Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Îl bănuiam de mai multă doxă pe Vasile Blaga. Și nu pentru că ar fi făcut în viața lui de politician ceva remarcabil, care să îndreptățească această bănuială, ci pentru simplul motiv că Traian Băsescu nu-l avea la suflet. Faptul că nu corespundea criteriilor de promovare ale lui Băsescu mi se părea un merit major. Însemna că nu-i nici curvă, nici preș, nici șantajabil.

Ei bine, nu o fi toate astea dar, după comportamentul și deciziile din ultima vreme, de când a fost ales președinte al PDL, se dovedește că nici cu deșteptăciunea nu cochetează.

Când i-a trecut la izolare pe liderii autodeclarați că se trag din Traian (Udrea, Oltean, Anastase) toată lumea onestă și bine intenționată din PDL (câtă o mai fi rămas) a sperat  că închinarea partidului la pleșuv s-a terminat.  Că începe renașterea, că se pregătește abolirea statutului de turmă (sau de echipaj de covertă, cu mopul), tinzându-se spre o identitate nouă, capabilă a fi luată în serios.

Plasă!

Cum bine se poate constata, Blaga este și el tot sluga lui Băsescu. Doar că o slugă masochistă, din categoria: „mi-ai dat un șut în cur, șefu”™? Bine, mă-ntorc cu fața să-ți ofer și boașele”.

Măcar ăia de dinainte erau argați cu soldă și parandărăt; își rupeau șalele în plecăciuni dar primeau în schimb înalte demnități și benedicțiunea Preacopitatului. Blaga ce-a primit? Bășcălii groase cu caporali și tălpi pe tibie! Acest bine i-l întoarce acum  lui Băsescu aruncându-și partidul în cea mai descalificantă mătanie? Boicotarea referendumului?

Unii zic că Blaga s-a prostit. Îi contrazic. Greșelile lui din ultima vreme, fără număr și în crescendo, denotă o prostie consolidată, nu una dobândită recent. Intrarea în capcana propagandei antiromânești pe tema loviturii de stat, atacurile vadimtudoriene la adresa lui Ponta și a familiei sale,  radicalizarea spre delir a discursului  vizând USL și împănarea sa cu dezinformări și minciuni puerile despre măsurile guvernului, dar, mai ales, lansarea ordinului de zi pe partid ” nu vă prezentați la referendum”, sunt comportamente de taur debusolat, orbit de furie, pe cât de stupide pe atât de contraproductive.

Până la urmă, esența problemei constă în răspunsul la o întrebare simplă: folosește rebrenduirii PDL ștampila de anexă  a lui Băsescu? Cu certitudine NU!

Din dorința de a-și determina stăpânul să regrete, să aibă remușcări că l-a ușuit  de atâtea ori ca pe un maidanez răpciugos, buldogul  face acum sluj pe lângă peșorii barcagiului intrat la apă. Nu a învățat  că omul ăsta, căruia îi intinde o mână de ajutor în loc să-l lase valurilor, nu este capabil de remușcări ci doar de mușcări.

Băi, Blaga, da”™ fraier mai ești. Dintre tine, Boc, MRU și Neamțu, cel care nu va prinde in veci podiumul preferințelor lui Băsescu vei fi tu. Reînscăunează-l la Cotroceni și îți garantez că nu va trece mult și PDL va deveni o anexă a Mișcării pentru România. Iar tu, o parodie de câine credincios.

Contele de Saint GermainEditorialeAnastase,Basescu,Boc,buldogul,MRU,Neamtu,Oltean,PDL,Udrea,Vasile BlagaÎl bănuiam de mai multă doxă pe Vasile Blaga. Și nu pentru că ar fi făcut în viața lui de politician ceva remarcabil, care să îndreptățească această bănuială, ci pentru simplul motiv că Traian Băsescu nu-l avea la suflet. Faptul că nu corespundea criteriilor de promovare ale lui Băsescu...Blog politic si polemic