Scorul acestui articol
[Total: 2 voturi. Media: 2.5]

Ce mi-a atras atenția cel mai mult la știrea cu extrădarea lui Omar Hayssam a fost modul în care ea a fost anunțată.  Consilierul prezidențial Iulian Chifu s-a grăbit dis de dimineață, cu ochii încă cârpiți de somn, să informeze primul poporul român asupra acestei mari victorii. Ca nu cumva s-o difuzeze inamicii de la guvern și să se creeze impresia că, vezi Doamne, președintele Băsescu ar fost surprins în ofsaid de această mișcare. Dimpotrivă – încearcă domnul Chifu să ne strecoare în subconștient – este meritul domnului președinte că acest mare infractor a fost recuperat pentru a-și ispăși pedeapsa în România și, prin urmare, „mulți nu vor mai dormi liniștiți”.
Această din urmă amenințare, rostită în pripă, odată cu transmiterea marii vești, mi se pare o mostră sclipitoare de prostie individuală, neprovocată, dintre cele de care Traian Băsescu a făcut cu ghiotura de-a lungul mandatului său pentru că, se știe, de mult nu-l mai țin supapele autocontrolului. Ea este din aceeași categorie cu „ghici ghicitoarea mea cine va pleca” sau cu „dottore”, categorie care s-ar putea caracteriza prin faptul că „eu cunosc deja ce se va întâmpla și nu mă pot abține să nu vă bag puțin mortul în casă, înainte chiar de constatarea decesului, că mult îmi mai place să vă văd zvârcolindu-vă”.
De fapt, respectiva formulare „mulți nu vor mai dormi liniștiți”, rostită de un petic al marelui sac, vine să precizeze două lucruri:
1. Nu vă faceți iluzii că OH îl va da în gât pe „profesorul” Băsescu, divulgând mânării comune și cum acesta, prin servicii, l-a ajutat să fugă din România cu secretele lui compromițătoare cu tot, și
2. Deal-ul autorităților române cu OH este să faulteze spectaculos la PSD, prin declarații compromițătoare la adresa unora precum Ion Iliescu, Viorel Hrebenciuc, Dan Ioan Popescu, Adrian Năstase, Ristea Priboi,Ovidiu Mușetescu, Nicolae Văcăroiu și alții.
De unde știu asta? Păi de la trompeta coclită a lui Traian Băsescu, de la EVZ, care azi, la nici 2 ore de la aflarea veștii că OH este în custodia autorităților române, a și publicat un articol intitulat „Omar Hayssam È™i legăturile cu PSD. Afaceri cu greii partidului È™i turnee în străinătate cu Ion Iliescu” . Evident că totul era pregătit din timp: și acest articol și ce va declara purtătorul de cuvânt al președinției înaintea oricui altcuiva.

Să ne așteptăm așadar la la un OH spășit, cu texte învățate după dictare, de-a lungul cine stie câtor interogatorii spăimoase, premergătoare acestei aduceri. După care, la o lungă tăcere, foarte atent monitorizată. Care, nu m-ar mira să devină într-un anumit moment definitivă, sub pretext de cancer sau sinucidere. Pentru că, se știe, firea omului e schimbătoare.

Contele de Saint GermainEditorialeAdrian Nastase,Dan Ioan Popescu,EVZ,Ion Iliescu,Iulian Chifu,Nicolae Văcăroiu,Omar Hayssam,Ovidiu MuÅŸetescu,profesorul,Ristea Priboi,Traian Basescu,Viorel HrebenciucCe mi-a atras atenția cel mai mult la știrea cu extrădarea lui Omar Hayssam a fost modul în care ea a fost anunțată.  Consilierul prezidențial Iulian Chifu s-a grăbit dis de dimineață, cu ochii încă cârpiți de somn, să informeze primul poporul român asupra acestei mari victorii. Ca nu...Blog politic si polemic