Preşedintele provoacă. Ce e de făcut?

Traian Băsescu ştie că Victor Ponta şi USL joacă la trecerea timpului. Aceştia, după ce au reuşit cât de cât să calmeze bufeurile isteroid - egoiste ale unor parteneri străini cinici dar, din păcate, de neînvins şi de neignorat, îşi închipuie că dacă stau cuminţi şi lasă în pace tartorul cu zile numărate de la Cotroceni,  acesta se va mulţumi să se topească precum o lumânare, fără a mai putea face rău, să se consume mistuit de propriile-i flăcări tartarice. (more…)
continuare...

Dezlegarea enigmei Omar Hayssam ?!

Împrejurările aducerii în urmă cu doar câteva zile a lui Omar Hayssam în România  conţine atâtea elemente aparent de neînţeles, prin prisma luptei politice de la noi şi a intereselor fiecărei tabere beligerante în raport cu acest eveniment neaşteptat, încât s-a constituit într-o adevărată enigmă pe care analiştii politici (şi nu numai ei) se întrec, frenetic, în a o dezlega. (more…)
continuare...

Cine compromite justiţia din România?

Actul de justiţie are, în linia lui primordială, o adresabilitate individuală, nu colectivă. Chiar dacă o infracţiune are mai mulţi autori prezumaţi, aceştia sunt (ar trebui să fie) judecaţi individual şi au dreptul de a se apăra individual. Această notă particularizantă a justiţiei derivă, printre altele,  din respectul datorat de procuror / judecător elementelor de specificitate ale fiecărui individ în raport cu ceilalţi. (more…)
continuare...
12