Scorul acestui articol
[Total: 3 voturi. Media: 4.3]

Că SRI funcționează în prezent ca o falangă a CIA în România nu mai este o taină pentru nimeni. Prima dată când acest adevăr a fost recunoscut ca la interogatoriu, printr-o strângere cu ușa (căci gluma se îngroșase și păstrarea tainei putea degenera în fracturarea frăției) a fost cu ocazia preluării interimatului la Președinția României de către Crin Antonescu. Cu toții ne amintim cum SUA, atunci, a adăugat cu precipitare listei de condiții impuse de Barosso o condiție stranie și strident neconstituțională: să nu cumva să fie schimbați șefii serviciilor secrete din România pe durata acestui interimat. De altfel, s-a văzut și din comportamentul acestor șefi în acea perioadă, fidelitatea lor nu s-a clintit un milimetru de la icoana suspendatului, căruia îi furnizau în continuare informații clasificate și îi instalau, la garaj, sisteme securizate de comunicare. În vreme ce pe interimar îl alimentau cu banalități și saluturi reci.
Mai recent, odată cu izbucnirea scandalului privind ascultarea de către americani a întregii Europe, inclusiv a Parlamentului European, Traian Băsescu nu s-a putut stăpâni să-și mai dea o dată importanță (acum când poporul îl privește cu lupa ținută invers și îl vede mic, din ce în ce mai mic) și a recunoscut într-un interviu  că și românii sunt ascultați de către americani dar nu, Doamne ferește, fără știința și acordul puterii de la București, ci cu totala conivență a acesteia și chiar cu instituțiile ei. Da, însuși Traian Băsescu a recunoscut, în cel mai recent interviu al său la DIGI TV, că SRI îi ascultă cu frenezie pe români, furnizând toate informațiile utile din aceste înregistrări licuriciului strategic, în virtutea „excelentei colaborări”.
Metodele moderne de ascultare presupun tehnologii de vârf, costisitoare și controlate mai ceva ca uraniul.  Că România dispune în prezent de aceste tehnologii este evident. Interceptările ambientale, spionarea intimității până și în cele mai securizate văgăuni, avalanșa de stenograme care apar ca probe în tot mai multe dosare, nu doar privind vârful piramidei sociale ci coborând vârtos spre mijlocul acesteia (sunt ascultați medici, profesori, oameni de afaceri, economiști , țărani ) indică sute de mii de persoane controlate informativ pe teritoriul României în fiecare clipă. Nu trebuie un prea mare exercițiu de imaginație ca să evaluezi ce desfășurare exponențială de forțe și resurse presupune ținerea în funcțiune și exploatarea informativă a unui asemenea aparat. De unde toată această luxurianță, toată această dotare de star trek? Cine o finanțează și în beneficiul cui? „Ghici ciupercă…”, ca să-l citez chiar pe dealerul – crupier.
Aventurismul politic al unui fost  bișnițar cu blugi și electronice de contrabandă, astăzi recunoscut vânzător de gogoși și cacealmale, ne-a adus în situația asta. Vă puteti cumva închipui că Polonia sau Ungaria sau chiar Cehia s-ar putea vinde în așa măsură și pe gratis din punct de vedere al bunăstării naționale unei puteri exterioare, fie ea și SUA?  Nu că SUA n-ar încerca să le domine, să le subordoneze, dar vedeți acolo politicieni majori care să fie lăsați de popoarele lor să facă astfel de compromisuri infamante?
Și cu toate astea, cel mai mare neajuns al situației descrise nu este că americanii ne spionează cu propriile noastre servicii de informații și contrainformații ci că la tot acest neverosimil volum de secrete personale, culese abuziv din latrinele și dormitoarele românilor, are acces nelimitat un mahalagiu și un șantajist ca Traian Băsescu,  gata oricând să le folosească fără scrupule, în propriul interes, cum a făcut-o deja cu Aspazia Cojocaru, cu Augustin Zegrean (vezi erata), cu atâția deputați și senatori ce l-au ajutat pe vremea guvernului Boc să răstoarne majorități votate democratic și cu mulți alții de pe la CSM, ICCJ etc.
Că SRI apără prin acțiunile sale interesele SUA înaintea intereselor României a devenit un fel de secret al lui Polichinelle. Fie, s-o facă dacă atât de distorsionat a ajuns să se predea noțiunea de patriotism la pepiniera lor de cadre. Dar măcar să nu adauge la acest pumnal îndreptat împotriva sufletului românesc și brațul cu ancoră tatuată, care abia așteaptă să-l împlânte. Pentru că atunci viitorul îi va chema pe capii săi în boxă, pentru complicitate  la distrugerea identității și demnității naționale.

Contele de Saint GermainEditorialul de joiAspazia Cojocaru,Augustin Zegrean,CIA,Crin Antonescu,CSM,DigiTV,guvernul Boc,ICCJ,secretul lui Polichinelle,Star trek,SUA,uraniuCă SRI funcționează în prezent ca o falangă a CIA în România nu mai este o taină pentru nimeni. Prima dată când acest adevăr a fost recunoscut ca la interogatoriu, printr-o strângere cu ușa (căci gluma se îngroșase și păstrarea tainei putea degenera în fracturarea frăției) a fost cu...Blog politic si polemic