Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

… la televiziunea sa preferată. Care … nu mai e nici ea cum fusese odată.
După ce te-a răsfățat 10 ani de zile, cu interviuri dedicate, un ditamai colonelul acoperit (epoleții, chiar și nevăzuți inspiră pompă și morgă), să te vezi brusc nevoit a te mărturisi unei slujnicuțe lipsite de măiestria ridicărilor la fileu și a lingușirilor ieșite din tipare devine aproape o umilință.
Cum își râde timpul de noi. Ce-a făcut din Turcescu în numai o lună: praf, cenușă, scamă de preș. Și din pompa și morga grangurului numărul 1: pompe (dar funebre), morgă (dar de repauzat).
Da, mă joc puțin cu cuvintele. Este forma mea infantilă de arătat obrazul unuia care m-a umilit (la grămadă cu un întreg popor), care m-a indignat cu prăpastia dintre vorbele și faptele sale.
„Asta-i distanța dintre tine și tine, închipuitule; drumul pe care l-ai parcurs din 2004 până în 2014: de la pompă la pompe. De la morgă la morgă! Ai fi gata să juri că nu e mare diferență, este? Doar o literă la sfârșit. Ai fi gata să te bați cu pumnii în piept că ai rămas acelaș, nu? Căpitanul Biruinței”.
Ce-ți mai plac uniformele. Și ordinele executate fără crâcnire. Covorul roșu. Onorul la Comandant. Mirosul fricii născute de privirea ta piezișă. Avutul celorlalți la mână. O vorbă aruncată la televizor și efectul de domino declanșat de ea. „Nu e bine, domnu”™ Comisar” – și a doua zi domnul Comisar e săltat; „avocatul lui Dan Voiculescu e prost” – și a doua zi Dan Voiculescu este condamnat la pedeapsa maximă.
Aseară a capitulat. În fine! Vinovatul principal: serviciile secrete.
– Fac jocuri politice. Au devenit prea puternice. Trebuie controlate. Marea bătălie e cine va fi preÈ™edinte. Unii din servicii îl susțin pe Victor Ponta, iar alții care È™tiu că Ponta le vrea capul îl susțin pe Iohannis. Își caută noul stăpân, dar până când noul stăpână învață să fie stăpân riscă să fie ele stăpânul lui. Inadmisibil.
– Veți întreprinde ceva în acest sens?
– Voi convoca o ședință între turul întâi și turul doi. Mai mult ce-aș putea?
– Dar dezvăluiri bombă despre candidați, pe această ultimă sută de metri, mai aveți?
– Nu mai am. Ce-a fost de spus, am spus. E rândul alegătorilor să decidă.
– Cum vă apărați de toate aceste atacuri?
– Aici când loviturile vin luni, marți, miercuri, joi, vineri n-ai ce să mai faci.
Rămas fără trupe regulate, fără muniție, fără susținere externă, asediatorul Traian Băsescu a început să adopte tactici de asediat. Încearcă să cârpească, cu explicații lipsite de noimă, găurile de imagine și credibilitate produse de toate scandalurile ce-l lovesc direct sau prin ricoșeu. Nu poți să nu te gândești, văzând deșănțarea cu care o apără pe Elena Udrea, că, de fapt, pe el încearcă săse apere. Că el e la capătul fiecărui fir infracțional. Acolo unde și o simplă umbră de susținere a doamnei blonde (ca să nu mai vorbesc de susținerea domnului Cocoș) ar genera în popor avalanșe de bănuieli de complicitate, el se expune cu pledoarii de telenovelă:
– Toată lumea o întreabă pe Elena Udrea unde sunt acești bani, nu se poate să nu știe, 9 mil de dolari sunt un camion, cred. Am văzut și eu în documentele din dosar că dl Pescariu a dus și bani lichizi, cu geantă. E o mare minciună publică, o fi fost așa înțelegerea, dar banii nu au ajuns în casă la Cocoș.
Eu știu că cea mai mare parte a banilor sunt blocați într-o banca în Elveția.
Lipsa de argumente credibile împinge la exagerări ce compromit tot. Știm prea bine, din filmele cu gangsteri, că un milion de dolari încape într-o geantă diplomat îngustă. 9 milioane pot incăpea, așadar, într-un geamantan de voiaj ca acelea cu care plecăm în concediu la mare. De ce, atunci, a simțit nevoia să spună că „9 milioane de dolari sunt un camion”? Nu cumva pentru a supralicita, după aceea, că banii nu aveau cum să ajungă „în casă la Cocoș”?
Dar semnul cel mai grăitor de capitulare îl reprezintă apariția în presă a știrii că doamna Maria Băsescu își caută cu înfrigurare avocați pentru divorț. Nu-mi amintesc ca Traian Băsescu să fi negat această știre în interviul amintit. Cred că nici nu a fost întrebat despre ea.
Manevra (căci printre cititorii acestui blog nu cred să existe naivi care să-și închipuie că pe docila doamnă Băsescu a apucat-o răfuiala cu soțul ei exact acum când acesta este mai încolțit) seamănă ca trasă la indigo cu divorțul doamnei Udrea de domnul Cocoș. „Cum să salvăm câte ceva din greaua agoniseală a familiei în cazul în care justiția își pierde mințile și uită de subordonări?” – s-au întrebat și unii și alții. Uite-așa! Divorțăm și partajăm!
Probabil că divorțul cuplului prezidențial chiar se va oficializa în acte. Un truc gangsteresc străveziu care, pe mine unul, mă umple de speranță: înseamnă că lui Traian Băsescu nu i s-a garantat, încă, nimic.

Contele de Saint GermainEditorialeDan Voiculescu,Dinu Pescariu,Dorin Cocos,Elena Udrea,Maria Basescu,Robert Turcescu... la televiziunea sa preferată. Care ... nu mai e nici ea cum fusese odată. După ce te-a răsfățat 10 ani de zile, cu interviuri dedicate, un ditamai colonelul acoperit (epoleții, chiar și nevăzuți inspiră pompă și morgă), să te vezi brusc nevoit a te mărturisi unei slujnicuțe lipsite...Blog politic si polemic