Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

… la televiziunea sa preferată. Care … nu mai e nici ea cum fusese odată.
După ce te-a răsfăţat 10 ani de zile, cu interviuri dedicate, un ditamai colonelul acoperit (epoleţii, chiar şi nevăzuţi inspiră pompă şi morgă), să te vezi brusc nevoit a te mărturisi unei slujnicuţe lipsite de măiestria ridicărilor la fileu şi a linguşirilor ieşite din tipare devine aproape o umilinţă.
Cum îşi râde timpul de noi. Ce-a făcut din Turcescu în numai o lună: praf, cenuşă, scamă de preş. Şi din pompa şi morga grangurului numărul 1: pompe (dar funebre), morgă (dar de repauzat).
Da, mă joc puţin cu cuvintele. Este forma mea infantilă de arătat obrazul unuia care m-a umilit (la grămadă cu un întreg popor), care m-a indignat cu prăpastia dintre vorbele şi faptele sale.
“Asta-i distanţa dintre tine şi tine, închipuitule; drumul pe care l-ai parcurs din 2004 până în 2014: de la pompă la pompe. De la morgă la morgă! Ai fi gata să juri că nu e mare diferenţă, este? Doar o literă la sfârşit. Ai fi gata să te baţi cu pumnii în piept că ai rămas acelaş, nu? Căpitanul Biruinţei”.
Ce-ţi mai plac uniformele. Şi ordinele executate fără crâcnire. Covorul roşu. Onorul la Comandant. Mirosul fricii născute de privirea ta piezişă. Avutul celorlalţi la mână. O vorbă aruncată la televizor şi efectul de domino declanşat de ea. “Nu e bine, domnu’ Comisar” – şi a doua zi domnul Comisar e săltat; “avocatul lui Dan Voiculescu e prost” – şi a doua zi Dan Voiculescu este condamnat la pedeapsa maximă.
Aseară a capitulat. În fine! Vinovatul principal: serviciile secrete.
– Fac jocuri politice. Au devenit prea puternice. Trebuie controlate. Marea bătălie e cine va fi președinte. Unii din servicii îl susțin pe Victor Ponta, iar alții care știu că Ponta le vrea capul îl susțin pe Iohannis. Îşi caută noul stăpân, dar până când noul stăpână învaţă să fie stăpân riscă să fie ele stăpânul lui. Inadmisibil.
– Veţi întreprinde ceva în acest sens?
– Voi convoca o şedinţă între turul întâi şi turul doi. Mai mult ce-aş putea?
– Dar dezvăluiri bombă despre candidaţi, pe această ultimă sută de metri, mai aveţi?
– Nu mai am. Ce-a fost de spus, am spus. E rândul alegătorilor să decidă.
– Cum vă apăraţi de toate aceste atacuri?
– Aici când loviturile vin luni, marți, miercuri, joi, vineri n-ai ce să mai faci.
Rămas fără trupe regulate, fără muniţie, fără susţinere externă, asediatorul Traian Băsescu a început să adopte tactici de asediat. Încearcă să cârpească, cu explicaţii lipsite de noimă, găurile de imagine şi credibilitate produse de toate scandalurile ce-l lovesc direct sau prin ricoşeu. Nu poţi să nu te gândeşti, văzând deşănţarea cu care o apără pe Elena Udrea, că, de fapt, pe el încearcă săse apere. Că el e la capătul fiecărui fir infracţional. Acolo unde şi o simplă umbră de susţinere a doamnei blonde (ca să nu mai vorbesc de susţinerea domnului Cocoş) ar genera în popor avalanşe de bănuieli de complicitate, el se expune cu pledoarii de telenovelă:
– Toată lumea o întreabă pe Elena Udrea unde sunt aceşti bani, nu se poate să nu ştie, 9 mil de dolari sunt un camion, cred. Am văzut şi eu în documentele din dosar că dl Pescariu a dus şi bani lichizi, cu geantă. E o mare minciună publică, o fi fost aşa înţelegerea, dar banii nu au ajuns în casă la Cocoş.
Eu ştiu că cea mai mare parte a banilor sunt blocaţi într-o banca în Elveţia.
Lipsa de argumente credibile împinge la exagerări ce compromit tot. Ştim prea bine, din filmele cu gangsteri, că un milion de dolari încape într-o geantă diplomat îngustă. 9 milioane pot incăpea, aşadar, într-un geamantan de voiaj ca acelea cu care plecăm în concediu la mare. De ce, atunci, a simţit nevoia să spună că “9 milioane de dolari sunt un camion”? Nu cumva pentru a supralicita, după aceea, că banii nu aveau cum să ajungă “în casă la Cocoş”?
Dar semnul cel mai grăitor de capitulare îl reprezintă apariţia în presă a ştirii că doamna Maria Băsescu îşi caută cu înfrigurare avocaţi pentru divorţ. Nu-mi amintesc ca Traian Băsescu să fi negat această ştire în interviul amintit. Cred că nici nu a fost întrebat despre ea.
Manevra (căci printre cititorii acestui blog nu cred să existe naivi care să-şi închipuie că pe docila doamnă Băsescu a apucat-o răfuiala cu soţul ei exact acum când acesta este mai încolţit) seamănă ca trasă la indigo cu divorţul doamnei Udrea de domnul Cocoş. “Cum să salvăm câte ceva din greaua agoniseală a familiei în cazul în care justiţia îşi pierde minţile şi uită de subordonări?” – s-au întrebat şi unii şi alţii. Uite-aşa! Divorţăm şi partajăm!
Probabil că divorţul cuplului prezidenţial chiar se va oficializa în acte. Un truc gangsteresc străveziu care, pe mine unul, mă umple de speranţă: înseamnă că lui Traian Băsescu nu i s-a garantat, încă, nimic.

Contele de Saint GermainEditorialeDan Voiculescu,Dinu Pescariu,Dorin Cocos,Elena Udrea,Maria Basescu,Robert Turcescu... la televiziunea sa preferată. Care ... nu mai e nici ea cum fusese odată. După ce te-a răsfăţat 10 ani de zile, cu interviuri dedicate, un ditamai colonelul acoperit (epoleţii, chiar şi nevăzuţi inspiră pompă şi morgă), să te vezi brusc nevoit a te mărturisi unei slujnicuţe lipsite...Blog politic si polemic