Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Traian Băsescu a lucrat cu viziune la construirea sistemului său de putere suprastatal. Într-o vreme in care avea oponenți slabi (parlamentar) și orbește dedicați imediatului, TB, cu instinctul său paranoiac, își construia tranșee pentru vremuri grele. A prevăzut că s-ar putea să vină un moment când insignifiante instituții (până atunci) precum CCR, CSM, ANI, vor putea fi împinse în prim plan pentru a-l apăra de debarcarea înainte de termen. Presimțea tăvălugul majorităților democratice ostile de tot felul ce, inevitabil, urmau să se creeze după măsurile autoritariste (de fapt antipopulare) pe care le punea la cale, măsuri proprii stilului său dictatorial și cinic de a conduce. Cea mai bună dovadă în acest sens o constituie lupta aproape fizică pe care a declanșat-o în Parlament atunci când, contrar voinței lui, a fost ales cu vot majoritar, pentru CCR, Valer Dorneanu. Era în vara anului 2010 și nimeni, la momentul acela, nu a înțeles mai bine ca TB ce importanță va avea pe viitor acest vot care, practic, putea înclina balanța deciziilor CCR de partea adversarilor săi politici. Și atunci, decât să piardă o pârghie ce la momentul respectiv părea doar o mică piesă în angrenajul monstruos de putere pe care îl construise, TB a preferat să ordone un abuz major la adresa democrației, anularea unui vot valabil al Parlamentului și reluarea acestui vot de mai multe ori, până când a fost desemnat ca judecător la CCR Mircea Ștefan Minea, favoritul său. Care, exact doi ani mai târziu, avea să-și răsplătească șeful comițând la rândul lui un abuz antologic, celebra erată la Decizia CCR publicată în Monitorul Oficial.
USL a trecut mult prea ușor peste aceste acte de barbarie asupra statului de drept, intrând în jocul actual al lui TB, acela de a proteja, chipurile, independența justiției.
În loc de a explica instanțelor internaționale dar și poporului român mai puțin informat, ce oameni și cum au ajuns să transforme CCR într-o instituție care strivește după bunul plac deciziile forului suprem al democrației țării, parlamentul, liderii USL au ales să se comporte ca și cum justiția din România chiar ar fi liberă și independentă politic, nicidecum terenul de jocuri murdare al unui președinte ilegitim.
Respectarea așa zisei intangibilități a procurorilor în general dar mai ales a celor din DNA, atâta vreme cât, în imensa lor majoritate, aceștia au fost aleși și numiți de TB după binecunoscutele sale criterii de „performanță”( șantajabili și ariviști), este una dintre marile erori ale tandemului Ponta – Antonescu.
Lumea informată din România înțelege că, în prețul acceptării lui Victor Ponta de către marile cancelarii occidentale, există și niște angajamente ale premierului privind neamestecul în zona justiției, chiar și când acest amestec ar fi întemeiat. Cum există și promisiuni de menținere a țării în stabilitate politico – economică, altfel spus de ignorare a provocărilor lui TB, chiar cu prețul scăderii în sondaje.
Toate aceste angajamente și constrângeri trebuie însă să aibă niște limite care să evite riscurile unei rebasculări nedemocratice și decisive a puterii spre tabăra lui Traian Băsescu.
Ce se vede în acest moment din interior, prin priză directă, clar ca lumina zilei, alarmant, este o ofensivă (fără precedent de la instalarea coabitării) a lui TB și a instituțiilor controlate de el asupra unui USL paralizat, asupra unui Victor Ponta timorat sau euforizat de benzedrinele puterii.
Justiția băsistă, cu vârf de lance DNA, a pornit asaltul total asupra țintelor stabilite de la Cotroceni.
Antena 3 culpabilizată gradual și sistematic, cu oameni după gratii, guvernul și PNL umilite prin solicitarea unei pedepse aberante de 15 ani (!!!) de pușcărie pentru ministrul Fenechiu și obținerea (cum altfel?) a unei prime condamnări a acestuia, societatea românească provocată de incredibilele abuzuri ale procurorilor de la Liceul Bolintineanu, un autodenunț al unui fost PSD-ist, actualmente tocmai bun de șantajat, asupra vicepreședintelui PSD Liviu Dragnea.
Victor Ponta calificat de TB drept iresponsabil, dat pe mâna controlului judiciar de imparțialii Hăineală și Dănileț pentru (culmea obrăzniciei) influențarea justiției, pus la zid tot de TB, în calitatea sa de prim-ministru, pentru „hoție cu legea” și pentru „dezastruoasa” sa vizită în Asia, luat la refec chiar și de Daniel Morar, de-acolo, de sus, din tăriile CCR, judecat, condamnat și executat de însăși zâna justiției murdare din România, Monica Macovei.
