Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Baletul practicat de Vladimir Tismăneanu pentru a se eschiva de la criticarea lui Traian Băsescu are graţia şi forţa de-a convinge ale Ciociollinei în rolul Jeannei D’Arc.

E straniu cum un om care a muncit, totuşi, să-şi facă o carieră în ţara tuturor posibilităţilor, devine brusc jucător de ruletă pe “zero”. Şi nu mizând subţire ci punându-şi la bătaie tot prestigiul cu greu acumulat.

Câte frustrări cauzate de un tată neconform au trebuit să se acumuleze în subconştientul acestei alcătuiri fragile ca sub impulsul lor, din jindul reabilitării peste timp, să se nască acest monstru de infatuitate, incapabil de a recunoaşte că s-a înşelat. Mai ales că, dac-o fi sincer in determinarea lui anticomunistă, nici n-ar fi vorba de o înşelare pe fond ci doar la nivelul alianţelor. Nimeni nu l-ar acuza de trădare ideologică dacă ar ieşi mâhnit, dar cu aura onestităţii mai presus de conjuncturi,  să recunoască: eu rămân acelaşi, cel ce-a dat spiritul Raportului de Condamnare a Comunismului. Din păcate domnul Băsescu m-a lăsat singur, ceea ce este o defecţiune, dar nu o ratare.

Domnul Tismăneanu nu pare capabil de o astfel de bravură. Se comportă ca un servant într-o bandă de proxeneţi, scoţând la produs  istoria naţională. Omerta este singurul său cod moral.

A aparţinut unei direcţii care azi se bifurcă. După ce-a bătut pas de defilare în aceeaşi formaţie cu intelectualii lui Băsescu în ansamblul lor, este pus să opteze: ori alături de Pleşu, Cărtărescu şi, probabil, de încă tăcuţii Liiceanu şi Patapievici, oameni ce se pot proteja de furia băsistă prin opera şi notorietatea lor, ori alături de obscurii Mihăieş, Câmpeanu, Turturică, Marian,  fără operă deci fără protecţie.

Se pare că a ales imediatul. Soluţia mediocrilor. Când Traian Băsescu nu va mai fi preşedinte, Vladimir Tismăneanu se va trezi într-o ţară care-l va respinge ca patrie.  Va avea refugiul ţării de adopţie dar vai, ce singur şi fără umbră se va simţi.

Contele de Saint GermainEditorialeBasescu,Dilema Veche,regele Mihai,Vladimir TismaneanuBaletul practicat de Vladimir Tismăneanu pentru a se eschiva de la criticarea lui Traian Băsescu are graţia şi forţa de-a convinge ale Ciociollinei în rolul Jeannei D’Arc. E straniu cum un om care a muncit, totuşi, să-şi facă o carieră în ţara tuturor posibilităţilor, devine brusc jucător de ruletă pe...Blog politic si polemic