Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Elena Udrea s-a fardat ieri verde. Nu am văzut-o de mult oscilând între Kermits Croak și Granny Glam ca acum, la steeplechase-ul carierei ei.
Nu că n-ar fi antrenată la sărit garduri călare sau cu propria-i detentă dar de data asta, totuși, gardul ridicat de arestarea fostului ei soț parcă purta sârmă ghimpată pe metereze.
Interesant de urmărit la lucru oameni care excelează în mințit. Mai ales atunci când trebuie să livreze minciuni gogonate vizibile de la o poștă. Cum își controlează ei vocea, să nu le tremure sau să nu se afunde în răgușeli interpretabile, cum te privesc în ochi fără să clipească, cum cad la înțelegere cu ei înșiși că pot prosti în față pe oricine.
O priveam și o ascultam ieri pe Elena Udrea cu un soi de fascinație. Ne explica, din dosul unui obraz livid, că nu a avut habar de afacerile domnului Cocoș până într-acolo încât nici măcar sexual nu mai comunicau, ca să evite interferențele sau scurgerile accidentale de informații. Parcă mă prezentasem la hipnotizator și urma din clipă în clipă să mă inunde un val de compasiune.
N-a fost să fie! Pentru că, la un moment dat, am fost smuls cu brutalitate din incipienta reverie de o declarație cu clopoței: „In ultimele 48 de ore, personal, la partid, in teritoriu, pe surse, direct, oficial sau neoficial mi se propune sa renunt la candidatura in favoarea unui candidat de dreapta. Celor care se asteapta sa ma retrag – nu ma retrag din aceasta competitie. Ii rog pe cei care au avut si au incredere sa mearga sa voteze duminica. Conteaza sa aratam ca ne dorim o tara in care legea sa fie respectata de toata lumea. Nu imi este teama de nimic si nu stau in genunchi in fata nimanui. Continui aceasta competitie si cer eletoratului sa vina sa voteze”.
Aveam de-a face, într-adevăr, cu o dezvăluire care sparge monotonia.
De-atunci, o întrebare nu-mi dă pace: CINE i-a propus, CINE i-a cerut, OFICIAL, să renunțe?
Exclus să fie cineva din partea lui Ponta sau Johannis. Cu ce voluptate ar fi dat în vileag doamna Udrea o asemenea odioasă ingerință. Se ferește însă să dea nume. Cine să-i nască o asemenea reținere?
Ambasada SUA? Hmm! Mă îndoiesc. În primul rând că nu ar fi tocmai o intervenție oficială și apoi de ce s-ar agita ditamai superputerea să scoată din luptă un cal șchiop care, oricum, nu are nici măcar șansa de a ajunge în turul doi? Doar așa, ca să-și mai adauge un rid la imaginea deja mototolită?
Traian Băsescu? După toate jurămintele de suținere și fidelitate pe care i le-a făcut public și neconstituțional celui mai apreciat discipol al său? Greu de dus contradicțiile atât de departe. Chiar și de un om bântuit de coșmaruri cum este președintele în aceste ultime zile de mandat și, foarte probabil, de libertate.
Aș paria pe PPE. Liderii acestei familii politice au de dus la bun sfârșit un plan pus la cale împreună cu Crin Antonescu încă de la începutul acestui an. Construirea unui puternic pol de dreapta a presupus până în prezent acceptarea mult prea multor jertfe și manevre impopulare pentru a nu se încerca valorificarea sa cu orice preț la aceste alegeri prezidențiale.
PPE a promis sprijin total alianței PNL – PDL. O formă a acestui sprijin ar fi și determinarea Elenei Udrea de a se retrage. Nu este deloc indiferent pentru deznodământul prezidențialelor dacă după primul tur raportul de forțe dintre Ponta si Johannis va fi 40% – 28% sau 40% – 35%. Miza este una psihologică. Mult mai ușor mobilizezi mase de indeciși dacă lupta este echilibrată decât dacă ea pare tranșată încă de la început.
Chiar și declarația recentă a lui Traian Băsescu (cum că nu e naiv să creadă că Elena Udrea ar avea vreo șansă de a se califica în turul doi) pare a se încadra în logica unei presiuni din partea PPE. Sigur, Traian Băsescu este mult prea avut la mână de Elena Udrea pentru a-și permite să fie, și cu ea, zmeul distrugător din alte războaie dar strecurarea unor fitile de demobilizare îi stă încă la îndemână.
Cutezătoarea doamnă Udrea ne-a mai spus însă ceva ce n-ar trebui trecut cu vederea prea ușor: „Nu imi este teama de nimic si nu stau in genunchi in fata nimanui”. Astfel de mesaje se transmit într-o formă atât de explicită și brutală doar atunci când răspund unor provocări formulate la fel de explicit și brutal.
Cine să o fi amenințat pe doamna Elena Udrea și cu ce? Cine să fi fost atât de impertinent (dar și puternic) încât să-și fi permis a-i pune în față, cu cinism, alternativa „sau în genunchi sau plătești nota”?
Căci se știe: cine luptă cu Elena Udrea luptă cu Traian Băsescu.
Vom vedea în zilele următoare.

Contele de Saint GermainEditorialeAmbasada SUA,Crin Antonescu,Dorin Cocos,Elena Udrea,Klaus Johannis,PDL,PNL,PPE,Victor PontaElena Udrea s-a fardat ieri verde. Nu am văzut-o de mult oscilând între Kermits Croak și Granny Glam ca acum, la steeplechase-ul carierei ei. Nu că n-ar fi antrenată la sărit garduri călare sau cu propria-i detentă dar de data asta, totuși, gardul ridicat de arestarea fostului ei soț parcă...Blog politic si polemic