Președintele provoacă. Ce e de făcut?

Traian Băsescu știe că Victor Ponta și USL joacă la trecerea timpului. Aceștia, după ce au reușit cât de cât să calmeze bufeurile isteroid - egoiste ale unor parteneri străini cinici dar, din păcate, de neînvins și de neignorat, își închipuie că dacă stau cuminți și lasă în pace tartorul cu zile numărate de la Cotroceni,  acesta se va mulțumi să se topească precum o lumânare, fără a mai putea face rău, să se consume mistuit de propriile-i flăcări tartarice. (mai mult…)
continuare...

Dezlegarea enigmei Omar Hayssam ?!

Împrejurările aducerii în urmă cu doar câteva zile a lui Omar Hayssam în România  conține atâtea elemente aparent de neînțeles, prin prisma luptei politice de la noi și a intereselor fiecărei tabere beligerante în raport cu acest eveniment neașteptat, încât s-a constituit într-o adevărată enigmă pe care analiștii politici (și nu numai ei) se întrec, frenetic, în a o dezlega. (mai mult…)
continuare...

Cine compromite justiția din România?

Actul de justiție are, în linia lui primordială, o adresabilitate individuală, nu colectivă. Chiar dacă o infracțiune are mai mulți autori prezumați, aceștia sunt (ar trebui să fie) judecați individual și au dreptul de a se apăra individual. Această notă particularizantă a justiției derivă, printre altele,  din respectul datorat de procuror / judecător elementelor de specificitate ale fiecărui individ în raport cu ceilalți. (mai mult…)
continuare...
12