Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Traian Băsescu a ales să conducă această țară prin intermediul unei alianțe coagulată de vulnerabilități. Vulnerabilități individuale și de grup.

Vulnerabilitatea dominantă aparține partidului dominant, PDL, și constă într-o acumulare incredibilă, fără precedent, de abuzuri, infracțiuni, fapte penale, și prin intermediul acestora de averi ilicite, în contul membrilor săi marcanți de la centru și din teritoriu. Nicio metodă aducătoare de beneficii rapide și fără muncă ori competențe pe măsură nu a fost scoasă din calcul : trafic de influență, jefuirea bugetului de stat prin aranjamente de tip suveică, falsificare de alegeri, furt de voturi în Parlament, transformarea activităților din vămi în afaceri exclusiv de partid, contrabandă, evaziune fiscală etc. Beneficiarii acestui rapt generalizat și instituționalizat, toți purtători ai cămășii portocalii ori relativi ai acestora, sunt în prezent sudați aproape indestructibil de interesul vital de a nu pierde puterea. Căci asta ar însemna, la lipsa de scrupule cu care au încercat să-și distrugă adversarii, la hoția deșănțată pe care au practicat-o fără a mai avea măcar precauția de a-și acoperi urmele, pușcărie sigură, ca să nu mai vorbim de perspectiva sumbră a confiscării averii, parțial ori integral.

Un alt tip de vulnerabilitate, capabilă a îngenunchea pe posesorii ei până aproape de sclavie, îi solidarizează cu guvernarea Băsescu pe membrii UNPR. Este de notorietate că acest partid este unul al șantajaților și al oportuniștilor de subterane, care se simt supuși exorcizării de câte ori li se pomenesc cuvinte ca onoare, patriotism, curaj.  Oameni mai cocârjați ca aici de dosare și de stafii ale trecutului personal, greu de aflat în altă parte. Nu găsești nici măcar un singur politician, purtând la butonieră insigna UNPR, care să inspire cuiva încredere ori respect. Există acolo un domn efeminat, Cristian Diaconescu, care multă vreme a lăsat impresia că discursul său de catifea și-ar avea originea într-o delicatețe intelectuală dobândită la școala diplomației. A fost de ajuns  un singur ordin, șuierat cu degetele până la amigdale de piratul național într-un moment de incertitudine, ca glazura de onorabilitate și semeție a domnului Diaconescu să se topească și de sub ea să apară  o maimuță „“ acrobat  sărind cu agilitate pe frânghia de abordaj a partidului „“ marionetă PUNR.

Am ajuns, în fine, la membrii UDMR. Al treilea punct de sprijin al triumviratului care, profitând de grijile și indiferența Europei, asasinează lent România. UDMR, spre deosebire de PDL și UNPR, este dominată de o vulnerabilitate de grup: aceea că reprezintă, din punctul de vedere al românilor, un partid antinațional. Și chiar este un astfel de partid, din moment ce își primește direcțiile strategice de la Budapesta iar acestea vizează satisfacerea intereselor unei minorități din România în detrimentul, dramatic, al intereselor majorității din această țară.

Pe de altă parte,  UDMR reprezintă și principala vulnerabilitate a actualei alianțe de la putere. Machiavelismul lui Traian Băsescu, principala sa armă politică în subjugarea României, deși are un sprijin popular de doar 20%, este mult mai puțin eficient în relația cu acest partid având pupitrul de comandă expatriat. Statele sunt mai greu de șantajat, de manipulat, decât persoanele fizice.

Această situație ingrată în care se află UDMR oferă actualei opoziții o oportunitate decisivă de a tranșa, în cel mai scurt timp, lupta politică cu regimul Băsescu. Din păcate, deși am mai sugerat modul de acțiune pe care îl văd rapid victorios, nimeni de la opoziție nu a luat în seamă până acum recomandările mele. Le mai prezint o dată.

Călcâiul lui Ahile pentru actuala coaliție de la putere este UDMR.  Am spus-o în repetate comentarii, în trecut, că politica USL de curtare a UDMR, de cucerire a acesteia cu flori și gesturi de prietenie, cu menajamente pentru derapajele sale iredentiste, cu promisiuni și jurăminte de credință pentru viitor, nu va da rezultate. Ursul nu pleacă de bunăvoie de la fagurele cu miere. Din păcate pentru noi, cei care dorim o schimbare cât mai rapidă, scepticismul meu față de o atare abordare s-a confirmat și continuă, cu fiecare zi care trece, să se confirme.

Credința mea fermă este că dacă vrea cu adevărat să nu se ajungă la alegeri termen organizate de PDL, opoziția ar trebui să pună în aplicare, urgent, următorul plan de bătaie :

  1. Declanșarea imediată a unui atac total și fără menajamente împotriva UDMR. Principalul capăt de acuzare : comportamentul antiromânesc. Nu voi detalia aici, pentru că, acest comportament nu este doar evident ci este și resimțit pe propria piele de majoritatea populației acestei țări ;
  2. Demascarea abuzurilor și a actelor de corupție făcute de membrii marcanți ai UDMR. Multe dintre acestea au fost deja amintite în presă, la inițiativa chiar a unor parteneri de guvernare, sub formă de amenințări voalate, de arătat pisica, pentru a preîntâmpina eventuale dezertări. Acum ar trebui mers cu dezvăluirile până la capăt, atât pentru a demonstra ipocrizia UDMR-iștilor când pozează în oameni integri, în principiali, în moraliști, cât și pentru a dezarma pe Traian Băsescu de unele dintre armele cu care îi șantajează pe aceștia pentru a-i ține în lesă, alături de PDL ;
  3. Susținerea ridicării pragului electoral și chiar, pentru viitor, susținerea unei forme de regionalizare a României, inițierea unor alte posibile măsuri care, toate, să preîntâmpine și să contracareze dominanta planului iredentist al Budapestei : obținerea autonomiei teritoriale pentru zonele cu populație majoritar maghiară din România ;
  4. Scoaterea în evidență a complicităților ce se vor dezvolta între UDMR „“ PDL, Băsescu, în urma acțiunilor de la punctele 1, 2, 3. Este foarte important ca triumviratul mai sus menționat să fie împins spre cât mai multe compromisuri și complicități antiromânești, de dragul rămânerii la putere, pentru că, în acest fel, când va veni nota de plată, să fie obligati să și-o asume în solidar, nu să încerce a se salva individual, aruncând responsabilitățile, erorile și vinovățiile către ceilalți.

 

Dacă reacția cititorilor acestor opinii o va cere, voi reveni cu dezvoltări punctuale privind mecanismele pe care le vor declanșa acțiunile de mai sus, în cazul în care vor fi aplicate, și efectele ce vor conduce spre rezultatul așteptat.

Contele de Saint GermainEditorialeBasescu,Calcaiul lui Ahile,Cristian Diaconescu,dosare,PDL,santaj,UDMR,UNPR,USL,vulnerabilitatiTraian Băsescu a ales să conducă această țară prin intermediul unei alianțe coagulată de vulnerabilități. Vulnerabilități individuale și de grup. Vulnerabilitatea dominantă aparține partidului dominant, PDL, și constă într-o acumulare incredibilă, fără precedent, de abuzuri, infracțiuni, fapte penale, și prin intermediul acestora de averi ilicite, în contul membrilor săi marcanți...Blog politic si polemic