Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

(Acest comentariu a fost postat la articolul din EVZ al lui Sorin Ionita, articol intitulat „Basescu, Patriciu si statul asistential”, articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-basescu-patriciu-si-statul-asistential-932896.html)

 

Din pur masochism, am întârziat aseară câteva minute pe postul național de televiziune. Acolo se produceau, în prezența unei moderatoare (?) de tip hostess, două personaje dragi reflexelor mele de a manevra la iuțeală telecomanda: Anca Boagiu și Sorin Ioniță.

Ce m-a frapat și întârziat în acea zonă a, de obicei, perfectei armonii între niște convorbitori fazi, a fost impolitețea perseverentă a domnului Ioniță de a o întrerupe și a-i lua vorba de pe buze doamnei Boagiu. Era, într-un fel, și spectaculos să vezi o doamnă renumită prin slobozeala gurii, încercând să ia un start al comunicării, mereu interuptus de acest domn logoreic, cu aparențe sfioase.

Acum, citind articolul de față, îmi dau seama că verbiajul domnului Ioniță provine cumva din conștiința propriei inconsistențe. Dânsul profesează într-un domeniu unde, ai n-ai competențe, e trandy, ba chiar kinky, să-ți dai cu părerea despre orice, cu aparențe cât mai docte, doar-doar să nu ratezi prim-planul.

Iată, de pildă, o mostră de gândire sclipicioasă marca Ioniță.

„Toți greșesc în ce spun, fie din superficialitate, fie pentru că sunt interesați să distorsioneze faptele. Legătura dintre criza economică și soarta statului asistențial „“ sau, dacă preferați, a modelului social european „“ rămâne obscură”.

Toți greșesc în afară de, evident, domnia sa. Care își începe pledoaria prin a statua că legătura e « obscură », deci că raționamentele celorlalți, emise fiind pe întuneric, nu au cum să dibuie adevărul. Pe care adevăr, după ce-și pune ochelarii cu infraroșu, încearcă să ni-l descifreze dânsul.

Toți, inclusiv Băsescu, fac confuzii majore. În plus, premisele teoriei lui Băsescu sunt false. « Evident false » ! După sentințe atât de drastice, te aștepți la  argumente devastatoare. În locul cărora, însă, vine acel sunet cu ecou, al cavernelor, al găoșeniei.

„La polul celălalt, Grecia, vedeta crizei din zona euro, nu e vreun model de stat asistențial. Cheltuie procentual pe educație și sănătate cam cât România (dar, e drept, enorm pe pensii și ajutoare, fiind în topul european)”.

Păi n-o fi Grecia vreun „model” de stat asistențial dar, cheltuind enorm pe pensii și ajutoare, un medaliat european la acest sport pentru mase tot este.  Și atunci cum poți să afirmi fără să-ți stropească pixul, că, cel puțin in cazul Greciei, premisa crizei generate și de costurile asistențiale este falsă.

Așa e când n-ai șefi sau senzori anti-autosuficiență care să te aducă cu picioarele pe pământ. Te umfli cu hidrogenul propriei infatuări și dai în sindromul imponderabilității.

Să te proclami, prin trei rânduri încropite pe genunchi, deținătorul unui adevăr ratat din prea multă precaritate în gândire și de Băsescu și de Patriciu și de PSD și de PNL, mi se pare un gest cam de mama domnișoarei Albă ca Zăpada. „Oglindă oglinjoara mea…”

Contele de Saint GermainPolemiceAlba ca Zapada,Anca Boagiu,Basescu Patriciu si statul asisitential,Senatul EVZ,Sorin Ionita(Acest comentariu a fost postat la articolul din EVZ al lui Sorin Ionita, articol intitulat 'Basescu, Patriciu si statul asistential', articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-basescu-patriciu-si-statul-asistential-932896.html)   Din pur masochism, am întârziat aseară câteva minute pe postul național de televiziune. Acolo se produceau, în prezența unei moderatoare (?) de...Blog politic si polemic