Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Îl bănuiam de mai multă doxă pe Vasile Blaga. Şi nu pentru că ar fi făcut în viaţa lui de politician ceva remarcabil, care să îndreptăţească această bănuială, ci pentru simplul motiv că Traian Băsescu nu-l avea la suflet. Faptul că nu corespundea criteriilor de promovare ale lui Băsescu mi se părea un merit major. Însemna că nu-i nici curvă, nici preş, nici şantajabil.

Ei bine, nu o fi toate astea dar, după comportamentul şi deciziile din ultima vreme, de când a fost ales preşedinte al PDL, se dovedeşte că nici cu deşteptăciunea nu cochetează.

Când i-a trecut la izolare pe liderii autodeclaraţi că se trag din Traian (Udrea, Oltean, Anastase) toată lumea onestă şi bine intenţionată din PDL (câtă o mai fi rămas) a sperat  că închinarea partidului la pleşuv s-a terminat.  Că începe renaşterea, că se pregăteşte abolirea statutului de turmă (sau de echipaj de covertă, cu mopul), tinzându-se spre o identitate nouă, capabilă a fi luată în serios.

Plasă!

Cum bine se poate constata, Blaga este şi el tot sluga lui Băsescu. Doar că o slugă masochistă, din categoria: “mi-ai dat un şut în cur, şefu’? Bine, mă-ntorc cu faţa să-ţi ofer şi boaşele”.

Măcar ăia de dinainte erau argaţi cu soldă şi parandărăt; îşi rupeau şalele în plecăciuni dar primeau în schimb înalte demnităţi şi benedicţiunea Preacopitatului. Blaga ce-a primit? Băşcălii groase cu caporali şi tălpi pe tibie! Acest bine i-l întoarce acum  lui Băsescu aruncându-şi partidul în cea mai descalificantă mătanie? Boicotarea referendumului?

Unii zic că Blaga s-a prostit. Îi contrazic. Greşelile lui din ultima vreme, fără număr şi în crescendo, denotă o prostie consolidată, nu una dobândită recent. Intrarea în capcana propagandei antiromâneşti pe tema loviturii de stat, atacurile vadimtudoriene la adresa lui Ponta şi a familiei sale,  radicalizarea spre delir a discursului  vizând USL şi împănarea sa cu dezinformări şi minciuni puerile despre măsurile guvernului, dar, mai ales, lansarea ordinului de zi pe partid “ nu vă prezentaţi la referendum”, sunt comportamente de taur debusolat, orbit de furie, pe cât de stupide pe atât de contraproductive.

Până la urmă, esenţa problemei constă în răspunsul la o întrebare simplă: foloseşte rebrenduirii PDL ştampila de anexă  a lui Băsescu? Cu certitudine NU!

Din dorinţa de a-şi determina stăpânul să regrete, să aibă remuşcări că l-a uşuit  de atâtea ori ca pe un maidanez răpciugos, buldogul  face acum sluj pe lângă peşorii barcagiului intrat la apă. Nu a învăţat  că omul ăsta, căruia îi intinde o mână de ajutor în loc să-l lase valurilor, nu este capabil de remuşcări ci doar de muşcări.

Băi, Blaga, da’ fraier mai eşti. Dintre tine, Boc, MRU şi Neamţu, cel care nu va prinde in veci podiumul preferinţelor lui Băsescu vei fi tu. Reînscăunează-l la Cotroceni şi îţi garantez că nu va trece mult şi PDL va deveni o anexă a Mişcării pentru România. Iar tu, o parodie de câine credincios.

Contele de Saint GermainEditorialeAnastase,Basescu,Boc,buldogul,MRU,Neamtu,Oltean,PDL,Udrea,Vasile BlagaÎl bănuiam de mai multă doxă pe Vasile Blaga. Şi nu pentru că ar fi făcut în viaţa lui de politician ceva remarcabil, care să îndreptăţească această bănuială, ci pentru simplul motiv că Traian Băsescu nu-l avea la suflet. Faptul că nu corespundea criteriilor de promovare ale lui Băsescu...Blog politic si polemic