Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Un eseu de Garfield, motanul

Ce e democratia? Dupa ultimul dictionar motanesc, democratia este cea mai uzitata metoda de catre dictatori sau de catre reprezentanti de grupuri de interese, pentru a ajunge la putere. Alte metode asemanatoare pentru a pune mana pe putere sunt: lovitura de stat, razboiul civil, asasinatul, condamnari politice, intrigi in spatele usilor inchise, interventii straine”¦ si cate si mai cate”¦ Mos Craciunul motanilor are sacul plin cu jucarii d-astea!

Isroric romantat. Inca de la aparitia sa pe tarmul Marii Egee, democratia a avut sadit in inima germenele masculului alfa, dominatorul”¦ si a dominat asta mai mult cu sabia si scutul decat cu vorba dulce”¦ cel tare il supunea cu sabia pe cel slab, iar spartanii au dus democratia hat-departe, incat ii ucideau pe cei slabi inca de la nastere. Mai aproape de noi, va aduc la cunostinta ca cei mai mari dictatori ai ultimului secol au fost concomitent (unii mai sunt inca) si cei mai mari democrati”¦ nu vi-i mai spun ca-i stiti sau ii gasiti pe Goagl. Dar cel mai mult si mai mult imi place cand se bat democratii intre ei in numele democratiei! Pacat ce se bat in mod democratic, prin interpusi mai fraieri, asa ca noi!

Filozoficeste vorbind acuma. As dori ca unul (una, ma rog”¦ ca vad ca se tine la apelative) din domniile voastre sa-mi dea un singur exemplu, unul singur, de fenomen sau act natural produs in mod democratic. Nu cred ca exista. In acelasi timp, eu va dau zeci de exemple de acte naturale produse in cel mai nedemocratic mod! Astfel, cel mare il mananca pe cel mic”¦ motanu il papa pe soricel, miam-miam!”¦ crocodilul cel mare pe cel mic, lupul pe oaie, tigrul pe ce apuca si el”¦ si tot asa”¦ raul cel mare inghite paraul cel mic, fluviul inghite raul, planeta cea mare capteaza planete mai mici, galaxia mare o inghite pe cea mica etc. Deci, legea junglei e naturala, nicidecum democratia!

Legea mascului alfa. E foarte simpla: conduce cel mai tare si, in consecinta, isi face parte. Haita de lupi e condusa de masculul alfa, cel care l-a ucis pe vechiul mascul alfa, ajuns la batranete. Ceausescu, Iliescu, Basescu sunt exemplele cele mai la indemana din regnul politic.

Perceptia democratiei la romani. Pai, biserica si armata, cele mai nedemocratice institutii, sunt in topul preferintelor. Cea mai democratica institutie, Parlamentul, e si cea mai detestata.

Trei iezi cucuieti, usa mamii descuieti. Aici as vrea sa spun cateva vorbe despre imaginea democratiei americane coborata la nivelul relatiilor de munca, de zi cu zi, in contrast cu reveriile idilico-naive dezvoltate de catre partenera noastra de zbenguiala in bazinul pentru cei mici, isteata dar capricioasa Cristina. Pai, cu cele mai umile scuze, de pe acoperis am avut ocazia sa vad cu totul altfel de relatii de munca prin state”¦ sicane grosolane, cutite in spate, turnatorii, dari in gat, sarituru de la etaj, curvasarii, asasinate comandate etc, chiar si nivele foarte inalte de cercetatori, manageri sau oameni de afaceri, nu doar la motanii de rand. Cum vine asta, eu sa muncesc pentru tine, si tu pentru mine? Nu suna ca dracu? Pai, acolo trebuie sa ai stomac, adica sa fii bun incasator, dar si bun luptator. Sa primesti si sa dai! Sa fii la curent ca, daca ii dai o centima cersetorului din colt, contribui la imbogatirea dilerului de crack care-i furnizeza acestuia doza zilnica. Si, ca sa duc ideea pana la capat, n-o prea vad pe Cristina avand stomac”¦ mai degraba ea e cea care da centima. S-ar putea zice, fara sa gresesc prea mult, ca se poarta mai mult haina mafiota intoarsa pe dos decat papionul lui Ratiu!

Si-am incalecat p-o sa, asta-i cu democratia! hehehe! Garfield, motanu de pe acoperis

Contele de Saint GermainEditorialeBasescu,Ceausescu,democratie,Garfield motanul,haita mafiota,Iliescu,Ion Ratiu,legea junglei,masculul alfaUn eseu de Garfield, motanul Ce e democratia? Dupa ultimul dictionar motanesc, democratia este cea mai uzitata metoda de catre dictatori sau de catre reprezentanti de grupuri de interese, pentru a ajunge la putere. Alte metode asemanatoare pentru a pune mana pe putere sunt: lovitura de stat, razboiul civil, asasinatul,...Blog politic si polemic