Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Traian Băsescu ştie că Victor Ponta şi USL joacă la trecerea timpului. Aceştia, după ce au reuşit cât de cât să calmeze bufeurile isteroid – egoiste ale unor parteneri străini cinici dar, din păcate, de neînvins şi de neignorat, îşi închipuie că dacă stau cuminţi şi lasă în pace tartorul cu zile numărate de la Cotroceni,  acesta se va mulţumi să se topească precum o lumânare, fără a mai putea face rău, să se consume mistuit de propriile-i flăcări tartarice.
După ultimele evenimente însă, se pare că echipa lui TB a optat, împotriva acestei tactici a aşteptării şi luatului în glumă, pentru ofensiva totală axată pe provocări şi raiduri cu arme interzise.
Am prevăzut şi anunţat o astfel de reacţie. Cu un soldăţoi de modă veche alături, belicos, agramat şi fericit nevoie mare că a găsit un căprar care-i apreciază mirosul de bocanci ce-i iese din gură, mă refer la consilierul Fota, stimulat de imaginaţia putrido – halucinogeno – LSD-istă, a unui autor de scenarii suprarealiste de doi bani, care-i vinde ficţiuni cu Albă ca Zăpada venind să-l salveze de furia populară, l-aţi recunoscut pe consilierul Lăzăroiu, TB a devenit mai mult decât previzibil în manevrele sale de guerilă politică.
Strategia lui e clară: nu doar că asmute la paroxism DNA-ul şi CSM-ul împotriva adversarilor săi letali dar face acest lucru dublat şi de o ostentativă expunere a abuzurilor acestor instituţii, pentru a provoca o reacţie critică la adresa justiţiei din partea celor vizaţi.
“Comemorarea” unui an de la referendum prin punerea sub acuzaţie a lui Dan Voiculescu şi a lui Liviu Dragnea exact în ziua aniversară, reclamaţiile abuzive şi aiuritoare ale Oanei Hăineală la adresa unor organe de presă împotriva cărora cere, nici mai mult nici mai puţin, interzicerea abordării unor subiecte incomode, sunt doar primele episoade dintr-o serie de provocări grosolane ce se anunţă devastatoare. Calculul lui TB e următorul: dacă, pentru a nu putea fi acuzaţi de imixtiune în treburile justiţiei, toţi vor tăcea chitic, ca până acum, vom escalada abuzurile până la absurd. Până, de exemplu, la blocarea Antenei 3 prin arestarea managementului sau/şi prin acţiunile de verificare şi restricţionare derulate de procurori. Până, de exemplu, la arestarea lui Liviu Dragnea bazată pe nişte autodenunţuri obţinute prin şantaj.
Până la urmă, evidenţa şi brutalitatea abuzurilor vor fi atât de mari încât Victor Ponta si USL vor trebui să reacţioneze. În acel moment se va trece la faza II: demascarea în plan internaţional a agresării justiţiei de către inamicii lui TB şi încercarea de provocare a unor reacţii vehemente de condamnare a acestei “agresiuni”, după modelul celor de acum un an, ale prietenilor băsişti din PPE şi ale SUA.
Unii vor spune că o astfel de reacţie a comunităţii internaţionale nu va mai fi posibilă în 2013 – 2014, că până şi orbiţii Reding ori Philip Gordon îşi vor fi dat seama între timp de manipulare. Eu insă cred că nu manipularea a jucat rolul principal în poziţiile din 2012 ale acestor demnitari ci interesele partizane. Care vor fi aceleaşi şi in 2014.
Pe de altă parte, din cauza erodării la guvernare, USL nu se va mai bucura în 2014 de acelaşi suport popular ca în 2012. Prin urmare, şi dac-ar dori, nu va mai putea contrabalansa ostilitatea externă prin simpatie internă. Aici se va înregistra, la acel moment, o diferenţă de ordin de mărime în defavoarea USL, care s-ar putea să basculeze alegerile europarlamentare, ca să nu mai vorbesc de prezidenţiale, într-o zonă cu imense riscuri.
Ce se poate face în aceste condiţii şi sub presiunea perspectivelor descrise?
