Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

 Pentru acest weekend, un remarcabil protest al unui remarcabil poet. Lucian Avramescu, scriitor optzecist, a fost si un excelent editorialist la Romania Libera a lui P.M. Bacanu.

Iata ca mai exista si in Romania constiinte treze, care au ales sa fie de partea celor fara parte si nu in tagma jefuitorilor.

Am o mare mare satisfactie citind acest protest. Imi confirma ca nu sunt nici singur si nici nebun.

Sunt cetățean al unei foste tari

De Lucian AVRAMESCU

Într-o țară moartă, cu un popor care nu mai există, totul este perfect realizabil.

Trăiesc, din ce în ce mai apăsător, gândul  că  buletinul nașterii mele este  fals. M-am  născut într-o țară care nu mai e. România am zis? Care România? La 21 de ani de la fătarea, prin sângeroasă cezariană, a democrației, țara mea a reușit, economic și moral, performanța de a muri.

M-am uitat la un interviu  televizat, pe Antena 3, cu istoricul Giurescu.

Dinu C. Giurescu, des­cendent al unei familii cu trei ge­nerații de academici ai istoriei naționale,  vorbea  despre falsa împărțire a țării în ținuturi secuiești și tătărești și vietnameze și intergalactice. Despre porcăria pe care o clocește regimul mafiot Băsescu de a repomăda dicta­tul hitlerist de la Viena, preț plătit pentru a-și menține curvele în capul mesei cu bunătăți.

Giurescu vorbește, din păcate, unui popor surd. Chiar surdomut. Unui popor care deja nu mai e.

Cui te adresezi, domnule savant al istoriei naționale? Nu vezi că suntem morți? Câteva milioane de oameni, zice-se vii, singurii bănuiți de a fi vii, au plecat unde-au văzut cu ochii. Și-au uitat aici casele, mormintele, amintirile. Unii și-au uitat chiar și copiii minori. Mamele și-au uitat copiii în leagăne, leagăne mișcate de scheletice mâini de bu­nici, morți și ei de nu se știe când, rămași într-o inerție a datoriei. E cea mai amplă și înspăimântătoare părăsire de țară care s-a petrecut vreodată.

Mafia de azi, cea mai parșivă probabil din  univers, nu dă doar Ardealul. Mafia de azi, prin capul ei diabolic și chel(Basescu), nu dă doar câteva județe ardelenești, aceleași în­tâmplător luate de Hitler, ci dă Ro­mânia.

Nu observați că România nu mai e? Trimisul special al președintelui țării la Bruxelles, pe numele lui întreg Laszlo Tökes, a uitat cum se cheamă țara pe care o reprezintă. Drept pentru care i-a zis Å¢inutul Secuiesc. Întrucât cea mai mare aglomerare de maghiari e în Bu­curești, presupun că Å¢inutul Secuiesc se întinde și peste fosta capitală a fostei Românii, până la Dunăre și la Mare.

Observați vreo zvâcnire de orgoliu național? Să fim serioși. Vreun patriot nimerit prin accident în vârfurile puterii? Aș! Înțeleg că regimului Băsescu îi lipsesc iarăși niște miliarde de euro și aleargă să-i împrumute. Vrea să câștige și următoarele alegeri. Într-o țară moartă, cu un popor care nu mai există, totul este perfect realizabil.

Cineva mi-a reproșat ieri că nu-i recunosc lui Băsescu măcar meritul de a fi realizat reforma administrativă.

Da, i-l recunosc. Chiar și me­ri­tul de a fi reformat sănătatea. Cele 300 de spitale desființate sunt doar partea cuantificabilă a reformei băsiste din sănătate.

Îi recunosc și meritul concentrării învățământului la oraș. Să închizi 3.000 de școli pentru care au asudat înaintașii, spre învățarea alfabetului în îndepărtate cătune, e într-adevăr o reformă istorică.

Prin reforma Băsescu, n-ar mai fi fost școală în Ipoteștii lui Eminescu, în Humuleștii lui Creangă, în Hobița lui Brâncuși.

Da, îi recunosc re­alesului toate meritele reformiste. Poate că România merita omorâtă și nimeni până la Băsescu n-a observat această trebuință istorică. Ei bine, el a reușit.

Iar dacă muribunda mai mișcă un pic, în curând îi va face de petrecanie. Contați pe el!

Contele de Saint GermainMusafiri pe blogDinu C. Giurescu,Lucian Avramescu,regimul mafiot Basescu,Sunt cetatean al unei foste tari,Tinutul secuiesc Pentru acest weekend, un remarcabil protest al unui remarcabil poet. Lucian Avramescu, scriitor optzecist, a fost si un excelent editorialist la Romania Libera a lui P.M. Bacanu. Iata ca mai exista si in Romania constiinte treze, care au ales sa fie de partea celor fara parte si nu in tagma...Blog politic si polemic