Scorul acestui articol
[Total: 84 voturi. Media: 4.9]

 

Ieri a apărut in mass-media o știre uluitoare. Citez din g4media:

49 de studenți din anul I de la Facultatea de Drept a Universității din BucureÈ™ti au fost propuÈ™i pentru exmatriculare pe motiv de fraudare a mai multor examene. Mai exact, cei 49 de studenți au comunicat pe whatsapp metode de copiere pentru fraudarea examenelor online„. Decanul Răzvan Dincă a declarat: „Este È™ocant să constatăm un asemenea fenomen, e cu totul contrariant pentru principiile pe care ar trebui să le insuflăm viitorilor magistrați, avocați, juriÈ™ti, profesioniÈ™ti ai dreptului să descoperim în stadiul formării lor inițiale o asemenea încălcare a acestor principii„.

Știrea nu este doar uluitoare. Este oribilă și emblematică. De ce emblematică? Pentru că s-a produs exact în templul justiției.

În orice altă facultate s-ar fi întâmplat așa ceva, puteai, la limită, să încerci a găsi minime scuze. Dar la Facultatea de Drept? Și în proporție de masă? Îndemnul pare a fi clar: „Lăsați orice speranț㔦”!

E ca și cum dintre studenții la medicină jumătate ar fi sadici iar dintre studenții la teologie jumătate ar fi sataniști. Să ne mirăm dacă chiar așa or sta lucrurile? După cazul de la Drept totul pare posibil.

Acești 49 de derbedei, hoți la drumul mare, ar fi dobândit peste 10-15 ani calitatea de magistrați și i-am fi găsit în completuri de judecată dând lecții de probitate și mutilând destine.

Pentru admiterea in profesia asta ar trebui date teste psihologice eliminatorii. Și chiar teste cu detectorul de minciuni, pentru a identifica impostura și lipsa unor valori etice solide. În lipsa unor astfel de verificări preliminare facultățile de drept riscă să furnizeze societății monștri în loc de profesioniști onești.

Răul acesta nu e de-acum. El este mult mai vechi și profund. O probează exemple funeste: Laura Kovesi, Mircea Negulescu, Cristi Danileț, Camelia Bogdan, Raluca Prună, Stelian Ion”¦ Și m-am rezumat doar la câțiva dintre cei care și-au murdărit profesia cu grave compromisuri începute cu mult înainte de a împlini 50 de ani. 50 de ani – vârsta unei generații. Dacă mai adăugăm listei și seniorii notorii ai unor mari abuzuri juridice precum Monica Macovei, Augustin Lazăr, Livia Stanciu putem spune că se întrevăd și rădăcinile acestui rău.

Dar prezenta generație defectă nu se regăsește doar în justiție. Ea s-a infiltrat adânc, prin alt tip de rădăcini, cele securistice, și în politică. Grație clarviziunii de cherestea și patriotismului de rumeguș ale obiectului de mobilier Iohannis, frâiele țării au fost predate, contra 15% voturi în Parlament, unei grupări de diletanți furioși și demolatori: comandoul USR „“ PLUS. Habarnismul administrativ al acestora este depășit doar de tupeul lor incomensurabil, specific celor cu spate puternic și aroganță de neamuri proaste. Să numim pe câțiva dintre ei, care o țin doar în scandaluri și diletantisme de când au devenit „demnitari”: Vlad Voiculescu (37 ani), Claudiu Năsui (35 ani), Iulian Bulai (34 ani), Cristian Seidler (40 ani), Dan Barna (45 ani).

Înțelegeți de ce mă refer la o generație și nu la niște accidente punctuale? Pentru că toate aceste personaje cocoțate în înalte demnități publice, cu vârste cuprinse între 30 și 50 de ani, descind dintr-o mentalitate de șmecheri descurcăreți, de copii de bani gata, de politruci fără scrupule, de parveniți prin pacte oneroase pentru țară. Ei nu sunt altceva decât o prelungire a unui rău istoric de care credeam că am scăpat în decembrie 1989, o creație bolnavă a unui sistem bolnav. Ei vin din sistemul acela, cu tarele lui, cu ura lui ostentativă față de semeni, de religie, de credință, de Dumnezeu.

Dimensiunea fraudei de la Facultatea de Drept ne obligă să ne întrebăm, cu un nod în gât: dacă „bobocii” din anul I se dovedesc atât de pătrunși de putreziciune, de ce am crede că nu sunt așișderea și colegii lor mai mari? Cei din anii II, III, IV sau chiar absolvenții promoțiilor care ne-au pricopsit cu alde Laura Kovesi sau Stelian Ion? Erau mai buni ieri decât azi? S-a schimbat ceva, între timp, care să fi dus la degradarea de acum?

Nici vorbă de schimbare! Doar conservare și moșteniri nefaste dinspre părinți spre copii!

Tineretul de azi, cu foarte mici excepții, a fost acaparat, ancrasat, amăgit și încolonat de generația defectă a celor fără de istorie, fără de cultură, fără de țară și fără de Dumnezeu. Dar, în schimb, cu Internet și platforme de socializare care înstrăinează.

Marii fabricanți de automobile au forța de a recunoaște și rechema în service, pentru remedieri, loturile cu defecte.

Pe generația defectă a celor pomeniți mai sus cine să o tragă pe dreapta pentru a încerca să mai repare ce se mai poate repara?

Poate doar Dumnezeu, cu mare mila Sa!

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2021/02/Facultatea-de-Drept.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2021/02/Facultatea-de-Drept-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialecomandoul USR - PLUS,Facultatea de Drept,frauda examene,magistrati corupti,teste psihologice  Ieri a apărut in mass-media o știre uluitoare. Citez din g4media: '49 de studenți din anul I de la Facultatea de Drept a Universității din BucureÈ™ti au fost propuÈ™i pentru exmatriculare pe motiv de fraudare a mai multor examene. Mai exact, cei 49 de studenți au comunicat pe whatsapp metode...Blog politic si polemic