Scorul acestui articol
[Total: 3 voturi. Media: 4.3]

Că SRI funcţionează în prezent ca o falangă a CIA în România nu mai este o taină pentru nimeni. Prima dată când acest adevăr a fost recunoscut ca la interogatoriu, printr-o strângere cu uşa (căci gluma se îngroşase şi păstrarea tainei putea degenera în fracturarea frăţiei) a fost cu ocazia preluării interimatului la Preşedinţia României de către Crin Antonescu. Cu toţii ne amintim cum SUA, atunci, a adăugat cu precipitare listei de condiţii impuse de Barosso o condiţie stranie şi strident neconstituţională: să nu cumva să fie schimbaţi şefii serviciilor secrete din România pe durata acestui interimat. De altfel, s-a văzut şi din comportamentul acestor şefi în acea perioadă, fidelitatea lor nu s-a clintit un milimetru de la icoana suspendatului, căruia îi furnizau în continuare informaţii clasificate şi îi instalau, la garaj, sisteme securizate de comunicare. În vreme ce pe interimar îl alimentau cu banalităţi şi saluturi reci.
Mai recent, odată cu izbucnirea scandalului privind ascultarea de către americani a întregii Europe, inclusiv a Parlamentului European, Traian Băsescu nu s-a putut stăpâni să-şi mai dea o dată importanţă (acum când poporul îl priveşte cu lupa ţinută invers şi îl vede mic, din ce în ce mai mic) şi a recunoscut într-un interviu  că şi românii sunt ascultaţi de către americani dar nu, Doamne fereşte, fără ştiinţa şi acordul puterii de la Bucureşti, ci cu totala conivenţă a acesteia şi chiar cu instituţiile ei. Da, însuşi Traian Băsescu a recunoscut, în cel mai recent interviu al său la DIGI TV, că SRI îi ascultă cu frenezie pe români, furnizând toate informaţiile utile din aceste înregistrări licuriciului strategic, în virtutea “excelentei colaborări”.
Metodele moderne de ascultare presupun tehnologii de vârf, costisitoare şi controlate mai ceva ca uraniul.  Că România dispune în prezent de aceste tehnologii este evident. Interceptările ambientale, spionarea intimităţii până şi în cele mai securizate văgăuni, avalanşa de stenograme care apar ca probe în tot mai multe dosare, nu doar privind vârful piramidei sociale ci coborând vârtos spre mijlocul acesteia (sunt ascultaţi medici, profesori, oameni de afaceri, economişti , ţărani ) indică sute de mii de persoane controlate informativ pe teritoriul României în fiecare clipă. Nu trebuie un prea mare exerciţiu de imaginaţie ca să evaluezi ce desfăşurare exponenţială de forţe şi resurse presupune ţinerea în funcţiune şi exploatarea informativă a unui asemenea aparat. De unde toată această luxurianţă, toată această dotare de star trek? Cine o finanţează şi în beneficiul cui? “Ghici ciupercă…”, ca să-l citez chiar pe dealerul – crupier.
Aventurismul politic al unui fost  bişniţar cu blugi şi electronice de contrabandă, astăzi recunoscut vânzător de gogoşi şi cacealmale, ne-a adus în situaţia asta. Vă puteti cumva închipui că Polonia sau Ungaria sau chiar Cehia s-ar putea vinde în aşa măsură şi pe gratis din punct de vedere al bunăstării naţionale unei puteri exterioare, fie ea şi SUA?  Nu că SUA n-ar încerca să le domine, să le subordoneze, dar vedeţi acolo politicieni majori care să fie lăsaţi de popoarele lor să facă astfel de compromisuri infamante?
Şi cu toate astea, cel mai mare neajuns al situaţiei descrise nu este că americanii ne spionează cu propriile noastre servicii de informaţii şi contrainformaţii ci că la tot acest neverosimil volum de secrete personale, culese abuziv din latrinele şi dormitoarele românilor, are acces nelimitat un mahalagiu şi un şantajist ca Traian Băsescu,  gata oricând să le folosească fără scrupule, în propriul interes, cum a făcut-o deja cu Aspazia Cojocaru, cu Augustin Zegrean (vezi erata), cu atâţia deputaţi şi senatori ce l-au ajutat pe vremea guvernului Boc să răstoarne majorităţi votate democratic şi cu mulţi alţii de pe la CSM, ICCJ etc.
Că SRI apără prin acţiunile sale interesele SUA înaintea intereselor României a devenit un fel de secret al lui Polichinelle. Fie, s-o facă dacă atât de distorsionat a ajuns să se predea noţiunea de patriotism la pepiniera lor de cadre. Dar măcar să nu adauge la acest pumnal îndreptat împotriva sufletului românesc şi braţul cu ancoră tatuată, care abia aşteaptă să-l împlânte. Pentru că atunci viitorul îi va chema pe capii săi în boxă, pentru complicitate  la distrugerea identităţii şi demnităţii naţionale.

Contele de Saint GermainEditorialul de joiAspazia Cojocaru,Augustin Zegrean,CIA,Crin Antonescu,CSM,DigiTV,guvernul Boc,ICCJ,secretul lui Polichinelle,Star trek,SUA,uraniuCă SRI funcţionează în prezent ca o falangă a CIA în România nu mai este o taină pentru nimeni. Prima dată când acest adevăr a fost recunoscut ca la interogatoriu, printr-o strângere cu uşa (căci gluma se îngroşase şi păstrarea tainei putea degenera în fracturarea frăţiei) a fost cu...Blog politic si polemic