Scorul acestui articol
[Total: 114 voturi. Media: 4.6]

 

Am avut curiozitatea să deschid pagina de pe Facebook „žCorupția ucide”. Să văd È™i eu care ar fi, chipurile, motorul atâtor demonstrații de protest aliniate sub stindardul „žo țară fără corupție”.

Vă spun de la început: gândul îți fuge imediat la o Gazetă de Perete comunistă. Unde erau lăudați cei buni,  înfierați cei răi, È™i se anunțau, de la săptămână la săptămână, evenimente tovărăÈ™eÈ™ti asemănătoare tombolelor sau Daciadei.

Un inițiator hipsterizat, a cărui principală performanță de carieră este că a protestat în metrou dându-È™i pantalonii jos, s-a gândit să exploateze o tragedie, tragedia de la Colectiv, creînd, pentru cei furioÈ™i, impulsivi È™i lipsiți de darul elaborării, un spațiu de defulare, un „žloc de dat cu capul”.

Văd că È™i acum, după ce protestele s-au stins, băieții energici de la „žCorupția ucide” suflă în continuare în jar, sperând să-È™i mențină jucăria în funcțiune. Anunță pentru duminică un nou miting de protest. Nu au stabilit încă tema „žspectacolului” (tare, nu? Le dau eu o idee: „coruptia procurorului Portocala”. Sau asta e naspa?) dar ce pot anunța ei ca element de atracție pentru nehotărâți este că se vor împărți insigne cu „žrezist”.

Totul mi se pare atât de „žchicios”, de superficial, gândit ca pentru dependenții de îngânare È™i pasionații de mantre pastorale, încât mă întreb cum de nu se simt jigniți cei care mai citesc o carte si mai văd un film de artă, de o astfel de adresare È™i de astfel de mobilizatori.

Protestele societății civile, mai ales cele vizând teme spiritualizate precum justiția È™i moralitatea, ar trebui tutelate de minime rigori calitative: identitate, legalitate, sobrietate. Noi ce vedem la urechiÈ™tii de la „žCorupția ucide”? O sete diabetică de coriÈ™ti, cât mai mulți coriÈ™ti,  care să le îngâne lozincile de PFL È™i să le pună în aplicare ideile de spectacol de masă, nici măcar originale.

Ce È™tachetă joasă! Ce butaforie! Ce maneliÈ™ti!

Contele de Saint GermainEditorialedaciada,gazeta de perete comunista,insigne cu rezist,loc de dat cu capul,manelisti,pagina coruptia ucide,tombola  Am avut curiozitatea să deschid pagina de pe Facebook 'žCorupția ucide'. Să văd È™i eu care ar fi, chipurile, motorul atâtor demonstrații de protest aliniate sub stindardul 'žo țară fără corupție'. Vă spun de la început: gândul îți fuge imediat la o Gazetă de Perete comunistă. Unde erau lăudați cei...Blog politic si polemic