Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

(comentariu postat la articolul lui Andrei Plesu din Adevarul, 08 dec. 2010, intitulat „Eul propriu ca obsesie”, articol ce poate fi citit accesand linkul

http://www.adevarul.ro/andrei_plesu_-_opinii/Eul_propriu_ca_obsesie_7_385831416.html )

Așa cum Nicolae Grigorescu picta boi, Andrei Pleșu tipologizează români:

după „spiritul critic în supradoză” (Dilema Veche), după „eul propriu ca obsesie” (Adevărul) și, în pregătire, după ” sinuciderea prin inaniție ca formă de patriotism” (Pentru Patrie).

Adevărul e că românașii noștri au devenit, mai nou, foarte enervanți. Și pentru putere, tot mai lipsită de voluptatea hoției ca recompensă, și pentru reazemele ei mediatice, intelectuali subțiri cu creativitatea vlăguită de prea manifesta tendință spre surpare a tot ce e în jur.

Într-un moment atât de greu pentru domnul președinte și ventuzele sale suport, când menținerea trendului crescător la furat și mințit presupune branșarea directă la terminalele FMI, s-a trezit limbuția în poporeni: critică în exces, sunt egolatri și-și exhibează indecent burțile goale, creînd imagini walpurgice și ultragiind sensibilități născute pentru o lume mai elevată.

Pe bună dreptate,

Pleșu nu mai poate!

Reacția sa este însă una dozată, de catifea, pe principiul «limba rezistă fiindcă e moale, dinții cad fiindcă sunt tari ». Încă o dată AP alege limba, decis să reziste. Nu-și coagulează tipologiile în exponenți cu nume și prenume.  Lovește brav la grămadă, cu gloanțe oarbe dar cu efecte pirotehnice care nasc în contemplativi suspine de climax estetic.

Å¢ara este azi o turmă împinsă spre prăpastie de « baciul ungurean și cu cel vrâncean ».

La ce s-ar implica AP în defatalizarea mitologiei neamului? Nu mai bine să o întărească luându-și un rol de figurant în scenariul deja omologat al baladei? Nu mai bine să fie el « fluieraș de os, mult zice duios » ?

Contele de Saint GermainPolemiceandrei plesu,climax estetic,eul propriu,Miorita(comentariu postat la articolul lui Andrei Plesu din Adevarul, 08 dec. 2010, intitulat 'Eul propriu ca obsesie', articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.adevarul.ro/andrei_plesu_-_opinii/Eul_propriu_ca_obsesie_7_385831416.html ) Așa cum Nicolae Grigorescu picta boi, Andrei Pleșu tipologizează români: după 'spiritul critic în supradoză' (Dilema Veche), după 'eul propriu ca obsesie' (Adevărul) și, în...Blog politic si polemic