Scorul acestui articol
[Total: 62 voturi. Media: 3.6]

 

Mie mi-a plăcut din prima clipă doamna Carmen Iohannis. Cu rochițele ei primăvăratice, scurte È™i decoltate, cu acel zâmbet È™ugubăț, fără tăiÈ™uri, în care ochii se bucurau în perfectă armonie cu dinții dezveliți rotund… Mi s-a părut genul de persoană caldă, comunicativă, sinceră, empatică, extrovertită. Adică exact opusul soțului ei, È™i, tocmai de aceea, cu atât mai prețioasă pentru acesta.

Când Klaus Iohannis a fost ales preÈ™edinte, m-am bucurat, într-un fel, pentru Carmen Iohannis. Devenise Prima Doamnă a țării sale, postura supremă din care îÈ™i putea urma, fericită, destinul. Darurile cu care natura o înzestrase aveau, acum, să fie valorificate din plin. Întru completarea, împodobirea È™i servirea soțului ei, până atunci doar al ei, devenit însă, prin forța împrejurărilor, al tuturor. Într-un fel, un bun de patrimoniu.

Există în arhiva primelor luni de după cucerirea Cotrocenilor numeroase mărturii că preÈ™edintele Iohannis îÈ™i iubea soția intens, cu o mândrie a posesiunii È™i gesturi de-a dreptul adolescentine. Felul în care o purta cu domnia sa peste tot, preferința de a-i ține mâna mai degrabă cu vigoare decât cu delicatețe, rolul pe care i-l rezerva, la fiecare apariție împreună, de a avea È™i dânsa mica ei exclusivitate, micul ei prim „“ plan cu presa, toate acestea È™i încă multe altele indicau o simbioză perfectă.

El, PreÈ™edintele, părea fericit, ea, Prima Doamnă, radia de bucuria promisiunilor statutului proaspăt dobândit. Până când…

Până când ceva s-a rupt È™i doamna Carmen Iohannis a fost scoasă din scenă cu brutalitate, fără explicații È™i minima complezență datorate  celor intrigați de această schimbare.

DeÈ™i amenajările la Vila Lac se finalizaseră, doamna Iohannis a decis să locuiască în continuare la Sibiu. DeÈ™i vizitele peste hotare ale preÈ™edintelui  continuau să se desfăÈ™oare cu aceeaÈ™i impetuozitate turistică, doamna Iohannis nu l-a mai însoțit. Nici măcar la evenimente publice majore, cum ar fi Ziua Națională a României, doamna Carmen Iohannis nu a mai apărut alături de soțul dânsei.

De ce? La inițiativa cui? Și, mai ales, cu ce preț?

Cele mai multe supoziții sunt legate de procesul cu casa de la Sibiu. În care, cea implicată direct, este doamna Iohannis. Să fi vrut cineva să o protejeze prin această scoatere din prim planul evenimentelor? În ce fel să o protejeze? Să uite românii de dânsa? Și, în felul acesta, să fie mai uÈ™or de aranjat o soluție convenabilă la procesul de la PiteÈ™ti?

Nu e exclus ca un combinator mediocru să-l fi sfătuit pe preÈ™edintele Iohannis pentru o astfel de alegere ruÈ™inoasă. Întrebarea gravă, care ar deriva de aici, este: să fie chiar într-atât de laÈ™ È™i nechibzuit Klaus Iohannis încât să accepte o astfel de umilință? Și pentru el dar È™i pentru soția sa?

Căci rezultatele sunt clare: procesul de la PiteÈ™ti a fost pierdut È™i, ce să vezi, lumea nu doar că nu a uitat de doamna Carmen Iohannis, dar aproape că numai despre domnia sa È™i despre decizia judecătorilor vorbeÈ™te acum!

Sau, poate, Klaus Iohannis a decis singur să-È™i pedepsească soția, exilând-o în rezervația Sibiilor È™i plătindu-i astfel pentru faptul că, din cauza dânsei, el a ajuns să fie acum de râsul întregii țări. Varianta asta mi se pare È™i mai absurdă: adică domnia sa, ca primar la vremea respectivă, să nu fi avut nicio implicare în marea miÈ™culație? Să încerce acum să arunce întreaga vină pe doamna lui? Ar fi mizerabil. Atât de mizerabil încât mi se pare imposibil de acceptat!

Mai verosimilă decât primele două ipoteze (deÈ™i È™i ea, la limita intrigilor hollywoodiene) mi se pare, însă, o a treia. Fără vreo legătură cu procesul amintit. Pur È™i simplu, din motive personale, relația soților Iohannis s-a È™ubrezit iremediabil.

Doamna Carmen Iohannis (sau domnul Klaus Iohannis) refuză să mai apară în public alături de partenerul din acte, È™i, … punct! Că o fi vorba de infidelitate, de divergență de păreri politice, de puterea care corupe sau de altceva, nici nu mai contează. E o ruptură conjugală, ca atâtea altele de care e plină lumea de azi. Se mai întâmplă!

Cert este că, în aceste clipe, Prima Doamnă a României pare a fi foarte singură. Și nu se arată publicului pentru simplul motiv că nu se simte în stare să-È™i disimuleze tristețea.

Vorbeam la început de zâmbetul domniei sale, care mi se pare frumos È™i sincer. Nu l-am mai văzut de mult. O mai exista?

Privesc pe Google, la „žCarmen Iohannis „“ poze”. Există acolo È™i câteva prim „“ planuri profund triste.

Ca atunci când vrei să mărturiÈ™eÈ™ti ceva ce te mistuie È™i n-ai cui! Ca atunci când pierzi ceva din tine È™i constați că, pentru asta, nu s-au inventat, încă, proteze.

M-aÈ™ bucura ca doamna Carmen Iohannis să reapară în public veselă, pozitivă, exuberantă, colorată. O oază, în maroul deÈ™ertic, dezesperant È™i robotic al soțului ei. Al soțului ei tern, plat, bidimensional.

Contele de Saint GermainEditorialecasa de la Sibiu a presedintelui,pata de culoarebun de patrimoniu,prima doamna Carmen Iohannis,procesul de la Pitesti,Vila Lac 1  Mie mi-a plăcut din prima clipă doamna Carmen Iohannis. Cu rochițele ei primăvăratice, scurte È™i decoltate, cu acel zâmbet È™ugubăț, fără tăiÈ™uri, în care ochii se bucurau în perfectă armonie cu dinții dezveliți rotund... Mi s-a părut genul de persoană caldă, comunicativă, sinceră, empatică, extrovertită. Adică exact opusul soțului...Blog politic si polemic