Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Elena Udrea s-a fardat ieri verde. Nu am văzut-o de mult oscilând între Kermits Croak şi Granny Glam ca acum, la steeplechase-ul carierei ei.
Nu că n-ar fi antrenată la sărit garduri călare sau cu propria-i detentă dar de data asta, totuşi, gardul ridicat de arestarea fostului ei soţ parcă purta sârmă ghimpată pe metereze.
Interesant de urmărit la lucru oameni care excelează în minţit. Mai ales atunci când trebuie să livreze minciuni gogonate vizibile de la o poştă. Cum îşi controlează ei vocea, să nu le tremure sau să nu se afunde în răguşeli interpretabile, cum te privesc în ochi fără să clipească, cum cad la înţelegere cu ei înşişi că pot prosti în faţă pe oricine.
O priveam şi o ascultam ieri pe Elena Udrea cu un soi de fascinaţie. Ne explica, din dosul unui obraz livid, că nu a avut habar de afacerile domnului Cocoş până într-acolo încât nici măcar sexual nu mai comunicau, ca să evite interferenţele sau scurgerile accidentale de informaţii. Parcă mă prezentasem la hipnotizator şi urma din clipă în clipă să mă inunde un val de compasiune.
N-a fost să fie! Pentru că, la un moment dat, am fost smuls cu brutalitate din incipienta reverie de o declaraţie cu clopoţei: “In ultimele 48 de ore, personal, la partid, in teritoriu, pe surse, direct, oficial sau neoficial mi se propune sa renunt la candidatura in favoarea unui candidat de dreapta. Celor care se asteapta sa ma retrag – nu ma retrag din aceasta competitie. Ii rog pe cei care au avut si au incredere sa mearga sa voteze duminica. Conteaza sa aratam ca ne dorim o tara in care legea sa fie respectata de toata lumea. Nu imi este teama de nimic si nu stau in genunchi in fata nimanui. Continui aceasta competitie si cer eletoratului sa vina sa voteze”.
Aveam de-a face, într-adevăr, cu o dezvăluire care sparge monotonia.
De-atunci, o întrebare nu-mi dă pace: CINE i-a propus, CINE i-a cerut, OFICIAL, să renunţe?
Exclus să fie cineva din partea lui Ponta sau Johannis. Cu ce voluptate ar fi dat în vileag doamna Udrea o asemenea odioasă ingerinţă. Se fereşte însă să dea nume. Cine să-i nască o asemenea reţinere?
Ambasada SUA? Hmm! Mă îndoiesc. În primul rând că nu ar fi tocmai o intervenţie oficială şi apoi de ce s-ar agita ditamai superputerea să scoată din luptă un cal şchiop care, oricum, nu are nici măcar şansa de a ajunge în turul doi? Doar aşa, ca să-şi mai adauge un rid la imaginea deja mototolită?
Traian Băsescu? După toate jurămintele de suţinere şi fidelitate pe care i le-a făcut public şi neconstituţional celui mai apreciat discipol al său? Greu de dus contradicţiile atât de departe. Chiar şi de un om bântuit de coşmaruri cum este preşedintele în aceste ultime zile de mandat şi, foarte probabil, de libertate.
Aş paria pe PPE. Liderii acestei familii politice au de dus la bun sfârşit un plan pus la cale împreună cu Crin Antonescu încă de la începutul acestui an. Construirea unui puternic pol de dreapta a presupus până în prezent acceptarea mult prea multor jertfe şi manevre impopulare pentru a nu se încerca valorificarea sa cu orice preţ la aceste alegeri prezidenţiale.
PPE a promis sprijin total alianţei PNL – PDL. O formă a acestui sprijin ar fi şi determinarea Elenei Udrea de a se retrage. Nu este deloc indiferent pentru deznodământul prezidenţialelor dacă după primul tur raportul de forţe dintre Ponta si Johannis va fi 40% – 28% sau 40% – 35%. Miza este una psihologică. Mult mai uşor mobilizezi mase de indecişi dacă lupta este echilibrată decât dacă ea pare tranşată încă de la început.
Chiar şi declaraţia recentă a lui Traian Băsescu (cum că nu e naiv să creadă că Elena Udrea ar avea vreo şansă de a se califica în turul doi) pare a se încadra în logica unei presiuni din partea PPE. Sigur, Traian Băsescu este mult prea avut la mână de Elena Udrea pentru a-şi permite să fie, şi cu ea, zmeul distrugător din alte războaie dar strecurarea unor fitile de demobilizare îi stă încă la îndemână.
Cutezătoarea doamnă Udrea ne-a mai spus însă ceva ce n-ar trebui trecut cu vederea prea uşor: “Nu imi este teama de nimic si nu stau in genunchi in fata nimanui”. Astfel de mesaje se transmit într-o formă atât de explicită şi brutală doar atunci când răspund unor provocări formulate la fel de explicit şi brutal.
Cine să o fi ameninţat pe doamna Elena Udrea şi cu ce? Cine să fi fost atât de impertinent (dar şi puternic) încât să-şi fi permis a-i pune în faţă, cu cinism, alternativa “sau în genunchi sau plăteşti nota”?
Căci se ştie: cine luptă cu Elena Udrea luptă cu Traian Băsescu.
Vom vedea în zilele următoare.

Contele de Saint GermainEditorialeAmbasada SUA,Crin Antonescu,Dorin Cocos,Elena Udrea,Klaus Johannis,PDL,PNL,PPE,Victor PontaElena Udrea s-a fardat ieri verde. Nu am văzut-o de mult oscilând între Kermits Croak şi Granny Glam ca acum, la steeplechase-ul carierei ei. Nu că n-ar fi antrenată la sărit garduri călare sau cu propria-i detentă dar de data asta, totuşi, gardul ridicat de arestarea fostului ei soţ parcă...Blog politic si polemic