Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Asta încearcă să demonstreze, de parc-ar mai fi nevoie, farsorii de la Cotroceni.

În comentariul de ieri de pe blog susţineam că, prin afirmaţia ““mulţi nu vor mai dormi liniştiţi”, purtătorul de cuvânt al lui Traian Băsescu, Iulian Chifu ne oferea o mostră sclipitoare de prostie individuală, neprovocată, dintre cele de care Traian Băsescu a făcut cu ghiotura de-a lungul mandatului său”. Prostia consta în principal în faptul că, după ce faci o operaţiune demnă de a fi bine primită de populaţie, imediat îţi trădezi intenţiile egoist – ticăloase dovedind că, de fapt, ai făcut acea operaţiune nu pentru vreun scop nobil legat de instaurarea dreptăţii şi adevărului în ţara  pe care o administrezi, ci din interese politice meschine, pentru a-ţi procura muniţie de “ciuruit” adversarii.

Evident că prostia domnului Chifu  a fost doar o reverberare a prostiei domnului Băsescu, domnul Chifu neputând fi suspectat că ar fi vorbit de capul lui, mai ales când ştie şi ştim ce fel de şef este domnul Băsescu.

Parcă nemulţumit de demonstraţia de stupizenie făcută de dimineaţă, prin intermediar, Traian Băsescu s-a hotărât să nu-şi mai delege prostia (pentru că astfel ea îşi pierde din strălucire) şi să iasă personal la  rampă, câteva ore mai târziu, pentru a ne demonstra, eclatant de data asta,  că este nu doar “prost” ci “mai prost” decât dăduse de înţeles Iulian Chifu.  Pentru această demonstraţie (inutilă, în fond, căci doar ştim bine cine ne-a înfrumuseţat viaţa în ultimii 8 ani), Traian Băsescu a ales formula clasică de dat cu stângu-n dreptul şi cu fruntea acolo unde scrie “loc de dat cu capul”. Nu de alta dar voia să fie priceput chiar şi de cei mai năuci decât el.

Ne-a mărturisit, după ce se străduise din răsputeri să ne convingă că ne învârtim în jurul unei mari taine, ce trebuie păstrată cu sfinţenie şi cu nenumărate “nu confirm că…”, taină pe care, în inconştienţa lui , Victor Ponta aproape că a divulgat-o, ne-a mărturisit, aşadar, că operaţiunea a fost una “neautorizată pe teritoriul altui stat”.  Gafă monumentală, făcută nu de un şef de stat ci de un  bolnav ce nu se mai poate controla şi care preferă să se tăvălească pe jos, murdărind în stânga şi-n dreapta, decât să se lase dus, cu demnitate, la tratament.

Nu a fost însă totul.

Realizând probabil dimensiunea   propriului autodenunţ de iresponsabilitate, Traian Băsescu l-a mai împins odată în faţă, vreo după ore mai târziu, pe Iulian Chifu, punându-l să explice în direct, la RTV, cum, de fapt, el, preşedintele, nu ar fi  afirmat că operaţiunea a fost una “neautorizată pe teritoriul altui stat” ci, dimpotrivă, exact pe dos.

Pentru autenticitate, iată fragmentul intervenţiei lui Iulian Chifu: “A fost o întrebare venită din sală şi a fost un răspuns cu o întrebare. “Cum sa spui aşa ceva?” nu înseamnă o afirmaţie”.

Stiţi însă, exact, cum a răspuns TB la întrebarea venită din sală? Iată: “Cum să vă spun (de unde a fost adus Omar Hayssam, n.a.) , când România a efectuat o operaţiune neautorizată pe teritoriul altui stat”?

Explicaţia lui Iulian Chifu ar fi putut sta în picioare, la limită, doar dacă răspunsul preşedintelui ar fi sunat astfel: “Cum să vă spun că România a efectuat o operaţiune neautorizată pe teritoriul altui stat”? Adică folosind “că” în loc de “când” şi intonând fără virgulă după “cum să vă spun”, fapt contrazis de înregistrarea audio în care pauza de virgulă de după “cum să vă spun” este evidentă.

Această tentativă a preşedintelui de a drege busuiocul după ce l-a luat, a câta oară, gura pe dinainte, mi se pare o escaladare spre superlativ  a prostiei. O formă eufemistică a lui “foarte prost”.

Oare de câte ori va mai trebui să ne predea TB gradele de comparaţie ale prostiei până când să înţelegem că pupitrul de la Cotroceni nu este cea mai indicată catedră pentru astfel de demonstraţii prin exemplu personal?

Contele de Saint GermainEditorialefarsorii de la Cotroceni,foarte prost,Iulian Chifu,mai prost,Ommar Hayssam,prost,RTV,Traian Basescu,Victor PontaAsta încearcă să demonstreze, de parc-ar mai fi nevoie, farsorii de la Cotroceni. În comentariul de ieri de pe blog susţineam că, prin afirmaţia ““mulţi nu vor mai dormi liniştiţi”, purtătorul de cuvânt al lui Traian Băsescu, Iulian Chifu ne oferea “o mostră sclipitoare de prostie individuală, neprovocată, dintre cele...Blog politic si polemic