Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

(Comentariu postat la articolul lui Mircea Mihaies din EVZ intitulat ” Incalificabila nerusinare a jurnalistului – maciuca”, articol ce poate fi citit accesant linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/incalificabila-nerusinare-a-jurnalistului-maciuca-937399.html)

 

Nu este pentru prima oară când îl surprind pe Mircea Mihăieș  privind în oglindă și împovărând pe alții cu hidoșeniile pe care propriul caracter le reflectă acolo.

Omul acesta trăiește atât de mult cu sine și pentru sine încât a ajuns să transfere ipostaze patologice proprii către tot ce mișcă în afară.

Pentru azi, „bomba cu biogaz” s-a instalat în șlapi în fața oglinzii și, cu spuma de ras pe care oricum nu a mai folosit-o de mult la bărbierit a scris, pe oglinda băii, temele substituirii: bloggerul odios și jurnalistul „“ măciucă. El, turbatul de serviciu al EVZ, s-a pornit să psihanalizeze turbarea.

I-a caracterizat pe bloggeri autoportetizându-se: „persistența în ură și încrâncenarea în vulgaritate”. A continuat, devoalându-și propria misiune fixată lui de către partidul citric, la schimb cu sinecura: „să-i înjure birjărește pe cei dinainte desemnați drept „inamici ai lui Băsescu”. Apoi și-a repetat angajamentul semnat la înregimentare: „sunt gata să „performez” la comanda „click”, aruncând în direcția politicienilor și ziariștilor indezirabili zoaiele falsificării și disprețului, contribuind masiv la transformarea EVZ într-o mlaștină morală respingătoare”.

După ce-a terminat cu bloggeri, s-a echipat în jurnalist.  Și-a schimbat șlapii cu espadrile pentru a putea escalada „noi culmi ale nerușinării” și a inceput să descrie ce vede în oglindă ca și cum ar privi societatea prin fereastră: un Mircea Mihăieș multiplicat, o haită de lingăi ai puterii pentru care „nu există dialog și dezbatere, ci doar execuție sumară, carnasieră, sângeroasă. Moriști de ventilat minciuni, maeștrii manipu/lării au ajuns un fel de desperados care macină aceleași poncife”. „Campioni la plimbatul limbii în gură, au abandonat imparțialitatea intelectualului în favoarea militantismului deșuchiat, la capătul căruia nu-i așteaptă decât spitalul psihiatric. Pentru ei nu există reguli, valori și ierarhii. E ceva inuman în ura neostoită cu care perorează. E ceva maladiv în gesticulația lor obsesională”.

Trebuie să recunoaștem că, n-o fi știind MM gramatica limbii române atât de bine cât să treacă bacul, n-o fi dăruit MM de la natură cu atâta har artistic încât să n-aibă nevoie de a se prostitua ca propagandist al puterii ca să mănânce și gura lui o icră neagră, dar o calitate remarcabilă tot are: e un excelent autoportretist. Citatele pe care le-am prezentat aici îl descriu atât de fidel și din atâtea unghiuri, îndeobște inaccesibile, încât aproape că îl reconstituie tridimensional.

Am însă și un regret. Că nu mă calific și eu printre bloggeri care-l oripilează pe Mircea Mihăieș. Nici nu-l urăsc, nici nu-l înjur birjărește, nici nu sunt pus de vreun partid, deci e clar că nu s-a referit la mine. Teamă mi-e să nu mă placă. Vă imaginați ce-ar insemna să-mi consacre un ditiramb? Cum nu știe a observa realitatea nemijlocit ci doar a privi prin oglindă ca prin fereastră, m-aș putea trezi cu unul dintre chipurile sale de băiat bun, ceea ce, trebuie să recunosc, m-ar transforma cu efecte incalculabile într-un băiat rău.

Contele de Saint GermainPolemiceautoportret,bomba cu biogaz,Mircea Mihaies,oglinda,Senatul EVZ(Comentariu postat la articolul lui Mircea Mihaies din EVZ intitulat ' Incalificabila nerusinare a jurnalistului - maciuca', articol ce poate fi citit accesant linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/incalificabila-nerusinare-a-jurnalistului-maciuca-937399.html)   Nu este pentru prima oară când îl surprind pe Mircea Mihăieș  privind în oglindă și împovărând pe alții cu hidoșeniile pe care propriul caracter le...Blog politic si polemic