Scorul acestui articol
[Total: 65 voturi. Media: 4.5]

 

Doamna Morgenstern este o persoană întru totul respectabilă. Pe lângă faptul că este o actriță cu un vibrato tulburător, mai are și un alt merit excepțional: a dăruit țării și scenei românești un om de teatru remarcabil, pe fiul său Tudor Istodor.

Doamna Morgenstern este, însă, și un om al cetății. Nu s-a izolat într-un turn de fildeș, ci, de câte ori societatea este ruptă de dileme, simte nevoia să se poziționeze public tranșant, pentru a da greutate, cu renumele său de excepție, uneia dintre părți.

În recentul scandal al OU13, doamna Morgenstern s-a poziționat de partea TFL. Nimic rău până aici. Doar că, într-o postare pe blog, recunoaște că nu a înțeles mare lucru din ordonanță, pentru că nu a citit-o, că poate a fost manipulată, dar, că, în fine, își asumă total reacția, care a fost una mai degrabă de tip matrimonial: „E ca în căsnicie: te-am prins că mă înșeli, divorțez”!

Deși divorțul e o formă de pedeapsă drastică pentru păcatul adulterului, să nu privim în jos, spre soluțiile pacifiste, de compromis, ci să ne consolăm cu faptul că nu a fost invocată, Doamne ferește, soluția finală, crima pasională, atât de prezentă în jurnalele de știri care comentează astfel de drame casnice.

Doamna Morgenstern încearcă să strecoare un tâlc în mesajul dânsei: nu vă lăsați mințiți, nu vă lăsați înșelați, sancționați adulterul, fie el făcut chiar și în formă politică. Curvarul ăsta de PSD a încercat să vă înșele, aruncați-l la gunoi chiar dacă nu a apucat să o facă. L-ați prins cu pantalonii în vine, afară din casă!

Să privim însă, o clipă, spre viața reală.

Multe partide și mulți politicieni, dacă nu toate și toți, își înșeală, în anumite momente, electoratul.

Mulți bărbați și multe femei își înșeală, în anumite momente, partenerul de viață.

Nu zic că e bine, dar e adevărat.

Dacă în toate aceste cazuri s-ar aplica soluția drastică propusă de doamna Morgenstern, divorțul (și, mai mult decât atât, dacă s-ar aplica și când există doar intenția, fără ca fapta să fi fost comisă), atunci chiar că s-ar alege praful și de democrație și de familia tradițională.

Greșelile trebuie sancționate, fără discuție! Dar atunci când sancțiunea pretinsă depășește prin daunele create răul produs de greșeală, nu se poate vorbi de pași înainte ci de involuție.

Nu știu și nici nu mă interesează de câte ori a experimentat doamna Morgenstern, pe propria viață de familie, principiile invocate aici pentru a-și justifica protestul făcut în necunoștință de cauză față de OU13.

Nu știu și nici nu mă interesează dacă, experimentând aceste principii, doamna Morgenstern a adus bine sau rău domniei sale și celor apropiați.

Ceea ce știu, însă, este că pedepsele disproporționate nu îndreaptă ci distrug.

Nuanțele fac parte din măsură. Cu cât există mai multe nuanțe cu atât precizia măsurii crește.

Temperamentul doamnei Morgenstern pare modelat de tragedia greacă. Este sedus de extreme. Nu știu dacă a jucat-o vreodată pe Antigona dar, prin ușurința cu care e gata să rupă barierele familiei și să propună o formă de libertate individuală care nu ține seama de sensibilitățile societății, distinsa noastră actriță se plasează limpede sub semnul acestei eroine.

Cu toată admirația pe care i-o port doamnei Morgenstern pentru talentul său dramatic, mi-aș permite să-i sugerez un sfat:

nu confundați viața reală cu tragedia antică. Acolo ambitusul este folosit mai ales la extremele sale și, de aceea, trebuie să moară atâția oameni.  Viața reală, din fericire, utilizează un diapazon mai îngust. Pentru că, cei mai mulți dintre concetățenii noștri, vor să trăiască!

Apelul meu este să vă gândiți și la asta!

Mulțumesc!

Contele de Saint GermainEditorialeambitus,Antigona,curvarul PSD,diapazon,divort pentru adulter,Maia Morgenstern,om al cetatii,OU13,pedepse disproportionate,tragedia greaca,Tudor Istodor,turn de fildes,viata reala,vibrato  Doamna Morgenstern este o persoană întru totul respectabilă. Pe lângă faptul că este o actriță cu un vibrato tulburător, mai are și un alt merit excepțional: a dăruit țării și scenei românești un om de teatru remarcabil, pe fiul său Tudor Istodor. Doamna Morgenstern este, însă, și un om al...Blog politic si polemic