Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

DEX: BÁLÄ‚, bale, s. f. (Pop.) Monstru, dihanie, fiară groaznică

Nu că-mi aparține, dar titlul mi se pare de excepție pentru ce vreau să spun în continuare.

Zăbala nu e pentru orice dobitoc ci doar pentru acela cu privirea neabătută și blândă, gata să plătească un preț fizic pentru o mai bună comunicare cu aproapele său.

Când îi pui zăbala unei bale cu privirea abătută și rea, ea nu produce înțelegere ci bale. Spumoase, rabice, de vâscozitatea și duhoarea cleiului de oase.

Pentru unul dintre semnatarii protocolului de neagresiune Cotroceni – Victoria (l-ați identificat?), acest protocol funcționează ca o zăbală pusă balei. Ca o țeapă intrată sub unghie care doare și naște puroi.

Deja manifestări de respingere, de intoleranță, au apărut.

Să simți cum puterea atât de hulpav agonisită, sensul existenței tale, s-a pornit să pișe din tine tăindu-ți picioarele ca un reflux ce-ți lasă barca pe uscat și să nu poți nici măcar urla de neputință, nici măcar împroșca cu balele tale de bală spre inamicii tot mai intremați, suprema tortură.

Acum și CSM-ul! Reacția pe care a declanșat-o harneala cu Hăineală în mămăliga justiției românești aduce cu aceea declanșată cam cu un an în urmă de „ghici ghicitoarea mea” în aparent moțăitoarea societate românească: explozie cu bulbuci care, acolo unde atinge, ustură și lasă urme. Judecătorii se organizează în celule de rezistență schimbând toga cu postavul de tranșee, procurorii li se alătură, într-un elan de eliberare de sub jugul arătorului de valuri.

În curând îi va scăpa și justiția din mână. Ultima redută. După care, expierea.

În perspectiva asta, la ce bun să mai tacă? La ce bun să mai accepte zăbala unui protocol care se dovedește a folosi doar părții adverse?

Mai ales că, premonitoriu, colac peste pupăză, Zegrean s-a găsit tocmai acum să plătească păcatele Curții Constituționale cu un picior în ghips care amintește de o altă prăbușire spectaculoasă.

Forța distrugătoare a malefismului scaraoțchian. Cu cât supușii îi sunt mai doxați, cu atât spulberarea lor este mai rapidă. Ticăloși mediocri precum Igaș, Videanu, Udrea, Flutur încă rezistă. Ceea ce nu se poate spune despre mai citiții MRU sau Voinescu (acum, la rând, Hăineală), de-a dreptul pulverizați de suflul și sulful dezintegrării tartorului lor.

După ce va pierde justiția, bala își va accepta zăbala. Și va juca trap, galop, buiestru, după voia căpăstrului și a pintenilor, împăcat cu gândul că tot mai bine-i așa decât priponit. De care priponire va avea berechet timp, mai apoi, să se bucure.

Contele de Saint GermainEditorialebala,CSM,Flutur,Haineala,Igas,MRU,priponire,Udrea,Videanu,Voinescu,zabala,ZegreanDEX: BÁLÄ‚, bale, s. f. (Pop.) Monstru, dihanie, fiară groaznică Nu că-mi aparține, dar titlul mi se pare de excepție pentru ce vreau să spun în continuare. Zăbala nu e pentru orice dobitoc ci doar pentru acela cu privirea neabătută și blândă, gata să plătească un preț fizic pentru o mai...Blog politic si polemic