Fie ca șantajul și răzbunarea să fi plecat definitiv de la Cotroceni

Asta e tot ce va rămâne din această stafie ce ne-a pângărit viața în ultimii 10 ani: santajul si razbunarea. Zgura șantajului dezumanizant, zestre de la zgripțuroaica securitate ce l-a hrănit la sânul ei delegându-l continuator sub acoperire în vremuri noi, de restriște pentru ea și animalica sete de răzbunare izvorâtă dintr-un primitivism lipsit de raționalitate. Câtor lași le-a călcat în picioare și fărâma de onoare și demnitate pe care o mai aveau umilindu-i, precum pe Aspazia Cojocaru, după metoda sclavagistă împinsă la extrem: cu trupul tău nu mai am ce face, babo, spiritul tău, cârpo, îl vreau să mă vidanjeze de flegma oprobriului popular. Se laudă că a reformat justiția. Ce brașoavă de prostit idioți. Cum să numești reformat un organism pe care l-ai transformat în arma ta de răzbunare, într-un instrument sinistru și docil de schingiuire a celor ce nu ți s-au supus. Nu zic, or fi arestat…
continuare...

Nonconformistul Crin

Încă de la apariția sa in viața publică, Crin Antonescu dădea semne că parcă greșise ușa deschizând-o pe cea pe care scria "politică": pletos, slăbănog, multicolor vestimentar, cu mâinile ascunse derobator în buzunare și mereu pe fază cu replica. Degaja un soi de jemanfișism față de ceea ce, pentru tagmă, reprezenta marea aspirație profesională: îmbogățirea rapidă, cu orice preț. Așa se poate explica, în bună măsură, ascensiunea sa spectaculoasă: nu era perceput drept concurent, pericol, rival în cursa pentru parvenire. (mai mult…)
continuare...

Justiția și credibilitatea lui Iohannis

După atâtea gutui luate pe scăfârlie în numele lui Iohannis (deși nici germană nu știu și nici campanie nu i-am făcut) simt nevoia unui aparteu. Să explic unora (cei care cred în onestitatea mea dar sunt nedumeriți) fără să audă alții (cei care au doar certitudini și televizor alb - negru de privit realitatea) cam ce e în capul meu în aceste zile. (mai mult…)
continuare...

Democratia?”¦ O vorba de dansii inventata!

Un eseu de Garfield, motanul Ce e democratia? Dupa ultimul dictionar motanesc, democratia este cea mai uzitata metoda de catre dictatori sau de catre reprezentanti de grupuri de interese, pentru a ajunge la putere. Alte metode asemanatoare pentru a pune mana pe putere sunt: lovitura de stat, razboiul civil, asasinatul, condamnari politice, intrigi in spatele usilor inchise, interventii straine"¦ si cate si mai cate"¦ Mos Craciunul motanilor are sacul plin cu jucarii d-astea! Isroric romantat. Inca de la aparitia sa pe tarmul Marii Egee, democratia a avut sadit in inima germenele masculului alfa, dominatorul"¦ si a dominat asta mai mult cu sabia si scutul decat cu vorba dulce"¦ cel tare il supunea cu sabia pe cel slab, iar spartanii au dus democratia hat-departe, incat ii ucideau pe cei slabi inca de la nastere. Mai aproape de noi, va aduc la cunostinta ca cei mai mari dictatori ai ultimului secol au…
continuare...

Democrația ca pretext

Democrația nu este un panaceu. Se acceptă cu oarece rezultate în politică, fiind recunoscută ca forma cea mai puțin imperfectă de a conduce mase pașnice. Ar fi catastrofală, însă, aplicarea ei în domenii profesionalizate. Nu pui asistentele și infirmierele și șoferii de pe ambulanță să decidă, prin vot majoritar, dacă pacientul trebuie dus pe masa de operație sau nu. (mai mult…)
continuare...

Un semn de normalizare: criză de subiecte editorialistice

Eu unul scriu reactiv. Nu sunt sub contract, nu am rație, nici termene. Și nici șefi care să mă împingă de la spate. Scriu când vreau, ce vreau și doar atunci când resimt scrisul ca pe o nevoie. În ultimii 4 ani am scris numai pe acest blog peste 800 de articole ceea ce revine, în medie, la un articol în mai puțin de două zile. Doamne, cât am putut fi de indignat! (mai mult…)
continuare...

Legile statisticii și calculul probabilităților

Prezidențialele din 2009 au fost decise printr-o răsturnare spectaculoasă de situație, intervenită cu două zile înainte de turul doi. Favoritul Mircea Geoană a ales, sinucigaș, să se relaxeze împreună cu Sorin Ovidiu Vântu, în facilitățile de SPA ale acestuia, făcând asta pe ascuns și având naivitatea să-și închipuie că adversarul său își ține copoii în garnizoană, cu vată în nas, să nu care cumva să adulmece vreo urmă cu iz de indiscreție. (mai mult…)
continuare...