Scorul acestui articol
[Total: 2 voturi. Media: 2.5]

Ce mi-a atras atenţia cel mai mult la ştirea cu extrădarea lui Omar Hayssam a fost modul în care ea a fost anunţată.  Consilierul prezidenţial Iulian Chifu s-a grăbit dis de dimineaţă, cu ochii încă cârpiţi de somn, să informeze primul poporul român asupra acestei mari victorii. Ca nu cumva s-o difuzeze inamicii de la guvern şi să se creeze impresia că, vezi Doamne, preşedintele Băsescu ar fost surprins în ofsaid de această mişcare. Dimpotrivă – încearcă domnul Chifu să ne strecoare în subconştient – este meritul domnului preşedinte că acest mare infractor a fost recuperat pentru a-şi ispăşi pedeapsa în România şi, prin urmare, “mulţi nu vor mai dormi liniştiţi”.
Această din urmă ameninţare, rostită în pripă, odată cu transmiterea marii veşti, mi se pare o mostră sclipitoare de prostie individuală, neprovocată, dintre cele de care Traian Băsescu a făcut cu ghiotura de-a lungul mandatului său pentru că, se ştie, de mult nu-l mai ţin supapele autocontrolului. Ea este din aceeaşi categorie cu “ghici ghicitoarea mea cine va pleca” sau cu “dottore”, categorie care s-ar putea caracteriza prin faptul că “eu cunosc deja ce se va întâmpla şi nu mă pot abţine să nu vă bag puţin mortul în casă, înainte chiar de constatarea decesului, că mult îmi mai place să vă văd zvârcolindu-vă”.
De fapt, respectiva formulare “mulţi nu vor mai dormi liniştiţi”, rostită de un petic al marelui sac, vine să precizeze două lucruri:
1. Nu vă faceţi iluzii că OH îl va da în gât pe “profesorul” Băsescu, divulgând mânării comune şi cum acesta, prin servicii, l-a ajutat să fugă din România cu secretele lui compromiţătoare cu tot, şi
2. Deal-ul autorităţilor române cu OH este să faulteze spectaculos la PSD, prin declaraţii compromiţătoare la adresa unora precum Ion Iliescu, Viorel Hrebenciuc, Dan Ioan Popescu, Adrian Năstase, Ristea Priboi,Ovidiu Muşetescu, Nicolae Văcăroiu şi alţii.
De unde ştiu asta? Păi de la trompeta coclită a lui Traian Băsescu, de la EVZ, care azi, la nici 2 ore de la aflarea veştii că OH este în custodia autorităţilor române, a şi publicat un articol intitulat “Omar Hayssam și legăturile cu PSD. Afaceri cu greii partidului și turnee în străinătate cu Ion Iliescu” . Evident că totul era pregătit din timp: şi acest articol şi ce va declara purtătorul de cuvânt al preşedinţiei înaintea oricui altcuiva.

Să ne aşteptăm aşadar la la un OH spăşit, cu texte învăţate după dictare, de-a lungul cine stie câtor interogatorii spăimoase, premergătoare acestei aduceri. După care, la o lungă tăcere, foarte atent monitorizată. Care, nu m-ar mira să devină într-un anumit moment definitivă, sub pretext de cancer sau sinucidere. Pentru că, se ştie, firea omului e schimbătoare.

Contele de Saint GermainEditorialeAdrian Nastase,Dan Ioan Popescu,EVZ,Ion Iliescu,Iulian Chifu,Nicolae Văcăroiu,Omar Hayssam,Ovidiu Muşetescu,profesorul,Ristea Priboi,Traian Basescu,Viorel HrebenciucCe mi-a atras atenţia cel mai mult la ştirea cu extrădarea lui Omar Hayssam a fost modul în care ea a fost anunţată.  Consilierul prezidenţial Iulian Chifu s-a grăbit dis de dimineaţă, cu ochii încă cârpiţi de somn, să informeze primul poporul român asupra acestei mari victorii. Ca nu...Blog politic si polemic