Scorul acestui articol
[Total: 3 voturi. Media: 3.7]

La adăpostul mișcărilor de stradă, DNA bifează în aceste zile, cu mare discreție, niște formalități cărora tot pregeta să le dea curs: invitarea pentru declarații, în urma diverselor denunțuri, a unor politicieni cu protecție. Nu s-a comentat decât la nivel de informație primară trecerea recentă, prin fața procurorilor, ca martori, a unora dintre stâlpii băsismului, deveniți între timp stâlpi ai liberalismului: Vasile Blaga, Ion Oltean, Anca Boagiu, Adriean Videanu, Gheorghe Flutur, Sulfina Barbu, Emil Boc. În regim de urgență, cât încă strada ocupă toată atenția, cei deranjați au intrat tăcuți și au ieșit senini. Oltean chiar a făcut glumițe cu reporterii, de două ori nepotrivite: odată că țara era în doliu și apoi că DNA-ul te astepți să tempereze buna dispoziție, nu să o ațâțe.
Se zice că acțiunea ar fi survenit în urma denunțurilor recente ale Elenei Udrea. Mie-mi miroase a mușamalizare. Adică hai să ne facem că dăm curs, că cercetăm, ca să închidem iute și definitiv gura cârcotașilor.
– Domnu’ Blaga, scuzați de deranj, ați făcut ce susține doamna Udrea, adică, scuzați-ne din nou, ați primit șpagă, la partid, pentru campania lui Băsescu? Noi știm că nu, dar trebuie să o aflăm și din gura dumneavoastră…
– Nu!
– Vă mulțumim și să aveți o zi bună. Tot respectul…
La fel cu Oltean, la fel cu Boagiu și cu toți ceilalți. E clar: Udrea a mințit, identic și Cocoș, așișderea și Gabriel Sandu. Niște delatori ordinari, lași fără scrupule, care vor să se scoată pe seama unor imaculați.
De ce nu s-a procedat și cu lotul PDL după modelul Bica și Udrea? Adică: există un denunț nasol? Ba chiar mai multe? Perfect! Începerea urmăririi penale, reținere, arestare preventivă, strâns cu ușa la interogatorii, promis clemență pentru darea în gât a peștilor mai mari, frecat palme de satisfacție, well done, onoruri yankee. Din tainele justiției independente.
Acum, mai urmează doar să ni se comunice că denunțurile nu s-au confirmat (altfel, nu?, preacinstitul Emil Boc sau neprihănita Sulfina Barbu, precis ar fi ajutat organele de anchetă cu adevărul gol – goluț, ce naiba!?). Nu s-au confirmat, deci NUP. Echipa domnului președinte rămâne întreagă, curată, gata să preia în integralitatea ei frâiele guvernului și reformarea clasei politice, după cum poporul o cere.
Singura problemă rămâne doamna Udrea. Cam slobodă la gură și deloc altruistă când vine vorba să plătească doar ea pentru ingineriile întregii trupe, cine știe ce amintiri infamante despre ceilalți o să mai propună spre dezbatere?
Justiția e ceva complicat. Ca să nu mai vorbim de dreptate. De ce? Pentru că trebuie făcute de oameni. Iar dacă, în plus, acești oameni au fost aleși de Traian Băsescu, după criteriile lui morale și de promovare, atunci putem să așteptăm mult și bine corecta lor înfăptuire.
Să nu ne pierdem însă speranța. Atâta vreme cât Elena Udrea, această Pandoră dăruită nouă de „Zeus”, încă trăiește, știe secrete teribile despre alții și detestă rolul de jertfă, cutia ei poate fi oricând deschisă. Și atunci, legenda spune, toate relele pământului se vor transforma în binecuvântările cerului.
De ce n-am crede, pentru o secundă, în povești?

Contele de Saint GermainEditorialeAdriean Videanu,Alina Bica,Anca Boagiu,cutia Pandorei,DNA,Dorin Cocos,Elena Udrea,Emil Boc,Gabriel Sandu,Gheorghe Flutur,Ion Oltean,musamalizare,NUP,Sulfina Barbu,Vasile Blaga,ZEUSLa adăpostul mișcărilor de stradă, DNA bifează în aceste zile, cu mare discreție, niște formalități cărora tot pregeta să le dea curs: invitarea pentru declarații, în urma diverselor denunțuri, a unor politicieni cu protecție. Nu s-a comentat decât la nivel de informație primară trecerea recentă, prin fața procurorilor, ca...Blog politic si polemic