Scorul acestui articol
[Total: 65 voturi. Media: 4.5]

 

Doamna Morgenstern este o persoană întru totul respectabilă. Pe lângă faptul că este o actriță cu un vibrato tulburător, mai are È™i un alt merit excepțional: a dăruit țării È™i scenei româneÈ™ti un om de teatru remarcabil, pe fiul său Tudor Istodor.

Doamna Morgenstern este, însă, È™i un om al cetății. Nu s-a izolat într-un turn de fildeÈ™, ci, de câte ori societatea este ruptă de dileme, simte nevoia să se poziționeze public tranÈ™ant, pentru a da greutate, cu renumele său de excepție, uneia dintre părți.

În recentul scandal al OU13, doamna Morgenstern s-a poziționat de partea TFL. Nimic rău până aici. Doar că, într-o postare pe blog, recunoaÈ™te că nu a înțeles mare lucru din ordonanță, pentru că nu a citit-o, că poate a fost manipulată, dar, că, în fine, îÈ™i asumă total reacția, care a fost una mai degrabă de tip matrimonial: „žE ca în căsnicie: te-am prins că mă înÈ™eli, divorțez”!

DeÈ™i divorțul e o formă de pedeapsă drastică pentru păcatul adulterului, să nu privim în jos, spre soluțiile pacifiste, de compromis, ci să ne consolăm cu faptul că nu a fost invocată, Doamne fereÈ™te, soluția finală, crima pasională, atât de prezentă în jurnalele de È™tiri care comentează astfel de drame casnice.

Doamna Morgenstern încearcă să strecoare un tâlc în mesajul dânsei: nu vă lăsați mințiți, nu vă lăsați înÈ™elați, sancționați adulterul, fie el făcut chiar È™i în formă politică. Curvarul ăsta de PSD a încercat să vă înÈ™ele, aruncați-l la gunoi chiar dacă nu a apucat să o facă. L-ați prins cu pantalonii în vine, afară din casă!

Să privim însă, o clipă, spre viața reală.

Multe partide È™i mulți politicieni, dacă nu toate È™i toți, îÈ™i înÈ™eală, în anumite momente, electoratul.

Mulți bărbați È™i multe femei îÈ™i înÈ™eală, în anumite momente, partenerul de viață.

Nu zic că e bine, dar e adevărat.

Dacă în toate aceste cazuri s-ar aplica soluția drastică propusă de doamna Morgenstern, divorțul (È™i, mai mult decât atât, dacă s-ar aplica È™i când există doar intenția, fără ca fapta să fi fost comisă), atunci chiar că s-ar alege praful È™i de democrație È™i de familia tradițională.

GreÈ™elile trebuie sancționate, fără discuție! Dar atunci când sancțiunea pretinsă depăÈ™eÈ™te prin daunele create răul produs de greÈ™eală, nu se poate vorbi de paÈ™i înainte ci de involuție.

Nu È™tiu È™i nici nu mă interesează de câte ori a experimentat doamna Morgenstern, pe propria viață de familie, principiile invocate aici pentru a-È™i justifica protestul făcut în necunoÈ™tință de cauză față de OU13.

Nu È™tiu È™i nici nu mă interesează dacă, experimentând aceste principii, doamna Morgenstern a adus bine sau rău domniei sale È™i celor apropiați.

Ceea ce È™tiu, însă, este că pedepsele disproporționate nu îndreaptă ci distrug.

Nuanțele fac parte din măsură. Cu cât există mai multe nuanțe cu atât precizia măsurii creÈ™te.

Temperamentul doamnei Morgenstern pare modelat de tragedia greacă. Este sedus de extreme. Nu È™tiu dacă a jucat-o vreodată pe Antigona dar, prin uÈ™urința cu care e gata să rupă barierele familiei È™i să propună o formă de libertate individuală care nu ține seama de sensibilitățile societății, distinsa noastră actriță se plasează limpede sub semnul acestei eroine.

Cu toată admirația pe care i-o port doamnei Morgenstern pentru talentul său dramatic, mi-aÈ™ permite să-i sugerez un sfat:

nu confundați viața reală cu tragedia antică. Acolo ambitusul este folosit mai ales la extremele sale È™i, de aceea, trebuie să moară atâția oameni.  Viața reală, din fericire, utilizează un diapazon mai îngust. Pentru că, cei mai mulți dintre concetățenii noÈ™tri, vor să trăiască!

Apelul meu este să vă gândiți È™i la asta!

Mulțumesc!

Contele de Saint GermainEditorialeambitus,Antigona,curvarul PSD,diapazon,divort pentru adulter,Maia Morgenstern,om al cetatii,OU13,pedepse disproportionate,tragedia greaca,Tudor Istodor,turn de fildes,viata reala,vibrato  Doamna Morgenstern este o persoană întru totul respectabilă. Pe lângă faptul că este o actriță cu un vibrato tulburător, mai are È™i un alt merit excepțional: a dăruit țării È™i scenei româneÈ™ti un om de teatru remarcabil, pe fiul său Tudor Istodor. Doamna Morgenstern este, însă, È™i un om al...Blog politic si polemic