Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

(Comentariu postat la articolul lui Mircea Mihaies din EVZ intitulat ” Incalificabila nerusinare a jurnalistului – maciuca”, articol ce poate fi citit accesant linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/incalificabila-nerusinare-a-jurnalistului-maciuca-937399.html)

 

Nu este pentru prima oară când îl surprind pe Mircea Mihăieş  privind în oglindă şi împovărând pe alţii cu hidoşeniile pe care propriul caracter le reflectă acolo.

Omul acesta trăieşte atât de mult cu sine şi pentru sine încât a ajuns să transfere ipostaze patologice proprii către tot ce mişcă în afară.

Pentru azi, “bomba cu biogaz” s-a instalat în şlapi în faţa oglinzii şi, cu spuma de ras pe care oricum nu a mai folosit-o de mult la bărbierit a scris, pe oglinda băii, temele substituirii: bloggerul odios şi jurnalistul – măciucă. El, turbatul de serviciu al EVZ, s-a pornit să psihanalizeze turbarea.

I-a caracterizat pe bloggeri autoportetizându-se: “persistenţa în ură şi încrâncenarea în vulgaritate”. A continuat, devoalându-şi propria misiune fixată lui de către partidul citric, la schimb cu sinecura: “să-i înjure birjăreşte pe cei dinainte desemnaţi drept “inamici ai lui Băsescu”. Apoi şi-a repetat angajamentul semnat la înregimentare: “sunt gata să “performez” la comanda “click”, aruncând în direcţia politicienilor şi ziariştilor indezirabili zoaiele falsificării şi dispreţului, contribuind masiv la transformarea EVZ într-o mlaştină morală respingătoare”.

După ce-a terminat cu bloggeri, s-a echipat în jurnalist.  Şi-a schimbat şlapii cu espadrile pentru a putea escalada “noi culmi ale neruşinării” şi a inceput să descrie ce vede în oglindă ca şi cum ar privi societatea prin fereastră: un Mircea Mihăieş multiplicat, o haită de lingăi ai puterii pentru care “nu există dialog şi dezbatere, ci doar execuţie sumară, carnasieră, sângeroasă. Morişti de ventilat minciuni, maeştrii manipu/lării au ajuns un fel de desperados care macină aceleaşi poncife”. “Campioni la plimbatul limbii în gură, au abandonat imparţialitatea intelectualului în favoarea militantismului deşuchiat, la capătul căruia nu-i aşteaptă decât spitalul psihiatric. Pentru ei nu există reguli, valori şi ierarhii. E ceva inuman în ura neostoită cu care perorează. E ceva maladiv în gesticulaţia lor obsesională”.

Trebuie să recunoaştem că, n-o fi ştiind MM gramatica limbii române atât de bine cât să treacă bacul, n-o fi dăruit MM de la natură cu atâta har artistic încât să n-aibă nevoie de a se prostitua ca propagandist al puterii ca să mănânce şi gura lui o icră neagră, dar o calitate remarcabilă tot are: e un excelent autoportretist. Citatele pe care le-am prezentat aici îl descriu atât de fidel şi din atâtea unghiuri, îndeobşte inaccesibile, încât aproape că îl reconstituie tridimensional.

Am însă şi un regret. Că nu mă calific şi eu printre bloggeri care-l oripilează pe Mircea Mihăieş. Nici nu-l urăsc, nici nu-l înjur birjăreşte, nici nu sunt pus de vreun partid, deci e clar că nu s-a referit la mine. Teamă mi-e să nu mă placă. Vă imaginaţi ce-ar insemna să-mi consacre un ditiramb? Cum nu ştie a observa realitatea nemijlocit ci doar a privi prin oglindă ca prin fereastră, m-aş putea trezi cu unul dintre chipurile sale de băiat bun, ceea ce, trebuie să recunosc, m-ar transforma cu efecte incalculabile într-un băiat rău.

Contele de Saint GermainPolemiceautoportret,bomba cu biogaz,Mircea Mihaies,oglinda,Senatul EVZ(Comentariu postat la articolul lui Mircea Mihaies din EVZ intitulat ' Incalificabila nerusinare a jurnalistului - maciuca', articol ce poate fi citit accesant linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/incalificabila-nerusinare-a-jurnalistului-maciuca-937399.html)   Nu este pentru prima oară când îl surprind pe Mircea Mihăieş  privind în oglindă şi împovărând pe alţii cu hidoşeniile pe care propriul caracter le...Blog politic si polemic