Scorul acestui articol
[Total: 84 voturi. Media: 4.9]

 

Ieri a apărut in mass-media o ştire uluitoare. Citez din g4media:

49 de studenți din anul I de la Facultatea de Drept a Universității din București au fost propuși pentru exmatriculare pe motiv de fraudare a mai multor examene. Mai exact, cei 49 de studenți au comunicat pe whatsapp metode de copiere pentru fraudarea examenelor online”. Decanul Răzvan Dincă a declarat: “Este șocant să constatăm un asemenea fenomen, e cu totul contrariant pentru principiile pe care ar trebui să le insuflăm viitorilor magistrați, avocați, juriști, profesioniști ai dreptului să descoperim în stadiul formării lor inițiale o asemenea încălcare a acestor principii”.

Ştirea nu este doar uluitoare. Este oribilă şi emblematică. De ce emblematică? Pentru că s-a produs exact în templul justiţiei.

În orice altă facultate s-ar fi întâmplat aşa ceva, puteai, la limită, să încerci a găsi minime scuze. Dar la Facultatea de Drept? Şi în proporţie de masă? Îndemnul pare a fi clar: “Lăsaţi orice speranţă…”!

E ca şi cum dintre studenţii la medicină jumătate ar fi sadici iar dintre studenţii la teologie jumătate ar fi satanişti. Să ne mirăm dacă chiar aşa or sta lucrurile? După cazul de la Drept totul pare posibil.

Aceşti 49 de derbedei, hoţi la drumul mare, ar fi dobândit peste 10-15 ani calitatea de magistraţi şi i-am fi găsit în completuri de judecată dând lecţii de probitate şi mutilând destine.

Pentru admiterea in profesia asta ar trebui date teste psihologice eliminatorii. Şi chiar teste cu detectorul de minciuni, pentru a identifica impostura şi lipsa unor valori etice solide. În lipsa unor astfel de verificări preliminare facultăţile de drept riscă să furnizeze societăţii monştri în loc de profesionişti oneşti.

Răul acesta nu e de-acum. El este mult mai vechi şi profund. O probează exemple funeste: Laura Kovesi, Mircea Negulescu, Cristi Danileţ, Camelia Bogdan, Raluca Prună, Stelian Ion… Şi m-am rezumat doar la câţiva dintre cei care şi-au murdărit profesia cu grave compromisuri începute cu mult înainte de a împlini 50 de ani. 50 de ani – vârsta unei generaţii. Dacă mai adăugăm listei şi seniorii notorii ai unor mari abuzuri juridice precum Monica Macovei, Augustin Lazăr, Livia Stanciu putem spune că se întrevăd şi rădăcinile acestui rău.

Dar prezenta generaţie defectă nu se regăseşte doar în justiţie. Ea s-a infiltrat adânc, prin alt tip de rădăcini, cele securistice, şi în politică. Graţie clarviziunii de cherestea şi patriotismului de rumeguş ale obiectului de mobilier Iohannis, frâiele ţării au fost predate, contra 15% voturi în Parlament, unei grupări de diletanţi furioşi şi demolatori: comandoul USR – PLUS. Habarnismul administrativ al acestora este depăşit doar de tupeul lor incomensurabil, specific celor cu spate puternic şi aroganţă de neamuri proaste. Să numim pe câţiva dintre ei, care o ţin doar în scandaluri şi diletantisme de când au devenit “demnitari”: Vlad Voiculescu (37 ani), Claudiu Năsui (35 ani), Iulian Bulai (34 ani), Cristian Seidler (40 ani), Dan Barna (45 ani).

Înţelegeţi de ce mă refer la o generaţie şi nu la nişte accidente punctuale? Pentru că toate aceste personaje cocoţate în înalte demnităţi publice, cu vârste cuprinse între 30 şi 50 de ani, descind dintr-o mentalitate de şmecheri descurcăreţi, de copii de bani gata, de politruci fără scrupule, de parveniţi prin pacte oneroase pentru ţară. Ei nu sunt altceva decât o prelungire a unui rău istoric de care credeam că am scăpat în decembrie 1989, o creaţie bolnavă a unui sistem bolnav. Ei vin din sistemul acela, cu tarele lui, cu ura lui ostentativă faţă de semeni, de religie, de credinţă, de Dumnezeu.

Dimensiunea fraudei de la Facultatea de Drept ne obligă să ne întrebăm, cu un nod în gât: dacă “bobocii” din anul I se dovedesc atât de pătrunşi de putreziciune, de ce am crede că nu sunt aşişderea şi colegii lor mai mari? Cei din anii II, III, IV sau chiar absolvenţii promoţiilor care ne-au pricopsit cu alde Laura Kovesi sau Stelian Ion? Erau mai buni ieri decât azi? S-a schimbat ceva, între timp, care să fi dus la degradarea de acum?

Nici vorbă de schimbare! Doar conservare şi moşteniri nefaste dinspre părinţi spre copii!

Tineretul de azi, cu foarte mici excepţii, a fost acaparat, ancrasat, amăgit şi încolonat de generaţia defectă a celor fără de istorie, fără de cultură, fără de ţară şi fără de Dumnezeu. Dar, în schimb, cu Internet şi platforme de socializare care înstrăinează.

Marii fabricanţi de automobile au forţa de a recunoaşte şi rechema în service, pentru remedieri, loturile cu defecte.

Pe generaţia defectă a celor pomeniţi mai sus cine să o tragă pe dreapta pentru a încerca să mai repare ce se mai poate repara?

Poate doar Dumnezeu, cu mare mila Sa!

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2021/02/Facultatea-de-Drept.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2021/02/Facultatea-de-Drept-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialecomandoul USR - PLUS,Facultatea de Drept,frauda examene,magistrati corupti,teste psihologice  Ieri a apărut in mass-media o ştire uluitoare. Citez din g4media: “49 de studenți din anul I de la Facultatea de Drept a Universității din București au fost propuși pentru exmatriculare pe motiv de fraudare a mai multor examene. Mai exact, cei 49 de studenți au comunicat pe whatsapp metode...Blog politic si polemic