Scorul acestui articol
[Total: 114 voturi. Media: 4.6]

 

Am avut curiozitatea să deschid pagina de pe Facebook „Corupția ucide”. Să văd și eu care ar fi, chipurile, motorul atâtor demonstrații de protest aliniate sub stindardul „o țară fără corupție”.

Vă spun de la început: gândul îți fuge imediat la o Gazetă de Perete comunistă. Unde erau lăudați cei buni,  înfierați cei răi, și se anunțau, de la săptămână la săptămână, evenimente tovărășești asemănătoare tombolelor sau Daciadei.

Un inițiator hipsterizat, a cărui principală performanță de carieră este că a protestat în metrou dându-și pantalonii jos, s-a gândit să exploateze o tragedie, tragedia de la Colectiv, creînd, pentru cei furioși, impulsivi și lipsiți de darul elaborării, un spațiu de defulare, un „loc de dat cu capul”.

Văd că și acum, după ce protestele s-au stins, băieții energici de la „Corupția ucide” suflă în continuare în jar, sperând să-și mențină jucăria în funcțiune. Anunță pentru duminică un nou miting de protest. Nu au stabilit încă tema „spectacolului” (tare, nu? Le dau eu o idee: “coruptia procurorului Portocala”. Sau asta e naspa?) dar ce pot anunța ei ca element de atracție pentru nehotărâți este că se vor împărți insigne cu „rezist”.

Totul mi se pare atât de „chicios”, de superficial, gândit ca pentru dependenții de îngânare și pasionații de mantre pastorale, încât mă întreb cum de nu se simt jigniți cei care mai citesc o carte si mai văd un film de artă, de o astfel de adresare și de astfel de mobilizatori.

Protestele societății civile, mai ales cele vizând teme spiritualizate precum justiția și moralitatea, ar trebui tutelate de minime rigori calitative: identitate, legalitate, sobrietate. Noi ce vedem la urechiștii de la „Corupția ucide”? O sete diabetică de coriști, cât mai mulți coriști,  care să le îngâne lozincile de PFL și să le pună în aplicare ideile de spectacol de masă, nici măcar originale.

Ce ștachetă joasă! Ce butaforie! Ce maneliști!

Contele de Saint GermainEditorialedaciada,gazeta de perete comunista,insigne cu rezist,loc de dat cu capul,manelisti,pagina coruptia ucide,tombola  Am avut curiozitatea să deschid pagina de pe Facebook „Corupția ucide”. Să văd și eu care ar fi, chipurile, motorul atâtor demonstrații de protest aliniate sub stindardul „o țară fără corupție”. Vă spun de la început: gândul îți fuge imediat la o Gazetă de Perete comunistă. Unde erau lăudați cei...Blog politic si polemic