Scorul acestui articol
[Total: 448 voturi. Media: 4.8]

 

Vreau să-l felicit pe ziaristul Ion Spânu pentru articolul său din ediția de azi a „žCotidianul” intitulat „žLista ruÈ™inii: Apărătorii torționarului Augustin Lazăr„.

Ce face dânsul acum este un demers absolut necesar unui început de dezinsecție morală, de curățire a societății româneÈ™ti de paraziții securismului ceauÈ™ist care au infectat È™i infectează în continuare fibra demnității noastre naționale.

De multe ori m-am gândit È™i eu că ar trebui inițiat un astfel de inventar al ticăloÈ™ilor  nației. Al celor care din hulpăvie, din sadism ori dintr-o dementă sete de putere È™i parvenire, au acceptat să încalce legile morale, poruncile biblice, opreliÈ™tile condiției de om ca unic posesor de suflet, doar pentru a le fi lor bine în sensul cel mai animalic al cuvântului.

Eu nu am sprijinul unei echipe care să mă ajute să pun în aplicare o astfel de idee. Pentru că efortul e considerabil. TicăloÈ™i de prins în insectar sunt îngrozitor de mulți, iar a-i monitoriza, fiÈ™a, documenta, încadra, este o muncă ce depăÈ™eÈ™te cu mult posibilitățile unui singur om.

Chiar dacă societatea ca tot nu este capabilă în prezent să se apere singură de ei, să-i identifice, să-i izoleze È™i apoi să-i elimine,  demersuri punctuale de însănătoÈ™ire se pot întreprinde. Se pot constitui, de pildă, grupuri de inițiativă care să contribuie la elaborarea È™i dezvoltarea „žlistei ruÈ™inii” cum o numeÈ™te Ion Spânu, „žinventarului ticăloÈ™ilor nației” cum îl numesc eu.

Personajele selectate de Ion Spânu pentru această primă pagină a listei ruÈ™inii se dovedesc a fi, cu adevărat, odioase. Fragmentele din declarațiile acestora cu care Ion Spânu le ilustrează puroiul din caracter sunt perfect alese pentru a devoala în ce hal au decăzut subiecții respectivi sub presiunea misiunii lor imposibile.

Vladimir Tismăneanu afirmă: „žAugustin Lazăr simbolizează valorile societății deschise. Detractorii săi reprezintă forțele beznei, represiunii, infamiei„! După toate dezvăluirile din ultimele zile despre Augustin Lazăr, trebuie să-ți propui să candidezi la titlul de „žsceleratul securiÈ™tilor încă activi” pentru a debita aÈ™a enormități.

Cristian Tudor Popescu nu se lasă nici el mai prejos: „žCum să fie torționar un procuror? În comunism, cu tortura asupra deținuților, fie prin interogatorii, fie prin tortură fizică se ocupau ofițerii din penitenciar și Securitatea„! Păi da, un procuror normal, corect È™i cu respect pentru lege È™i codurile penale nu are cum să fie torționar. Dar un torționar deghizat în procuror, cum, de fapt, a fost Augustin Lazăr, are! Și încă cum! Doar a dovedit-o!

Nu îi mai comentez acum È™i pe ceilalți 6 subiecți fixați în insectarul lui Ion Spânu cu acul otrăvit al propriilor idei aberante de deculpabilizare, cu orice preț, a lui Augustin Lazăr. Ei, de fapt, nu vor să spună ce spun. Adică niÈ™te gogomănii chioare, pe care nu le crede nici dracu”™. Ei vor doar atât: să transmită centrului de comandă la care sunt branÈ™ați ocult de când se È™tiu, un mesaj de nedezertare. „žSuntem aici, cu arma la picior, orice s-ar întâmpla. Puteți conta È™i pe mai departe pe noi”.

TicăloÈ™ii de care vorbim acționează pe principii de È™leahtă. Ei s-au întovărăÈ™it odată în vederea unui scop reprobabil, s-au compromis apoi de nenumărate ori, la comun, luptând pentru acel scop, È™i È™tiu că dacă unul singur dezertează cad toți. De aceea țin aproape, atacă în haită È™i se pretează la cele mai incredibile compromisuri morale pentru a-È™i apăra È™leahta.

Inventarul ticăloÈ™ilor nației a devenit o necesitate. Să se È™tie ei acolo, cu poza lor, cu vorbele lor, cu faptele lor, ca într-un cimitir al criminalilor încă în viață. Și să fie conÈ™tienți că într-o zi va veni È™i pentru ei o bifă. Mai devreme sau mai târziu. Cum a fost pentru torționarul Ficior sau pentru torționarul ViÈ™inescu.

Lista ruÈ™inii e doar la prima pagină. A început cu niÈ™te propagandiÈ™ti notorii care încearcă să blindeze uÈ™ile ce duc spre adevăr cu dulapuri, mese, paturi È™i ce mai găsesc ei prin recuzita lor de penibili agenți deghizați.

Doar că documentele È™i mărturiile ce-i asaltează în ultima vreme în valuri nu se împiedică de È™ifoniere È™i de ficuÈ™i. Ele sunt fluide È™i se strecoară până în conÈ™tiința oamenilor de rând.

Dacă tot vorbim atât de mult de ONG-uri, poate ar trebui constituite câteva  în scopul, cu adevărat patriotic È™i civic, al elaborării È™i actualizării permanente a inventarului ticăloÈ™ilor nației.

Coada celor care aÈ™teaptă să-È™i găsească locul binemeritat acolo a ajuns deja la dimensiuni ce impun o soluție urgentă.

Printre cei care o deschid îi văd pe Traian Băsescu, pe Klaus Iohannis, pe Monica Macovei, pe Raluca Prună. Eroii momentului, Kovesi È™i Lazăr, sunt È™i ei prin zonă, strângând semnături È™i împărțind bonuri de ordine.

Haita tot haită!

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2019/04/haita-500x354.gifhttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2019/04/haita-150x150.gifContele de Saint GermainEditorialeCotidianul,CTP,haita de lupi,inventarul ticalosilor natiei,Ion Spanu,lista rusinii,sleahta,Vladimir Tismaneanu  Vreau să-l felicit pe ziaristul Ion Spânu pentru articolul său din ediția de azi a 'žCotidianul' intitulat 'žLista ruÈ™inii: Apărătorii torționarului Augustin Lazăr'. Ce face dânsul acum este un demers absolut necesar unui început de dezinsecție morală, de curățire a societății româneÈ™ti de paraziții securismului ceauÈ™ist care au infectat È™i...Blog politic si polemic