Scorul acestui articol
[Total: 3 voturi. Media: 2.3]

Am primit de la Daniel IONESCU un comentariu care, prin consistența și rigoarea sa, cred că merită să primească statut de editorial pe acest blog. Vi-l ofer, cu speranța că îl veți găsi interesant și că vă va stimula spiritul polemic. Titlul l-am adăugat eu, în rest tot textul aparține oaspetelui nostru.

 

As vrea sa public acest comentariu ca un Guest Post.
Care este partea buna a lucrurilor care se intampla ?
(in concordanta cu opiniile evidente ale cititorilor acestui blog)
Acuzi atat de vehement aceste acte de justitie, nu pentru lipsa fondului lor „“ pentru ca toti stim ca TOATE aceste persoane sunt vinovate poate de chiar mai multe lucruri si potlogarii decat li se pun in carca acum „“ ci pentru forma. Esti suparat ca se face totul la comanda politica? In particular, la comanda lui Basescu. Sunt altii care sa contrazica sau sa confirme aceaste prezumtie. Sa mergem in continuare pe logica ta.
Suntem impotriva lui Basescu? E cel mai mare rau, vrem sa mearga la puscarie? Merg in continuare pe logica ta. Cum ar avea mai multe sanse Basescu sa se duca in jos dupa ce nu va mai fi presedinte? Sa „˜make friends”™ cu toti ceialalti si sa-si asigure simpatia lor pentru a preveni o eventuala razbunare, sau sa faca ceea ce face acum? Oare nu isi pecetluieste astfel soarta? Oare nu-si creste baza de dusmani? Oare nu intarata toate partidele si nu zgandare toate interesele, astfel incat sa trezeasca in dusmanii sai o dorinta mult mai puternica de razbunare?
Vei spune ca in timpul petrecut ca presedinte a avut grija sa-si acopere urmele, sa-si stearga amprentele si deci, ca va fi intangibil. Chiar si asa, dorim ca adversarii sai sa fie bine motivati sau sa zica „˜eee”¦.asta e, n-avem ce sa-i facem si n-are rost sa ne agitam ca nici el nu ne-a facut noua”™?
Deci, simplificand, daca Basescu este intr-adevar cel care comanda acest „˜pluton de executie”™, cu siguranta adversarii sai se vor inversuna mai rau impotriva lui si vor face tot ce le sta in putere pentru a se razbuna. Unde e raul in asta?
Oamenii care in aceasta vrie cad victimele DNA si justitiei nu sunt tocmai usa de biserica, nu? Basescu si DNA nu au ales victime cinstite si imaculate, ci persoane cu greutati mari atarnate, dubiosi de la prima vedere (vezi Iancu de la Timisoara, Netoiu, Vantu, SRS sau Becali). Unde e raul in asta?
Acum s-a iscat un razboi. Cine e la putere are grenadele, bombele mari si submarinele si ataca. Opozitia nu poate decat sa incerce diferite eschive, dar incet-incet pierde, iar oamenii sai sunt prinsi in colimator si acuzati, eventual condamnati. Dupa putin timp, cand presedintele va fi altul, comanda va veni din alta parte, iar cei vizati si fara de aparare vor fi ceilalti, care pana acum sunt la adapostul puterii. Nu mai intreb unde e raul in asta. Este rau. Este gresit. Sunt constient de asta. Dar nu mai bine acest razboi orb intre actorii politici cu victime persoane necinstite care toate viata si cariera lor politica au facut doar trafic de influenta, dare/luare de mita si evaziune fiscala, decat linistea care a fost pana acum si care a permis tarii sa ajunga in starea care este, oamenilor sa fie scarbiti de intreaga clasa politica si acestor oameni necinstiti sa prospere si sa faca tot ce vroiau cu aroganta maxima si fara pic de frica sau jena?!
Deci or fi rele si gresite caile, forma lasa de dorit, justitia este subordonata puterii, dar acest razboi nu va face victime in randul populatiei de rand, ci intre ei. Cei care au furat si si-au insusit milioane de euro, cei care si-au angajat copiii si fratii in posturi inventate pentru a-i plati din banii contribuabililor, cei care de 25 de ani nu au facut nimic pentru tara, decat sa ia tot ce a fost de luat, iar apoi sa mai caute in continuare ca poate mai era ceva ce le-a scapat (aidoma unui hot in sifonierul unei batrane in timp ce ea sta paralizata in scaun, il vede si nu poate face nimic).
Lasa-i sa mearga la puscarie, lasa-i sa plateasca pentru ce i-au facut acestei batranele si pentru neputinta pe care au facut-o sa o simta in acele momente de jaf. Hai sa nu ne legam de faptul ca acestia care in sfarsit ii condamna pe hoti, au fost in perioada jafului chiar sefii bandei, ci sa ne bucuram de efectele catastrofale pentru TOATA BANDA de hoti si BENEFICE pentru populatia de rand.
Mai este pana la reforma. Mai este pana cand oamenii sa aiba din nou incredere in clasa politica. Mai este pana cand tineretul va iesi la vot. Dar datorita acestui razboi declansat, personajele negative (din ambele tabere) vor disparea de pe aceasta scena inainte de moartea naturala. Macar cateva. Si tot e bine. Si poate in final, peste cateva luni, chiar Basescu. Pentru ca el a provocat totul si totul se va intoarce ca un bumerang.

Contele de Saint GermainEditorialeBecali,bumerang,clasa politica,DNA,justite,Netoiu,opozitie,putere,SRS,tabere,VantuAm primit de la Daniel IONESCU un comentariu care, prin consistența și rigoarea sa, cred că merită să primească statut de editorial pe acest blog. Vi-l ofer, cu speranța că îl veți găsi interesant și că vă va stimula spiritul polemic. Titlul l-am adăugat eu, în rest tot textul...Blog politic si polemic