1. În primul rând să se conştientizeze faptul că spirala de abuzuri în justiţie (şi nu numai), pusă la cale de nişte creiere de la Cotroceni inundate de adrenalina riscului de a juca totul pe o carte, nu va putea fi oprită, nici măcar frânată, de o atitudine pasivă. Iar dacă va fi lăsată fără replică, beneficiarul ei va fi unul singur, Traian Băsescu. Trebuie, deci, acţionat.
2. Principalul rol în pregătirea şi coordonarea ripostei îi va reveni premierului Victor Ponta. El este cel care s-a angajat în faţa cancelariilor străine pentru stabilitatea politică a României, el este cel care a semnat acordul instituţional. Prin urmare tot el va trebui, şi asta în regim de urgenţă, să avertizeze aceste cancelarii că preşedintele TB încalcă sistematic acordul, sabotează iniţiativele guvernului (vezi episodul CFR Marfă) şi pune astfel în pericol exact stabilitatea dorită.
3. Victor Ponta va trebui să ceară în mod explicit marilor parteneri străini semne publice de sprijin pentru guvernarea responsabilă pe care încearcă să o realizeze şi, în paralel, luări de poziţie critice la adresa încălcărilor de către Traian Băsescu ale protocolului de coabitare.
4. USL trebuie să se trezească din toropeala în care a căzut după câştigarea alegerilor din decembrie 2012. O mobilizare urgentă de luptă este imperios necesară, la toate eşaloanele, de la reprezentanţii şi structurile din Parlament până la organizaţiile din teritoriu. Iniţiativa acestei mobilizări ar trebui asumată de toţi cei trei co-preşedinţi, mai solidari ca oricând, într-o conferinţă de presă comună, cu încărcătură motivaţională maximă. Coordonarea ar trebui încredinţată lui Crin Antonescu. Greutatea demersului va transmite fără echivoc, atât populaţiei interne dezamăgite cât şi partenerilor străini indiferenţi la derapajele preşedintelui Traian Băsescu, o determinare maximă a USL de a sancţiona cu vehemenţă provocările iresponsabile ale acestui preşedinte ilegitim.
5. USL va organiza un miting gigantic cu temă unică: justiţia. I se va cere imperativ justiţiei să-şi facă treaba pornind de la interesul naţional şi nu de la interese politice partizane. Să dea curs, în regim de urgenţă, sesizărilor depuse încă de acum un an de Corpul de Control al Guvernului privind marile fraude, de zeci şi sute de milioane de euro, care au ca autori demnitari protejaţi de regimul Băsescu precum Udrea, Blejnar, Videanu etc. Acest miting nu va cere să fie stopate acţiuni judiciare începute ci va insista să se instrumenteze şi dosarele de adevărată corupţie ce, din motive partizane, sunt în prezent ignorate.
Desigur că sunt şi multe alte iniţiative ce ar putea fi adăugate acestei liste. Ideea de bază a prezentului comentariu este însă că trebuie deşteptat fără întârziere, până când nu va fi prea târziu, ursul USL-ist. El va trebui să-şi arate colţii (dacă îi mai are) de la toate tribunele pe care democraţia i le permite. Iar mesajul lui să fie indeajuns de puternic şi hotărât încât să-i facă şi pe părtinitorii lideri internaţionali care ni l-au indesat pe gât acum un an pe Traian Băsescu, să înţeleagă că între coabitare şi libertate poporul român nu este dispus, nu mai este dispus, să aleagă compromisul.

Contele de Saint GermainEditorialeBasescu,Blejnar,CSM,Dan Voiculescu,DNA,Liviu Dragnea,LSD,Oana Haineala,Philip Gordon,Ponta,PPE,Sebastian Lazaroiu,SUA,tartar,Udrea,USL,Videanu,Viviane RedingTraian Băsescu ştie că Victor Ponta şi USL joacă la trecerea timpului. Aceştia, după ce au reuşit cât de cât să calmeze bufeurile isteroid - egoiste ale unor parteneri străini cinici dar, din păcate, de neînvins şi de neignorat, îşi închipuie că dacă stau cuminţi şi lasă în pace...Blog politic si polemic