Scorul acestui articol
[Total: 27 voturi. Media: 4.7]

 

Hai să fim serioşi! HAI SĂ FIM SERIOŞI!!!

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) este, se ştie, regina instanţelor din România. La mâna ei ajung politicienii cei mai grei, cazurile cele mai mediatizate, dosarele cu maximă miză politică.

Toate forţele politice sunt înnebunite să controleze ÎCCJ sau măcar să aibă influenţă asupra ei. Devine un adevărat glonţ de aur atunci când te poţi folosi de ea.

Cel care, însă, prin prerogative constituţionale dar şi prin pârghiile instituţiilor de forţă din subordine o controlează cu adevărat este preşedintele României.

Potrivit legii, „președintele, vicepreședintele și președintii de secții ai Înaltei Curți de Casație și Justiție sunt numiți de președintele României, la propunerea Consiliului Superior al Magistraturii”.

În acest context trebuie să fii complet dezinformat sau rupt de realităţi să-ţi închipui că ÎCCJ poate lua vreodată decizii importante fără informarea preşedintelui şi încuviinţarea acestuia.

Să ne amintim un lucru: la iniţiativa lui Traian Băsescu, inspirată din tehnici de conducere dictatorială, în cadrul instanţelor de judecată din România s-au constituit adevărate comandouri criminale de îndeplinit abuzuri judiciare abominabile sub formă de misiuni electorale şi politice care să şantajeze sau să scoată din joc adversari incomozi.

Preşedintele Klaus Iohannis a înţeles utilitatea acestor comandouri din justiţie şi, păstrând mecanismele gândite de Traian Băsescu şi operaţionalizate de Monica Macovei, şi-a plantat la comanda lor oameni care să-l servească pe EL fără întrebări şi fără reţinere.

Deşi la începutul mandatului lui Klaus Iohannis garda lui Basescu s-a aliniat docilă în spatele noului şef suprem, cu timpul, la nivelul înaltelor instanţe şi parchete, au început să apară disensiuni şi rivalităţi. Astfel s-au format două găşti rivale de executanţi zeloşi: unii ascultând de Macovei, Kovesi, Coldea, alţii ascultând de Iohannis, Hellvig, Tarcea, Lazăr, Scutea.

Ce s-a întâmplat zilele trecute în cazul Popescu – Piedone, când acesta a fost eliberat de ÎCCJ pe motiv că “fapta nu există” nu este nici pe departe, aşa cum s-a prezentat cu surle şi trâmbiţe, un act de justiţie curajos şi reabilitant pentru castă. Am văzut  ieri şi azi mulţi ziarişti şi chiar comentatori politici de prestigiu cuprinşi de o formă de exaltare aproape mistică, vorbind de trezirea conştiinţei în judecători, de un moment de renaştere a justiţiei din România, despre victoria adevărului şi alte asemenea enormităţi.

Ca şi cum, brusc, acei judecători din complet au trăit o epifanie sub efectul căreia au uitat cine i-a numit acolo, ce compromisuri au facut in trecut, ce consecinţe negative poate avea decizia lor de acum asupra instanţelor care s-au pronunţat anterior în acest caz şi chiar asupra întregului sistem. Iată o primă consecinţă care îi frisonează pe mulţi dintre ei: s-a reaprins, brusc, discuţia publică despre necesitatea unei legi privind răspunderea magistraţilor. Aoleu!

Explicaţia acestei decizii surprinzătoare şi înşelătoare a ÎCCJ, in care nici Piedone nu credea, trebuie căutată în contextul politic al momentului:

  • S-a ajuns pe ultima sută de metri cu redactarea proiectului de ordonanţă privind eliminarea pensiilor speciale ale magistraţilor (la pachet cu creşterea vârstei de pensionare a acestora) şi
  • Se fac mobilizări organizatorice majore în vederea declanşării unei greve a magistraţilor cu efecte sociale şi politice extrem de îngrijorătoare.

Printre cei mai înverşunaţi contestatari ai actualei guvernări şi ai preşedintelui Iohannis sunt haştagii din USR sau susţinători ai USR care fac tot ce depinde de ei pentru a submina actuala coaliţie guvernamentală şi a reveni la putere indiferent de costurile sociale ale unei asemenea aventuri. Ei sunt pilonul politic care susţine falanga Kovesi – Coldea din justiţie.

În tabăra opusă, în jurul pilonului politic PSD – PNL – Klaus Iohannis, s-a mobilizat cealaltă falangă din justiţie fidelă lui Klaus Iohannis. ÎCCJ face parte din aceasta.

În momentul de faţă între cele două tabere este un conflict politic deschis, cu toate armele puse la lucru (inclusiv justiţia).

Decizia ÎCCJ în cazul Popescu – Piedone este o manevră în cadrul acestui război. O manevră în care tabăra Iohannis îi arată pisica taberei Kovesi.

Nu trebuie să neglijăm deloc faptul că USR intenţionează să o susţină la prezidenţialele din 2024 pe Laura Kovesi. Ajungerea Laurei Kovesi la Cotroceni este, însă, ultimul lucru pe care şi l-ar dori Klaus Iohannis. De aceea, el va face tot ceea ce depinde de el pentru a o bloca în această tentativă pe răzbunătoarea “zeiţă a dreptăţii”.

Instanţele care l-au condamnat abuziv pe Popescu – Piedone sunt cele ale binomului SRI – DNA, adică ale tandemului Kovesi – Coldea. Acum, prin decizia ÎCCJ, li s-a arătat un cartonaş galben. “Potoliţi-vă, nu mai întărâtaţi magistraţii să intre în grevă şi să provoace prejudicii în lanţ, pentru că la ÎCCJ sunt încă multe recursuri la mizeriile pe care voi le-aţi făcut, iar ÎCCJ joacă în echipa noastră. Şi dispune şi de cartonaşe roşii”.

Ca prin minune, după decizia de ieri, greva magistraţilor aproape s-a stins.

Asta a fost şi este miza! Aşa se explică eliberarea în extremis şi spre surprinderea generală a fostului primar de la Sectorul 5. Puţin le pasă lupilor de la ÎCCJ de acest personaj insignifiant şi de dreptatea lui.

Ei au ajuns acolo cu un nărav pentru care au fost selectaţi: năravul de a executa fără crâcnire ordine de la şeful suprem.

Asta au făcut şi acum: un joc, la ordin, nicidecum dreptate!

Dragi ziarişti, dragi analişti, dragi cititori: nu vă mai duceţi după fentă. Nu credeţi in înalţii noştri magistraţi nici când fac cu adevărat dreptate. Nu o fac din vocaţie, o fac la ordin!

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2023/06/Piedone.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2023/06/Piedone-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialeeliberare Piedone,ICCJ,justitie subordonata politic,nu exista fapta,tabara Kovesi - Coldea  Hai să fim serioşi! HAI SĂ FIM SERIOŞI!!! Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) este, se ştie, regina instanţelor din România. La mâna ei ajung politicienii cei mai grei, cazurile cele mai mediatizate, dosarele cu maximă miză politică. Toate forţele politice sunt înnebunite să controleze ÎCCJ sau măcar să aibă...Blog politic si polemic