Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

EDITORIALUL DE JOI

Elena Udrea este un Traian Băsescu mai accesorizat. Probabil aşa cum şi-ar fi visat acesta să fie dacă viaţa nu l-ar fi împins rechin pe mare ci l-ar fi lăsat ţipar pe uscat: cu bronhii în loc de branhii, alunecos, poleit, temut, falic.

Dar EU este, din păcate pentru ea, şi un accesoriu al lui TB. Dacă mâine TB se scufundă, EU se duce după el în hău ca pupa după Titanic.

Mulţi comentează nurii Elenei. Unii, cu centrul de greutate jos, zic c-ar avea picioarele lungi. Alţii, cu centru de greutate sus, c-ar avea genele scurte. Eu cred că explicaţia naturii ei ascensionale, antigravitaţionale, trebuie căutată undeva la mijloc.

Ca politician, EU e fulminantă. O ţară întreagă se întreabă, cu sufletul la gură, unde se va opri. Mai ales că se apropie decembrie 2012. O fi ea cometa Nemesis, supranumită “Steaua morţii” sau “Pitica maro” ce-a ras de pe faţa pământului dinozaurii în urmă cu 65 de milioane de ani? Opinia mea este că nu încă, dar are mari şanse să devină dacă mă ascultă.

Trebuie să depăşească două vulnerabilităţi sintetizabile prin două nume proprii: Louis Vuitton şi Traian Băsescu.

Prima vulnerabilitate este una de autenticitate. Brandul Elena Udrea contra brandului Louis Vuitton. Suntem cometă sau meteorit? Ce mama dracului! Prea multă modestie devine contraproductivă.

Faza Louis Vuitton e revolută : s-a potrivit odată, ca tuning de consilier prezidenţial. Acum, pentru un ministru ordonator de miliarde,  invitaţiile de a aplica trebuie adresate mai sus: Yves Saint Laurent, Prada şi Balenciaga, decizia finală urmând a fi luată transparent, prin SEAP, în armonie cu verdele brandului de ţară şi anduranţa lui Teodor Baconschi la farmecul feminin perimetral.

A doua vulnerabilitate este una de fidelitate. Tractorul Traian Băsescu a devenit între timp remorcă fără frâne. Trebuie abandonat de urgenţă dacă nu vrei să te prăbuşeşti, împinsă de el, în Groapa Marianelor. A poza în Penelopa cu un Ulise eşuat pe mare fără GPS, ademenit de sirena Mariana şi groapa ei,  ar fi ca şi cum s-ar întoarce la părul şaten din adolescenţă, la călătoria cu rata şi la pantofii Pionier cu toc ortopedic şi limbă catifelată, ceea ce este de-a dreptul coşmaresc.

De ea depinde. Nimeni pe lume, nici chiar Traian, nu o mai poate opri din drum odată înscrisă pe această traiectorie, dacă-mi dă ascultare.

Te rugăm Elena! Fă-o pentru tine! Fă-o pentru noi! Fă-o pentru ţară! Become Nemesis!

Renunţă la Louis Vuitton şi la Traian Băsescu şi urmează-ţi zborul, intergalactico!

Dacă se poate, ocolindu-ne!

Contele de Saint GermainEditorialul de joiElena Udrea,Groapa Marianelor,Nemesis,Penelopa,Traian BasescuEDITORIALUL DE JOI Elena Udrea este un Traian Băsescu mai accesorizat. Probabil aşa cum şi-ar fi visat acesta să fie dacă viaţa nu l-ar fi împins rechin pe mare ci l-ar fi lăsat ţipar pe uscat: cu bronhii în loc de branhii, alunecos, poleit, temut, falic. Dar EU este, din păcate...Blog politic si polemic