Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Asta încearcă să demonstreze, de parc-ar mai fi nevoie, farsorii de la Cotroceni.

În comentariul de ieri de pe blog susțineam că, prin afirmația „„mulți nu vor mai dormi liniștiți”, purtătorul de cuvânt al lui Traian Băsescu, Iulian Chifu ne oferea o mostră sclipitoare de prostie individuală, neprovocată, dintre cele de care Traian Băsescu a făcut cu ghiotura de-a lungul mandatului său”. Prostia consta în principal în faptul că, după ce faci o operațiune demnă de a fi bine primită de populație, imediat îți trădezi intențiile egoist – ticăloase dovedind că, de fapt, ai făcut acea operațiune nu pentru vreun scop nobil legat de instaurarea dreptății și adevărului în țara  pe care o administrezi, ci din interese politice meschine, pentru a-ți procura muniție de „ciuruit” adversarii.

Evident că prostia domnului Chifu  a fost doar o reverberare a prostiei domnului Băsescu, domnul Chifu neputând fi suspectat că ar fi vorbit de capul lui, mai ales când știe și știm ce fel de șef este domnul Băsescu.

Parcă nemulțumit de demonstrația de stupizenie făcută de dimineață, prin intermediar, Traian Băsescu s-a hotărât să nu-și mai delege prostia (pentru că astfel ea își pierde din strălucire) și să iasă personal la  rampă, câteva ore mai târziu, pentru a ne demonstra, eclatant de data asta,  că este nu doar „prost” ci „mai prost” decât dăduse de înțeles Iulian Chifu.  Pentru această demonstrație (inutilă, în fond, căci doar știm bine cine ne-a înfrumusețat viața în ultimii 8 ani), Traian Băsescu a ales formula clasică de dat cu stângu-n dreptul și cu fruntea acolo unde scrie „loc de dat cu capul”. Nu de alta dar voia să fie priceput chiar și de cei mai năuci decât el.

Ne-a mărturisit, după ce se străduise din răsputeri să ne convingă că ne învârtim în jurul unei mari taine, ce trebuie păstrată cu sfințenie și cu nenumărate „nu confirm că…”, taină pe care, în inconștiența lui , Victor Ponta aproape că a divulgat-o, ne-a mărturisit, așadar, că operațiunea a fost una „neautorizată pe teritoriul altui stat”.  Gafă monumentală, făcută nu de un șef de stat ci de un  bolnav ce nu se mai poate controla și care preferă să se tăvălească pe jos, murdărind în stânga și-n dreapta, decât să se lase dus, cu demnitate, la tratament.

Nu a fost însă totul.

Realizând probabil dimensiunea   propriului autodenunț de iresponsabilitate, Traian Băsescu l-a mai împins odată în față, vreo după ore mai târziu, pe Iulian Chifu, punându-l să explice în direct, la RTV, cum, de fapt, el, președintele, nu ar fi  afirmat că operațiunea a fost una „neautorizată pe teritoriul altui stat” ci, dimpotrivă, exact pe dos.

Pentru autenticitate, iată fragmentul intervenției lui Iulian Chifu: „A fost o întrebare venită din sală și a fost un răspuns cu o întrebare. „Cum sa spui așa ceva?” nu înseamnă o afirmație”.

Stiți însă, exact, cum a răspuns TB la întrebarea venită din sală? Iată: „Cum să vă spun (de unde a fost adus Omar Hayssam, n.a.) , când România a efectuat o operațiune neautorizată pe teritoriul altui stat”?

Explicația lui Iulian Chifu ar fi putut sta în picioare, la limită, doar dacă răspunsul președintelui ar fi sunat astfel: „Cum să vă spun că România a efectuat o operațiune neautorizată pe teritoriul altui stat”? Adică folosind „că” în loc de „când” și intonând fără virgulă după „cum să vă spun”, fapt contrazis de înregistrarea audio în care pauza de virgulă de după „cum să vă spun” este evidentă.

Această tentativă a președintelui de a drege busuiocul după ce l-a luat, a câta oară, gura pe dinainte, mi se pare o escaladare spre superlativ  a prostiei. O formă eufemistică a lui „foarte prost”.

Oare de câte ori va mai trebui să ne predea TB gradele de comparație ale prostiei până când să înțelegem că pupitrul de la Cotroceni nu este cea mai indicată catedră pentru astfel de demonstrații prin exemplu personal?

Contele de Saint GermainEditorialefarsorii de la Cotroceni,foarte prost,Iulian Chifu,mai prost,Ommar Hayssam,prost,RTV,Traian Basescu,Victor PontaAsta încearcă să demonstreze, de parc-ar mai fi nevoie, farsorii de la Cotroceni. În comentariul de ieri de pe blog susțineam că, prin afirmația ''mulți nu vor mai dormi liniștiți', purtătorul de cuvânt al lui Traian Băsescu, Iulian Chifu ne oferea 'o mostră sclipitoare de prostie individuală, neprovocată, dintre cele...Blog politic si polemic