Scorul acestui articol
[Total: 56 voturi. Media: 4.7]

Lupta anticorupție, aÈ™a cum se poartă ea în ultimii ani în România, nu  a reuÈ™it să învingă corupția. Nici măcar să o diminueze semnificativ. Statisticile, întărite chiar de Laura Kovesi prin sintagma „žNu cred că DNA va rezolva corupția din România”, indică apariția unui fenomen pervers în această speță: boala, în loc să se retragă, se adaptează È™i se acutizează.


Este un efect binecunoscut la antibiotice: tratamentul defectuos întăreÈ™te rezistența bacteriilor. Iată ce ne comunica, recent, Ministerul Sănătății (aici): „žPentru bacteriile care produc septicemii, rezultatele furnizate de aproape 20 de spitale din țara noastră indică în mod constant în ultimii ani (2012-2015) niveluri ale rezistenței mai mari decât cele din majoritatea statelor Uniunii Europene. S-au comunicat în ultimii ani cele mai mari niveluri ale rezistenței la principalele antibiotice utilizabile pentru stafilococul auriu, pentru Pseudomonas aeruginosa (piocianic)…”.
Corupția din România este un fel de septicemie. Cu care, zice-se, s-a luat la trântă doamna doctor Kovesi. Domnia sa, pe de o parte, prezintă statistici fulminante de performanță „žprocurărească” (număr mare de trofee „“ capete de miniÈ™tri, parlamentari, aleÈ™i locali, oameni de afaceri „“ atârnate pe simeza arestaților preventiv), pe de altă parte primeÈ™te înapoi  de la instanțe zeci de dosare prost făcute È™i de la CEDO amenzi în cascadă pentru încălcarea drepturilor omului în anchetele parchetului pe care îl conduce.

Ne aflăm în plină contradicție: lucrurile merg prost, dar nouă ni se spune că merg bine. De către cine È™i de ce?

PreÈ™edintele Iohannis È™i partidele liliputane care s-au pus la remorca sa, precum È™i o parte importantă a serviciilor secrete, s-au poziționat de partea doamnei Kovesi. Sprijiniți È™i de un puternic lobby internațional, prin intermediul PPE È™i a unor ziariÈ™ti din presa occidentală bine cultivați pe vremea ICR-ului condus de H.R. Patapievici, aceÈ™ti susținători, profund interesați, ai DNA au renunțat la manipularea subtilă, trecând pe față la o prostire primitivă, fără perdea.

Modul în care Klaus Iohannis a închis ochii la confirmarea oficială a plagiatului Laurei Kovesi, lipsa lui totală de reacție la erori majore ale acestei doamne È™i ale instituției pe care o conduce (înregistrarea cu Traian Băsescu despre aranjarea arestării lui Dan Voiculescu, declarațiile Alinei Bica despre dosarul fratelui È™efei DNA, pus astăzi bine la păstrare pentru prescriere, scandalosul dosar al primarului Mircia Gutău, „žfăcut” de procurorii DNA după cele mai staliniste practici etc.), scoaterea în stradă a sute de mii de români  printr-o manipulare coordonată de instituțiile de forță È™i folosind ca pretext tot faimoasa luptă anticorupție, iată cârje puse pe sub haine acestei stafii È™ontoroage, condusă de Laura Kovesi, pentru a da poporului impresia că este vie È™i merge normal.

Doar că… aÈ™a cum ne învață legea contrariilor, aÈ™a cum patimile biblice au născut virtuțile creÈ™tine, È™i puternicei tabere iohannisto „“ kovesiste i-a fost menit să i se contrapună, la un moment dat, o tabără echilibratoare.

Astfel a apărut alianța, încă nedovedită oficial, Black Cube „“ Sebastian Ghiță! Și tot astfel a putut ieÈ™i la lumină un cuplu pe cât de surprinzător pe atât de armonios (dacă-l judecăm la asemănări): Kovesi „“ Ghiță.

La început au fost doi tineri înalți, ambițioÈ™i, mari amatori de baschet, de tăria vinului È™i a puterii, profund faustieni în setea lor de parvenire. De îndată È™i-a făcut apariția, să-i unească È™i să-i ia în stăpânire, Mefistofeles. Ascuns sub trei inițiale, le-a propus un pact È™i un soroc. Ei le-au acceptat fericiți, pe principiul „žtrăieÈ™te clipa”. Sorocul nu i-a înspăimântat. Sorocul ca viitor!
Pentru cei doi au urmat ani de simbioză deplină, de proiecte satanice finalizate triumfal, de multe vieți distruse cu entuziasm vânătoresc, de glorie È™i împliniri complementare: ea a ajuns printre cei mai puternici, el printre cei mai bogați.

După care s-a întâmplat ceva aparent greu de explicat, dar totalmente în spiritul È™i litera pactului: ruperea. Ca un iadeÈ™!
Venise sorocul!

Armonia s-a metamorfozat peste noapte în discordie. Și iubirea în ură. Nevoia de psiholog a devenit imperioasă, dar amândoi erau prea posedați de măreția destinului lor de până atunci ca să-i dea curs. Se credeau încă în continuarea ascensiunii, fără să realizeze că planul vieții lor se rotise brusc, în sens orar, cu un unghi drept. O luaseră la vale, È™i, în loc să frâneze, ei îÈ™i grăbeau căderea împingând în picioare ca la deal.

Laura Kovesi pare, în acest moment, mult mai vie decât Sebastian Ghiță. Care pare mult mai mort decât prelunga lui tăcere. Nu È™tiu, deci, dacă domnul Ghiță se mai poate gândi, la propriu È™i la figurat, la viitorul său. Pentru că nu È™tiu dacă-l mai are.
Doamna Kovesi, în schimb, ar avea toate motivele din lume sa se gândească la viitorul dânsei. La imaginea pe care o va lăsa posterității. Vrea să fie reținută ca un jalnic pion otrăvit în planul de dezmembrare a României pus la cale de susținători ai ei sau se trezeÈ™te la timp din capcana antiromânească în care a fost atrasă È™i trece, chiar È™i în ceasul al 12-lea, de partea tării.

După cum se agită în aceste zile, se pare că nu o interesează viitorul. Prezentul, È™i anume prezentul imediat, este tot ce o preocupă.

Iată unul dintre blestemele mediocrității! Acela de a pune preț doar pe trecerea cu bine a clipei prezente. Chiar dacă, la pasul următor, aÈ™teaptă prăpastia.

Contele de Saint GermainEditorialeBlack Cube,ghita,ghita si kovesi,Kovesi,psihologLupta anticorupție, aÈ™a cum se poartă ea în ultimii ani în România, nu  a reuÈ™it să învingă corupția. Nici măcar să o diminueze semnificativ. Statisticile, întărite chiar de Laura Kovesi prin sintagma 'žNu cred că DNA va rezolva corupția din România', indică apariția unui fenomen pervers în această speță:...Blog politic si polemic