu, mai mult decât a vi le adresa, nu pot face.
Privesc în urmă şi descopăr, cu oarecare amărăciune, că am depăşit 700 de articole publicate pe acest blog fără ca cineva, de la Cartierul General al armatei în care m-am înrolat din proprie iniţiativă, să fi dat vreun semn că ideile mele i-ar fi fost de folos.
Şi totuşi, dacă acest articol o să vă parvină şi o să vă convingă, eu o să mă declar răsplătit.
Să ne vedem, în septembrie, la marele miting.

Contele de Saint GermainEditorialeANI,Blejnar,CCR,Crin Antonescu,CSM,DNA,franctiror,Haineala,Kovesi,Lazaroiu,miting gigantic USL,Niels Snecker,PNL,PSD,Traian Basescu,Udrea,USL,Victor Ponta,VideanuSunteţi, domnule preşedinte al PNL, comandantul trupelor a căror uniformă, simbolic, o port. Din tranşeea blogului meu de franctiror, în care am coborât din însărcinarea propriei conştiinţe în urmă cu trei ani de zile, mă străduiesc să observ, să evaluez şi să acţionez, cu limitatul arsenal din dotare, întru...Blog politic si polemic