Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Baletul practicat de Vladimir Tismăneanu pentru a se eschiva de la criticarea lui Traian Băsescu are grația și forța de-a convinge ale Ciociollinei în rolul Jeannei D”™Arc.

E straniu cum un om care a muncit, totuși, să-și facă o carieră în țara tuturor posibilităților, devine brusc jucător de ruletă pe „zero”. Și nu mizând subțire ci punându-și la bătaie tot prestigiul cu greu acumulat.

Câte frustrări cauzate de un tată neconform au trebuit să se acumuleze în subconștientul acestei alcătuiri fragile ca sub impulsul lor, din jindul reabilitării peste timp, să se nască acest monstru de infatuitate, incapabil de a recunoaște că s-a înșelat. Mai ales că, dac-o fi sincer in determinarea lui anticomunistă, nici n-ar fi vorba de o înșelare pe fond ci doar la nivelul alianțelor. Nimeni nu l-ar acuza de trădare ideologică dacă ar ieși mâhnit, dar cu aura onestității mai presus de conjuncturi,  să recunoască: eu rămân același, cel ce-a dat spiritul Raportului de Condamnare a Comunismului. Din păcate domnul Băsescu m-a lăsat singur, ceea ce este o defecțiune, dar nu o ratare.

Domnul Tismăneanu nu pare capabil de o astfel de bravură. Se comportă ca un servant într-o bandă de proxeneți, scoțând la produs  istoria națională. Omerta este singurul său cod moral.

A aparținut unei direcții care azi se bifurcă. După ce-a bătut pas de defilare în aceeași formație cu intelectualii lui Băsescu în ansamblul lor, este pus să opteze: ori alături de Pleșu, Cărtărescu și, probabil, de încă tăcuții Liiceanu și Patapievici, oameni ce se pot proteja de furia băsistă prin opera și notorietatea lor, ori alături de obscurii Mihăieș, Câmpeanu, Turturică, Marian,  fără operă deci fără protecție.

Se pare că a ales imediatul. Soluția mediocrilor. Când Traian Băsescu nu va mai fi președinte, Vladimir Tismăneanu se va trezi într-o țară care-l va respinge ca patrie.  Va avea refugiul țării de adopție dar vai, ce singur și fără umbră se va simți.

Contele de Saint GermainEditorialeBasescu,Dilema Veche,regele Mihai,Vladimir TismaneanuBaletul practicat de Vladimir Tismăneanu pentru a se eschiva de la criticarea lui Traian Băsescu are grația și forța de-a convinge ale Ciociollinei în rolul Jeannei D'™Arc. E straniu cum un om care a muncit, totuși, să-și facă o carieră în țara tuturor posibilităților, devine brusc jucător de ruletă pe...Blog politic si polemic