Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

(Aceasta este o scrisoare care face parte dintr-un serial. Pentru a parcurge în ordinea cuvenită episoadele, trebuie să începeţi prin a citi postarea: “În dialog cu diaspora”)

(CdSG către Excelsior)

Dragă Excelsior,

Din păcate, acum nu am suficient timp sa-ti raspund pe larg.  Pentru azi doar cateva punctări:

1. Da, statistic ai dreptate. Ponderea voturilor diasporei a fost nesemnificativa. Efectul însă a fost unul decisiv. Nu-i putem reporta pe toţi cei din diaspora, care nu au votat, in categoria anti Băsescu sau, măcar, rezervaţi faţă de Băsescu. Foarte multi dintre absenteişti cred că erau, în sinea lor, mai mult pro Băsescu decât pro Geoană. Ori tocmai acest aspect mă intrigă: prin ce fel de mijloace si metode, propaganda pro Băsescu a putut să inducă în eroare atât de eficient acolo, peste graniţe? Şi eu am fost (şi încă sunt) aproape un ultras anti Iliescu. Asta însă nu m-a împiedicat, trăind în România reală condusă de Băsescu, să-mi doresc din tot sufletul şi pe bază de argumente solide, căderea acestuia. Oi fi fost eu cel intoxicat sau am fost mai bine informat şi am putut percepe mai corect situaţia reală a ţării?

2. “Sincer recunosc, eu dinafara, nu am incredere in Alianta nou formata”. Contrapun acestei afirmaţii o întrebare: dacă ai fi patron şi ai descoperi că administratorul afacerii tale te fură, ce-ai face? L-ai da afară imediat şi l-ai înlocui, sau l-ai menţine în continuare în funcţie de teamă că eventualul înlocuitor ar putea te fure şi el?
Poate o să-mi răspunzi: toţi fură! La care contra-răspunsul meu e următorul: fie, poate si ceilalţi au furat odată. Dar:
a) Au plătit cu pierderea puterii şi, poate, au învăţat ceva ;
b) Cei de-acum nu mai sunt aceiaşi cu cei prinşi atunci furând. Poate ăstia de-acum sunt mai corecţi. Preferi un hoţ dovedit unuia doar bănuit ca potenţial?
c) Hoţia şi ticăloşia au grade de comparaţie. Dacă ai şti cum fură acum puterea din România, ţi-ai da seama că cei dinainte erau nişte mici pionieri practicând jocuri de vacanţă. Nu mă voi referi la averile uriaşe dobândite în ultimii ani de baroni şi capete ale demnităţilor de stat portocalii. Îţi voi aminti doar atât: acum contrabanda nu mai este o infracţiune individuală; ea a devenit o îndeletnicire de partid şi de stat. Trec nevămuite prin vamă convoaie de 30 de tiruri cu ţigări şi alcool, o dată. Traficul de ţitei neaccizat se face cu petrolierele!!! Aceste informaţii nu le scot eu din burtă; ele au fost recunoscute (într-o formă, e drept, mai voalată) de însuşi Vlădescu, în vreme ce era Ministru de Finanţe în Guvernul Boc. Există declaraţia lui în care spune că, dacă ar exista voinţă politică, acest tip de contrabandă ar putea fi stopat, pe baza prevederilor legislaţiei în vigoare, în circa 3 luni. Iar beneficiul pentru bugetul de stat ar fi de 3 – 4 miliarde euro /an. Şi asta an de an!!! Cine nu are voinţă politică?

Deocamdată trebuie să mă opresc aici. Ţinem legătura.

Contele de Saint GermainMusafiri pe blogallegeri prezidentiale,Basescu,Crin Antonescu,dezinformare,diaspora,manipulare,politica romaneasca,propaganda(Aceasta este o scrisoare care face parte dintr-un serial. Pentru a parcurge în ordinea cuvenită episoadele, trebuie să începeţi prin a citi postarea: “În dialog cu diaspora”) (CdSG către Excelsior) Dragă Excelsior, Din păcate, acum nu am suficient timp sa-ti raspund pe larg.  Pentru azi doar cateva punctări: 1. Da, statistic ai dreptate....Blog politic si polemic