Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Iată cele două forme de îndobitocire extremă spre care Traian Băsescu a reușit să împingă acest popor. Un hormon al patimii scăpate de sub control inundă azi tot ce ține de raționalitate, sufocând dreapta judecată și dezlănțuind arbitrariul și imprevizibilul.

Când o ființă cu aparențe umane se transformă în miza unui război fratricid, merită să te întrebi: cine ar trebui să dispară pentru ca pacea să fie reîntronată? Oștile sau respectiva ființă?

Pe de o parte ura tot mai hemoragică, tot mai pandemică, țâșnind prin gura, prin ochii, prin nasul și urechile a milioane de români striviți. Ajunși la limita de unde frustările anihilează instinctul de conservare și singura bucurie accesibilă rămâne aceea a răzbunării, asediatorii lui Băsescu fac un efort imens să aștepte cuminți izbăvirea prin referendum. Urmează ca luni energia lor strunită cu greu să răbufnească, pozitiv sau negativ, în funcție de rezultat.  Va fi o erupție”¦

Pe de altă parte fanatismul comilitonilor lui Traian Băsescu, determinarea lor de a pârjoli totul în jur pentru ca autorul și protectorul parvenirii lor să le poată asigura în continuare confortul privilegiilor. Este o mare doză de inconștiență în agresivitatea și lipsa de scrupule cu care generalii acestei tabere înțeleg să conducă lupta, deoarece ei și nu ceilalți au ce pierde și, mai ales, deoarece disproporția numerică nu-i avantajează.

În timp ce ura uniformizează, fanatismul personifică.

E greu să arăți cu degetul pe cei mai incărcați de ură protestatari anti – Băsescu. În fiecare manifestație de  stradă, în fiecare oraș, apar candidați cu șanse reale la un astfel de titlu. Sunt cu miile, cu sutele de mii, ca niște trandafiri roșii într-un imens câmp de maci.

Fanaticii, în schimb, sar în ochi ca persoane. Ei focalizează ura, o potențează.

Cine va putea uita curând dezlănțuirea de farmazoană a Monicăi Macovei, atunci când, mințind cu mocirloase sclipiri de mahalagioaică și impudice ignete de instigare la viol în grup, și-a ponegrit țara cerând  chiar suspendarea ei din UE.

Cine va putea uita curând chipul transfigurat de delirul puterii, grimasa implorând parcă o cămașă de forță, cu care Mihai Răzvan Ungureanu și-a însoțit celebra chemare, demnă da Șaptecai către haiducii săi, „fiți voi ungurenii mei”!

Iar în mijlocul acestui antonim de ing și iang, sinonimul minciunii: Traian Băsescu.

Că un astfel de personaj, desprins parcă din galeria maleficilor Evului Mediu, stârnește o ură de mase, nu are de ce ne mira. Å¢ine de firescul naturii umane.

Că se găsesc însă și unii pe care-i fascinează, în care declanșează o devoțiune fanatică, asta da temă de analiză a patologicului.

 

Până la urmă Traian Băsescu este o formă de boală a românilor. Duminică ne vin rezultatele la analize.

Contele de Saint GermainEditorialeBasescu,Evul Mediu,fanatism,Monica Macovei,MRU,Saptecai,uraIată cele două forme de îndobitocire extremă spre care Traian Băsescu a reușit să împingă acest popor. Un hormon al patimii scăpate de sub control inundă azi tot ce ține de raționalitate, sufocând dreapta judecată și dezlănțuind arbitrariul și imprevizibilul. Când o ființă cu aparențe umane se transformă în miza...Blog politic si polemic