Cam ce-ar mai trebui să se întâmple ca Victor Ponta să riposteze pe măsură? Să fie arestat preventiv și Dragnea? Să se trezească „onorat” el însuși cu un dosar de înaltă trădare? Ce oare?
Până la urmă observăm că din compromisul cu numirea șefilor de procurori profită din plin TB, care, fără scrupule cum îl știm, a pus-o imediat și selectiv la treabă pe Kovesi, în vreme ce Ponta nu e în stare nici măcar să-și folosească atuurile de prim – ministru, prin releul Cazanciuc – Nițu, ca să contrabalanseze nemărginitul tupeu al lui Băsescu și a camarilei sale.
Știu că Nițu are sub el tot procurori băsiști. I-a moștenit de la Kovesi. Dar la fel de bine știu că,în cazul Bolintineanu, ar fi putut să dea un semn de autoritate, să înceapă deparazitarea, să scape adică, cu motive întemeiate, de Ileana Adina Mociocă, procurorul de caz provenit de la DNA-ul lui Morar. Faptul că nu a avut curajul să facă acest gest, faptul că s-a rezumat la a acoperi printr-o defecțiune de comunicare greșelile comise premeditat de această doamnă și echipa ei, toți cu antecedente în a abuza de putere și a umili oameni nevinovați, reprezintă un mesaj dezastruos transmis celor care mai speră în normalizarea justiției din România și o adevărată încurajare pentru satrapii băsiști, de a continua tot așa, intimidând la grămadă, fără discernământ, și vameși, și tărani trași afară de guler din biserică, și elevi sechestrați fără acte în regulă prin săli de clase și laboratoare, și bolnavi de cancer în fază terminală.
Cum văd eu o ripostă corectă a administrației Ponta la tot acest val de abuzuri comise de justițiarii lui Băsescu?
Întâi printr-o presiune crescândă și neobosită asupra DNA-ului (și nicidecum asupra justiției) de a da curs reclamațiilor oficiale ale Corpului de Control al Primului Ministru și de a începe instrumentarea unor cazuri celebre atașate unor nume proprii la fel de celebre: Blejnar, Udrea, Videanu etc.
Apoi prin solicitarea adresată Ministrului Justiției de a-și lua în serios autoritatea asupra procurorilor, conferită de Art. 132 din Constituție.
Apoi printr-o mai bună comunicare in exterior a abuzurilor făcute de justiția „independentă” a lui Băsescu, prin demitizarea și prezentarea documentată a adevăratului chip, de yesmeni lipsiți de obiectivitate și etică, al unor exponenți băsiști din lumea justiției cum ar fi Monica Macovei, Oana Hăineală, Cristi Danileț.

În fine, prin crearea unui grup de lucru format din profesioniști în justiție care să deschidă (simbolic) și să documenteze încă de pe acum, în numele societății civile, dosare de fraudă, corupție, abuz în serviciu etc. pe numele Băsescu: Traian, Mircea, Ioana.
Ce mi se pare limpede (și inacceptabil) este că dacă USL, prin toate formele sale de putere, va continua să închidă ochii la mascarada de justiție regizată de instabilul TB, bagatelizând-o și zicându-și că, oricum, zilele lui Băsescu sunt numărate (iată, nici 500 nu au mai rămas), această mascaradă va putea atinge grav speranțe și politicieni care încă mai țin în viață moralul românilor.
TB nu e omul care să se ducă la eșafod murmurând rugăciuni și bătând mătănii. Cu cât termenul i se apropie, cu atât va încerca mai mult să destabilizeze. Așadar, mare grijă. Tot acceptând abuzuri ale justiției, actuala putere s-ar putea trezi, la momentul eliberării de TB, cu mâinile incătușate.

Contele de Saint GermainEditorialeANI,Basescu,Cazanciuc,CCR,Crin Antonescu,CSM,Danilet,Haineala,Ioana Basescu,Kovesi,Liviu Dragnea,Minea,Mircea Basescu,Mircea Stefan,Monica Macovei,Monitorul Oficial,Nitu,paranoiac,PNL,PSD,Valer Dorneanu,Victor PontaTraian Băsescu a lucrat cu viziune la construirea sistemului său de putere suprastatal. Într-o vreme in care avea oponenți slabi (parlamentar) și orbește dedicați imediatului, TB, cu instinctul său paranoiac, își construia tranșee pentru vremuri grele. A prevăzut că s-ar putea să vină un moment când insignifiante instituții (până...Blog politic si polemic