Scorul acestui articol
[Total: 118 voturi. Media: 4.8]

 

Poate el nici nu-și dă seama. Mizerabila justiție românerască l-a transformat într-un martir.

Când s-a întâmplat asta? Cumva în regimul ticălosului dictator fără  scrupule Băsescu? Nu! În regimul emancipatului Klaus Iohannis! In regimul acestui cocostârc țanțoș, cu platfus și îngăimări ventriloce, care îndrugă despre democrație, stat de drept și lucru bine făcut cu o detașare de decuplat clinic, fără a avea nimic în comun cu toate acestea, poate doar o uriașă incompatibilitate structurală.

Nu l-am simpatizat pe Liviu Dragnea. De când a fost arestat aproape nu i-am rostit numele în articolele mele. Acum însă, trebuie să mărturisesc, jubilez la eliberarea sa. Și am lăcrimat la frumusețea interioară a domnișoarei Irina Tănase care, după atâta suferință îndurată, a găsit cele mai frumoase cuvinte din câte am auzit la acest eveniment: „žÎți mulțumesc, Doamne, că ai făcut asta pentru mine. Sunt foarte fericită! Am început să plâng! Acum mă îmbrac și mă duc să îmi iau bărbatul acasă„.

Poate voi părea ridicol dar și acum, citând această declarație, simt un nod în gât de emoție.

Pentru Liviu Dragnea începe un nou drum. Pe umeri, desigur, cu ruinările suferinței penitenciare, dar întărit de clarificări extrem de utile despre oamenii din jurul său. Știe pe cine se poate baza și, mai ales, știe că prețul plătit va merita doar dacă acesta va fi investit în continuarea luptei.

Dacă, până la înscenarea penibilă prin care a fost scos din jocul politic, era doar un politician mediocru tocmai bun de folosit la polarizarea de antipatii, acum, după acest martiriu căruia a reușit să-i supraviețuiască cu demnitate, a devenit pentru mulți un portdrapel al luptei împotriva abuzurilor statului paralel.

Justiția imorală a lui Băsescu, Coldea, Kovesi și Iohannis l-a transformat pe Liviu Dragnea într-un lider de care mulți deznădăjduiți din această țară au nevoie. Într-unul de-al lor în materie de suferință și îndurat nedreptăți.

E foarte important ce va decide domnul Dragnea în legătură cu viitorul său. Eu, unul dintre aprigii lui critici pe vremea când era la putere, sper să nu o ia pe drumul resemnării, precum Adrian Năstase ori Crin Antonescu. Acum, abia acum, poate deveni un lider adevărat al oprimaților, cu fiecare zi mai mulți, care transformă această țară într-un teritoriu al tristeții și al destrămării identitare.

Sigur că dușmanii lui Liviu Dragnea au puse deoparte gloanțe de rezervă cu care, la nevoie, să încerce a-l îngenunchea din nou. Nu trebuie să ne amăgim că destine de genul Nelson Mandela sunt ușor repetabile. Cele mai multe sfârșesc, mai degrabă, în anihilări după modelul Alexei Navalnîi sau Andrei Pivovarov.

Ziua de azi m-a făcut să reflectez la ce procente ar reuși să obțină, dacă ar fi lăsați să-și unească politic forțele, doi martiri recenți ai statului polițienesc român construit de Traian Băsescu și ridicat cu cinism, pe noi culmi de nemernicie, de Klaus Iohannis.

Cum oare ar fi primit de umiliții și obidiții României 2021 un partid condus de Liviu Dragnea și Dan Diaconescu?

Ideea mi se pare spectaculoasă. Nu neapărat fericită pentru tendințele globaliste ale momentului sau pentru proiecțiile economice pe termen lung, dar mobilizatoare pentru aceia care acum sunt disperați, aproape de abandon. Ar trebui să se gândească și la ei cineva! Să le dea o minimă speranță.

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2021/07/dragnea-500x160.pnghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2021/07/dragnea-150x150.pngContele de Saint GermainEditorialeDan Diaconescu,declaratie Irina Tanase,eliberare Dragnea,martir  Poate el nici nu-și dă seama. Mizerabila justiție românerască l-a transformat într-un martir. Când s-a întâmplat asta? Cumva în regimul ticălosului dictator fără  scrupule Băsescu? Nu! În regimul emancipatului Klaus Iohannis! In regimul acestui cocostârc țanțoș, cu platfus și îngăimări ventriloce, care îndrugă despre democrație, stat de drept și lucru...Blog politic si polemic