Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

DEX: BÁLĂ, bale, s. f. (Pop.) Monstru, dihanie, fiară groaznică

Nu că-mi aparţine, dar titlul mi se pare de excepţie pentru ce vreau să spun în continuare.

Zăbala nu e pentru orice dobitoc ci doar pentru acela cu privirea neabătută şi blândă, gata să plătească un preţ fizic pentru o mai bună comunicare cu aproapele său.

Când îi pui zăbala unei bale cu privirea abătută şi rea, ea nu produce înţelegere ci bale. Spumoase, rabice, de vâscozitatea şi duhoarea cleiului de oase.

Pentru unul dintre semnatarii protocolului de neagresiune Cotroceni – Victoria (l-aţi identificat?), acest protocol funcţionează ca o zăbală pusă balei. Ca o ţeapă intrată sub unghie care doare şi naşte puroi.

Deja manifestări de respingere, de intoleranţă, au apărut.

Să simţi cum puterea atât de hulpav agonisită, sensul existenţei tale, s-a pornit să pişe din tine tăindu-ţi picioarele ca un reflux ce-ţi lasă barca pe uscat şi să nu poţi nici măcar urla de neputinţă, nici măcar împroşca cu balele tale de bală spre inamicii tot mai intremaţi, suprema tortură.

Acum şi CSM-ul! Reacţia pe care a declanşat-o harneala cu Hăineală în mămăliga justiţiei româneşti aduce cu aceea declanşată cam cu un an în urmă de “ghici ghicitoarea mea” în aparent moţăitoarea societate românească: explozie cu bulbuci care, acolo unde atinge, ustură şi lasă urme. Judecătorii se organizează în celule de rezistenţă schimbând toga cu postavul de tranşee, procurorii li se alătură, într-un elan de eliberare de sub jugul arătorului de valuri.

În curând îi va scăpa şi justiţia din mână. Ultima redută. După care, expierea.

În perspectiva asta, la ce bun să mai tacă? La ce bun să mai accepte zăbala unui protocol care se dovedeşte a folosi doar părţii adverse?

Mai ales că, premonitoriu, colac peste pupăză, Zegrean s-a găsit tocmai acum să plătească păcatele Curţii Constituţionale cu un picior în ghips care aminteşte de o altă prăbuşire spectaculoasă.

Forţa distrugătoare a malefismului scaraoţchian. Cu cât supuşii îi sunt mai doxaţi, cu atât spulberarea lor este mai rapidă. Ticăloşi mediocri precum Igaş, Videanu, Udrea, Flutur încă rezistă. Ceea ce nu se poate spune despre mai citiţii MRU sau Voinescu (acum, la rând, Hăineală), de-a dreptul pulverizaţi de suflul şi sulful dezintegrării tartorului lor.

După ce va pierde justiţia, bala îşi va accepta zăbala. Şi va juca trap, galop, buiestru, după voia căpăstrului şi a pintenilor, împăcat cu gândul că tot mai bine-i aşa decât priponit. De care priponire va avea berechet timp, mai apoi, să se bucure.

Contele de Saint GermainEditorialebala,CSM,Flutur,Haineala,Igas,MRU,priponire,Udrea,Videanu,Voinescu,zabala,ZegreanDEX: BÁLĂ, bale, s. f. (Pop.) Monstru, dihanie, fiară groaznică Nu că-mi aparţine, dar titlul mi se pare de excepţie pentru ce vreau să spun în continuare. Zăbala nu e pentru orice dobitoc ci doar pentru acela cu privirea neabătută şi blândă, gata să plătească un preţ fizic pentru o mai...Blog politic si polemic