Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Noblețea este efectul întâlnirii omului cu Dumnezeirea. Abjecția, o formă de cădere a omului în diabolism. Noblețea se dobândește în timp, cu eforturi, și fascinează ca un nimb al spiritului eterat prin purificări succesive. Abjecția este spontană, reziduu de instincte neșcolarizate, și de aceea duhnește a nădușeală acră și a picioare nespălate.

 

Trece pe stradă un splendid ciobănesc german. Din rigole îl latră isteric, cu rânjete amenințătoare și cu coada adânc arcuită între picioare, un maidanez. Ciobănescul își continuă drumul fără a-i arunca măcar o privire. Maidanezul atacă tâlhărește, pe la spate. Atunci ciobănescul se oprește, îl privește o clipă și mârâie într-o tonalitate cu sens doar în lumea ierarhiilor canine. Urmează schelălăituri  de potaie speriată și o retragere  în dezordine a agresorului.

 

Pastorului american Aiden Wilson Tozer îi aparține următoarea cugetare: „Fiecare om este ceea ce admiră în taină. Dacă aș putea afla ce admiri, aș ști ceea ce ești”. Noi tocmai am aflat ieri că unii îl admiră pe Regele Mihai, în timp ce alții pe Traian Băsescu. Care, la rândul lui, îi admiră pe Elena Udrea, pe Paul Lambrino și pe Nicolae Ceaușescu din primii zece ani de mandat.

 

Caracterele mari complexează. Notorietatea infatuează. Combinați aceste două adevăruri și găsiți explicația absenței de la celebrarea regelui a notoriilor și autodeclaraților regaliști Liiceanu, Pleșu, Patapievici. Poate au lipsit de la Parlament și de la Operă pentru că, pe bună dreptate, nu au fost invitați. Nimeni insă nu trebuia să-i invite a participa prin scrisul lor la acest eveniment. Poate doar respectul față de sine și față de cei ce i-au crezut faruri călăuzitoare, nu  precupeți de simboluri naționale.

 

Apa de ploaie se iluzionează că pică din cer când, de fapt, ea pică doar din nori. Stă o clipă deasupra caselor și copacilor și drumurilor și oamenilor dar, apă de ploaie fiind, ajunge curând în mare, sub nivelul pământului pe care credea că l-a luat în stăpânire.

E o formă de armonie divină imposibilitatea de a amesteca apa cu uleiul, interzicerea inversării unei ordini stabilite sus. Băsescu, Boc, Anastase, cu statutul lor de apă de ploaie, nu puteau accepta apropierea de un Uns al lui Dumnezeu. S-ar fi pomenit imediat acoperiți de acesta, invizibili sub măreția lui.

Contele de Saint GermainEditorialeAnastase,Boc,Elena Udrea,Liiceanu,Nicolae CeauÅŸescu,Patapievici,Paul Lambrino,Plesu,regele Mihai,Traian BasescuNoblețea este efectul întâlnirii omului cu Dumnezeirea. Abjecția, o formă de cădere a omului în diabolism. Noblețea se dobândește în timp, cu eforturi, și fascinează ca un nimb al spiritului eterat prin purificări succesive. Abjecția este spontană, reziduu de instincte neșcolarizate, și de aceea duhnește a nădușeală acră și...Blog politic si polemic