Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

EDITORIALUL DE JOI

Elena Udrea este un Traian Băsescu mai accesorizat. Probabil așa cum și-ar fi visat acesta să fie dacă viața nu l-ar fi împins rechin pe mare ci l-ar fi lăsat țipar pe uscat: cu bronhii în loc de branhii, alunecos, poleit, temut, falic.

Dar EU este, din păcate pentru ea, și un accesoriu al lui TB. Dacă mâine TB se scufundă, EU se duce după el în hău ca pupa după Titanic.

Mulți comentează nurii Elenei. Unii, cu centrul de greutate jos, zic c-ar avea picioarele lungi. Alții, cu centru de greutate sus, c-ar avea genele scurte. Eu cred că explicația naturii ei ascensionale, antigravitaționale, trebuie căutată undeva la mijloc.

Ca politician, EU e fulminantă. O țară întreagă se întreabă, cu sufletul la gură, unde se va opri. Mai ales că se apropie decembrie 2012. O fi ea cometa Nemesis, supranumită „Steaua morții” sau „Pitica maro” ce-a ras de pe fața pământului dinozaurii în urmă cu 65 de milioane de ani? Opinia mea este că nu încă, dar are mari șanse să devină dacă mă ascultă.

Trebuie să depășească două vulnerabilități sintetizabile prin două nume proprii: Louis Vuitton și Traian Băsescu.

Prima vulnerabilitate este una de autenticitate. Brandul Elena Udrea contra brandului Louis Vuitton. Suntem cometă sau meteorit? Ce mama dracului! Prea multă modestie devine contraproductivă.

Faza Louis Vuitton e revolută : s-a potrivit odată, ca tuning de consilier prezidențial. Acum, pentru un ministru ordonator de miliarde,  invitațiile de a aplica trebuie adresate mai sus: Yves Saint Laurent, Prada și Balenciaga, decizia finală urmând a fi luată transparent, prin SEAP, în armonie cu verdele brandului de țară și anduranța lui Teodor Baconschi la farmecul feminin perimetral.

A doua vulnerabilitate este una de fidelitate. Tractorul Traian Băsescu a devenit între timp remorcă fără frâne. Trebuie abandonat de urgență dacă nu vrei să te prăbușești, împinsă de el, în Groapa Marianelor. A poza în Penelopa cu un Ulise eșuat pe mare fără GPS, ademenit de sirena Mariana și groapa ei,  ar fi ca și cum s-ar întoarce la părul șaten din adolescență, la călătoria cu rata și la pantofii Pionier cu toc ortopedic și limbă catifelată, ceea ce este de-a dreptul coșmaresc.

De ea depinde. Nimeni pe lume, nici chiar Traian, nu o mai poate opri din drum odată înscrisă pe această traiectorie, dacă-mi dă ascultare.

Te rugăm Elena! Fă-o pentru tine! Fă-o pentru noi! Fă-o pentru țară! Become Nemesis!

Renunță la Louis Vuitton și la Traian Băsescu și urmează-ți zborul, intergalactico!

Dacă se poate, ocolindu-ne!

Contele de Saint GermainEditorialul de joiElena Udrea,Groapa Marianelor,Nemesis,Penelopa,Traian BasescuEDITORIALUL DE JOI Elena Udrea este un Traian Băsescu mai accesorizat. Probabil așa cum și-ar fi visat acesta să fie dacă viața nu l-ar fi împins rechin pe mare ci l-ar fi lăsat țipar pe uscat: cu bronhii în loc de branhii, alunecos, poleit, temut, falic. Dar EU este, din păcate...Blog politic si polemic