Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Da, sunt convins că în teza de doctorat a lui Victor Ponta pot fi găsite elemente de plagiat. Dacă nu chiar un plagiat împlinit cap „“ coadă. Și ? Ce-i cu asta?

Ar trebui să fiu și eu ipocrit ca toți tragedienii  din media și să mă minunez, să mă perplexez, să scot pe nări flăcări de puritană  intransigență, în fața acestei situații? Adică să mă prefac că n-aș fi treaz, că nu știu și nu văd pe ce lume trăiesc?

Vă invit să căutați pe Google „Vând teză de doctorat”. Veți descoperi o adevărată industrie, afișată fără prudențe și complexe, extinsă și la lucrări de licență „“ master, proiecte MBA și alte accesorii din garderoba unui „intelectual rasat”. Nu știați? Jurați-vă!

Nu susțin că fraudele de acest fel nu sunt condamnabile. Dar, un sistem care le ingăduie în cele mai explicite forme de manifestare se recomandă, cum s-ar zice, drept încurajatorul lor.

Eu mi-am scris teza de doctorat, în cea mai mare măsură, în Franța. În laboratoarele și centrele informatice de acolo am făcut partea originală, de modelare fizică și matematică. Patru ani de viață subordonați urcării unei singure trepte. Care, la drept vorbind, prea puțin mi-a folosit în plan material. Totuși, nu regret deloc acești ani. Au fost interesanți, intenși, bilingvi și, mai ales, împănați cu dese emoții ale confruntării mele cu mine: ies „“ nu ies experimentele, iau cu foarte bine sau doar cu satisfacător referatele și examenele etc.

Am inclus paragraful anterior ca să vă fac să înțelegeți că aș fi îndreptățit să mă revolt față de ce a devenit un doctorat azi. Și totuși nu o fac. Sau, ca să fiu mai exact, nu o fac împotriva celor care profită de pervertirea sistemului ci aș face-o, dacă m-ar băga cineva în seamă, împotriva sistemului însuși.

Plecând de la pilde creștine vă întreb atât: voi, care acum ridicați piatra, sunteți imaculați? N-ați dat șpagă pe la ghișeele administrației, nu ați strecurat plicul în buzunarul halatului alb al celui în mâinile căruia v-ați pus, o clipă, viața? Vă cutremură vreun pic această vinovăție? Deloc! De ce? Pentru că nu voi ați generat-o. Voi doar ați reacționat, v-ați adaptat  la un sistem plin de anomalii.

Vă garantez că 90% dintre cei ce, după Revoluție,  și-au luat masterate, doctorate, MBA-uri, de pe poziții de politicieni sau înalți funcționari ai statului și le-au luat cu larga și imorala complicitate a mediului profesional în care influența lor era vizibilă. N-aveau timp și nici suficientă nebunie să experimenteze teorii etice pe propria, unica și scurta lor viață.

Repet, nu spun că este bine așa!  Ceea ce susțin este că această slăbiciune a sistemului,  în loc să fie luată în cătare, să fie eliminată de instituțiile statului, a fost și este pervers întreținută, pentru a fi folosită, la nevoie, de cei ce controlează sistemul.

Mi-aș paria simțul onoarei, la care țin foarte mult, pe afirmația că dacă, prin absurd, s-ar porni o verificare a tuturor tezelor de doctorat și a MBA-urilor dobândite de înalții noștri decidenți administrativi sau legislativi (mă refer la miniștri, secretari de stat, parlamentari și europarlamentari), s-ar dovedi că 9 din 10 sunt în situații comparabile cu a lui Ponta sau chiar mai grave. Și atunci?

Ceea ce mă indignează, asistând la acest scandal, este modul nerușinat în care Traian Băsescu folosește intrumentele statului în propriul beneficiu;  modul în care nu doar pune la cale golănii dar le și savurează cinic, în public. Caraghioslâcul cu „dottore Ponta”,  scos cu păguboasă nerăbdare la rampă întru vestirea golăniei, va intra în analele prostiei fudule.  E ca și cum ar fi vrut să ne anunțe, pe ritmuri de manele: „sunt un șmecher, am dosare, mi se rupe de onoare”!

Prevăd că acest comportament de mirandolină nu se va opri aici (mai ales după reîntoarcerea la retortele din subsolul palatului bântuit a scenaristului horror Sebastian Lăzăroiu). Manufacturarea anunțatului dosar „Porumbacu” trebuie că e pe sfârșite și, în curând, vom fi informați despre păcatele abominabile (chiar dacă doar într-o imaginație halucinatorie) ale lui Crin Antonescu în altă viață, când era, de fapt, dr. Victor Frankenstein.

Traian Băsescu tot speră să mai prostească o dată acest popor. Nu înțelege că orice gest forțat de supraviețuire îl îngroapă și mai tare.

Eu îi prezic doar atât: în curând mielușel vei fi. Și vine Paștele!

Contele de Saint GermainEditorialedottore Ponta,dr. Frankenstein,MBA,Porumbacu,Sebastian Lazaroiu,teza de doctorat,Traian Basescu,Victor PontaDa, sunt convins că în teza de doctorat a lui Victor Ponta pot fi găsite elemente de plagiat. Dacă nu chiar un plagiat împlinit cap '“ coadă. Și ? Ce-i cu asta? Ar trebui să fiu și eu ipocrit ca toți tragedienii  din media și să mă minunez, să mă...Blog politic si polemic