Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Animalele se dresează, nu se conving. Dresajul are la bază frica şi, la unele specii, produce rezultate spectaculoase.
Oamenii sunt şi ei animale. În materie de comportament însă, şi-au câştigat privilegiul de a nu fi dresaţi ci educaţi. Adică de a nu li se exploata frica ci discernământul.
Există totuşi şi printre oameni o anume specie mai puţin evoluată, a brutelor, a needucaţilor, a irationalilor, pe care societatea nu are altfel cum îi stăpâni decât prin frică şi pedepse exemplare. Aceşti sociopaţi supraaglomerează penitenciarele dar, vai, unii dintre ei sunt încă liberi şi populează şi spaţiul normalităţii infestându-l, la răstimpuri, cu acte de huliganism şi violenţe ce-i recomandă de urgenţă pentru “biciuire” şi poprire.
Mihai Stoica aparţine acestei specii infecţioase. În zadar a fost muştruluit de analişti, de ziarişti, de sportivi, de voci ale publicului larg, atunci când, cu ani în urmă, pişcat de streche (bine că nu avea un pistol la îndemână), a pălmuit în văzul unei ţări întregi un suporter al propriului club. Şi-a cerut şmechereşte scuze, şi-a îmbrobodit victima cu contravaloarea unei doze de “energizant” ca să îşi retragă plângerea penală şi şi-a văzut în continuare de drumul lui de derbedeu cu cuvintele la el, fără să înveţe nimic din greşeala făcută.
Acum a recidivat. Lecţia dată de autorităţile şi justiţia din Macedonia îl lasă rece pentru că îşi bagă p..a în ăia 400 EUR (“să vă cumpăraţi lumânări de colivă cu ei, băi, jegoşilor, credeţi că 400 EUR m-au făcut pe mine? Io, la mine acasă, sunt bulibaşă şi voi face ce vrea p..a mea până o să obosească de atâta vrut”).
Şi, o să vedeţi, are dreptate. Dumitru Dragomir s-a şi spălat pe mâini de o nouă încurcătură:”Liga nu are ce să facă. Faptele nu s-au petrecut în România iar noi nu suntem Tribunalul de la Haga”.
Speranţa mea e la UEFA. Cu riscul de a-i supăra pe fanii Stelei recunosc că m-aş bucura nespus ca acea comisie de disciplină a forului european, care a fost bună o dată cu clubul Steaua, închizând ochii la scandalul “Valiza” şi nesuspendând-o din Champions League, să pedepsească exemplar gestul lui Mihai Stoica şi să elimine din toate competiţiile europene o echipă cu un astfel de conducător.
Ar fi singurul mod în care acest golan (tată de fată, culmea) ar regreta din toţi rărunchii că a vorbit cum a vorbit cu o femeie (fie ea si ziaristă) şi a îngăduit molestarea ei de către o gorilă plătită de el.
Pentru că, dacă Steaua va fi eliminată de UEFA, Mihai Stoica va fi reeducat. Paguba de milioane de euro adusă clubului (şi implicit propriului buzunar), frustrarea jucătorilor de a fi ratat, pe mâna lui, o şansă imensă de a câştiga bani şi notorietate, furia suporterilor stelişti şi multe, multe alte lovituri provocatoare de durere dintr-aceea pe care e în stare să o înţeleagă şi o brută ca el, o să dreseze bestia din Meme Stoica pentru tot restul vieţii ei de bestie.
Gestul huliganic petrecut acum două zile la Skopjie a fost făcut posibil, culmea, tocmai de indulgenţa, de bunătatea UEFA. El reprezintă partea rea a acelei bunătăţi şi se constituie într-o bună exemplificare a proverbului “pe cine nu laşi să moară nu te lasă să trăieşti”.

Contele de Saint GermainEditorialeComisia de Disciplina,dresaj,frica,Mihai Stoica,Mitica Dragomir,scandalul Valiza,Steaua,Tribunalul de la Haga,UEFAAnimalele se dresează, nu se conving. Dresajul are la bază frica şi, la unele specii, produce rezultate spectaculoase. Oamenii sunt şi ei animale. În materie de comportament însă, şi-au câştigat privilegiul de a nu fi dresaţi ci educaţi. Adică de a nu li se exploata frica ci discernământul. Există totuşi şi...Blog politic si polemic