Scorul acestui articol
[Total: 1 voturi. Media: 5]

Aveam vreo 10 ani când Unchiul Bebe, fratele cel mic al mamei, a fost externat de la sanatoriul din Breaza și a venit să stea o vreme la noi. Era un fel de legendă în viață a familiei: copilul minune, matematicianul strălucit.

Obrajii supți, 38 de kilograme, gâfâia la fiecare pas și făcea deșirante accese de tuse, la capătul cărora câteva dintre multele batiste pe care le purta asupra sa deveneau verzi cu vinișoare roșii, inutilizabile.

-          Ce-i aia tuberculoză, unchiule?

-          Boala cavernelor, nepoate.

Tata, când rămâneam intre patru ochi, îmi explica:

-          O cavernă e un fel de grotă care se deschide în plămânul sănătos. Mică la început, cât un bob de mac. În ea lucrează însă niște ocnași foarte zeloși, în formă de bastonașe, bacilii lui koch, care o lărgesc, îi surpă pereții, îngreunând respirația și distrugând astfel ditamai organismul.

Multă vreme, chiar și după ce Unchiul Bebe a murit, m-a obsedat imaginea sădită în creierul meu de descrierea tatii: cum poate ceva mic, dar pus pe rele, ajuns printr-o împrejurare nefericită  în mijlocul unui ditamai corp sănătos, să-l  distrugă încet dar sigur pe acesta prin simplă expansiune.

Acum această imagine s-a redeșteptat văzând cum micuțul bob de piper, enclava maghiară din România, ne mai pune o dată la pat.

Suntem în plină tuberculoză, agresați de bacilii lui Orban și Tokes, iar flegma verde, Traian Băsescu, nu vrea cu niciun chip să se lase expectorată.

Am încercat zadarnic cu antibiotice. Cred că e cazul să apelăm la bisturiu.

Contele de Saint GermainEditorialeantibiotice,caverna,Orban,sanatoriul din Breaza,Tokes,Traian Basescu,tuberculoza,unchiul BebeAveam vreo 10 ani când Unchiul Bebe, fratele cel mic al mamei, a fost externat de la sanatoriul din Breaza și a venit să stea o vreme la noi. Era un fel de legendă în viață a familiei: copilul minune, matematicianul strălucit. Obrajii supți, 38 de kilograme, gâfâia la fiecare...Blog politic si polemic