Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

(Aceasta este o scrisoare care face parte dintr-un serial. Pentru a parcurge în ordinea cuvenită episoadele, trebuie să începeți prin a citi postarea: „În dialog cu diaspora„)

(CdSG către Excelsior)

Dragă Excelsior,

Din păcate, acum nu am suficient timp sa-ti raspund pe larg.  Pentru azi doar cateva punctări:

1. Da, statistic ai dreptate. Ponderea voturilor diasporei a fost nesemnificativa. Efectul însă a fost unul decisiv. Nu-i putem reporta pe toți cei din diaspora, care nu au votat, in categoria anti Băsescu sau, măcar, rezervați față de Băsescu. Foarte multi dintre absenteiști cred că erau, în sinea lor, mai mult pro Băsescu decât pro Geoană. Ori tocmai acest aspect mă intrigă: prin ce fel de mijloace si metode, propaganda pro Băsescu a putut să inducă în eroare atât de eficient acolo, peste granițe? Și eu am fost (și încă sunt) aproape un ultras anti Iliescu. Asta însă nu m-a împiedicat, trăind în România reală condusă de Băsescu, să-mi doresc din tot sufletul și pe bază de argumente solide, căderea acestuia. Oi fi fost eu cel intoxicat sau am fost mai bine informat și am putut percepe mai corect situația reală a țării?

2. „Sincer recunosc, eu dinafara, nu am incredere in Alianta nou formata”. Contrapun acestei afirmații o întrebare: dacă ai fi patron și ai descoperi că administratorul afacerii tale te fură, ce-ai face? L-ai da afară imediat și l-ai înlocui, sau l-ai menține în continuare în funcție de teamă că eventualul înlocuitor ar putea te fure și el?
Poate o să-mi răspunzi: toți fură! La care contra-răspunsul meu e următorul: fie, poate si ceilalți au furat odată. Dar:
a) Au plătit cu pierderea puterii și, poate, au învățat ceva ;
b) Cei de-acum nu mai sunt aceiași cu cei prinși atunci furând. Poate ăstia de-acum sunt mai corecți. Preferi un hoț dovedit unuia doar bănuit ca potențial?
c) Hoția și ticăloșia au grade de comparație. Dacă ai ști cum fură acum puterea din România, ți-ai da seama că cei dinainte erau niște mici pionieri practicând jocuri de vacanță. Nu mă voi referi la averile uriașe dobândite în ultimii ani de baroni și capete ale demnităților de stat portocalii. Îți voi aminti doar atât: acum contrabanda nu mai este o infracțiune individuală; ea a devenit o îndeletnicire de partid și de stat. Trec nevămuite prin vamă convoaie de 30 de tiruri cu țigări și alcool, o dată. Traficul de țitei neaccizat se face cu petrolierele!!! Aceste informații nu le scot eu din burtă; ele au fost recunoscute (într-o formă, e drept, mai voalată) de însuși Vlădescu, în vreme ce era Ministru de Finanțe în Guvernul Boc. Există declarația lui în care spune că, dacă ar exista voință politică, acest tip de contrabandă ar putea fi stopat, pe baza prevederilor legislației în vigoare, în circa 3 luni. Iar beneficiul pentru bugetul de stat ar fi de 3 „“ 4 miliarde euro /an. Și asta an de an!!! Cine nu are voință politică?

Deocamdată trebuie să mă opresc aici. Å¢inem legătura.

Contele de Saint GermainMusafiri pe blogallegeri prezidentiale,Basescu,Crin Antonescu,dezinformare,diaspora,manipulare,politica romaneasca,propaganda(Aceasta este o scrisoare care face parte dintr-un serial. Pentru a parcurge în ordinea cuvenită episoadele, trebuie să începeți prin a citi postarea: 'În dialog cu diaspora') (CdSG către Excelsior) Dragă Excelsior, Din păcate, acum nu am suficient timp sa-ti raspund pe larg.  Pentru azi doar cateva punctări: 1. Da, statistic ai dreptate....Blog politic si polemic