Scorul acestui articol
[Total: 51 voturi. Media: 4.3]

 

Confirmarea cea mai importantă a episodului 8 este că Sebastian Ghiță trăieÈ™te. E viu, conectat la actualitatea imediată, pe fază, incisiv. Întrerupe seria filmulețelor de la biroul cu ceaÈ™că roÈ™ie È™i schimbă din mers, pe audio cu inserții documentare, pentru că a intervenit o urgență: e momentul să-i aplice lovitura de grație lui Florian Coldea.

Între episodul 7 È™i episodul 8 s-au scurs trei zile. Mult pentru nerăbdarea noastră, dar de înțeles: agitația produsă de dezvăluirile din 7, ieÈ™irea din catalepsie a instituțiilor însărcinate cu vigilența națională, impuneau o pauză de evaluare.

Echipa suport de acasă, din interiorul SRI, l-a informat prompt pe Sebi cum decurge rezistența lui Florian. Că acesta nu se lasă cu una cu două, È™i încearcă să satureze cu tot felul de explicații È™i documente, aparent solide, setea de informații a comisiei care-l verifică.  Apărarea acestuia trebuie demontată  fără menajamente È™i în timp util. Dacă respectiva comisie apucă să se pronunțe favorabil lui Coldea, dând crezare poveÈ™tilor È™i facturilor livrate de el, după aia va fi mai greu, lucrurile s-ar putea complica.

Astfel a decis Ghiță că episoadele filmate È™i montate de el acasă, înainte de plecare, pot fi temporar întrerupte pentru a face loc unei intervenții aproape live, cu È™iÈ™ul la carotida țintei.

Dezvăluirile referitoare la facturile false cu care Coldea s-a mai scos odată în fața unei comisii interne a SRI È™i, mai ales, prezentarea facturilor originale aflate la plătitorul de fapt al serviciilor, adică la Ghiță, sunt atât de năucitoare încât ar trebui să-l oblige pe Coldea fie la capitulare necondiționată fie la apărare disperată, punând la bătaie cele mai grele secrete pe care le deține. Despre Kovesi, despre Băsescu, despre Iohannis.

Căderea lui Coldea È™i rămânerea pe post a lui Kovesi pare, în momentul acesta, o combinație de neconceput. Cine ar încerca-o s-ar sinucide politic”¦ definitiv (ca să nemuresc o reclama la otrava de gândaci care ne-a stricat atâtea mese promițătoare). Chiar dacă ar fi în urma unui ordin imperios, de-afară.

Tot ce mai pot face acum susținătorii externi ai doamnei Kovesi pentru favorita lor ar fi să o extragă din acest scandal cât mai rapid È™i fără valuri, oferindu-i o sinecură internațională È™i oprind astfel dezvăluirile lui Sebastian Ghiță. Care, aÈ™a cum anticipam încă de la declanÈ™area lor, sunt gândite într-un crescendo de gravitate până la ireparabil È™i vor căpăta, cu fiecare nou episod, valențe tot mai distrugătoare È™i tot mai îndreptate spre vârful piramidei.

Personal, mi-aÈ™ dori ca rezistența pe post a Laurei Kovesi să mai dureze puțin. Preț de vreo încă 3-4 episoade din serialul oferit de Sebastian Ghiță. Am mai afla, astfel, despre grozăviile monÈ™trilor creați de Traian Băsescu È™i ar creÈ™te È™ansele ca naivii încă impregnați de băsism, koveÈ™ism, deneaism È™i alte aurolacuri să înțeleagă pe cine au susținut.

***

Ideal ar fi ca „sistemul” să nu fie doar amputat ci È™i decapitat. Asta ar însemna să se ajungă cu ghilotina dreptății până la Traian Băsescu. Probabil că acum, la final umilitor de aventură, Și Coldea È™i Kovesi se întreabă unde au greÈ™it. Nu unde au greÈ™it față de români, căci asta o È™tiu ei cu siguranță, ba chiar au premeditat-o, ci unde au greÈ™it față de planul lor diabolic, de acaparare totală a puterii.

Încerc să le dau eu o explicație: au greÈ™it nearestându-l, la momentul potrivit, pe Traian Băsescu. Momentul potrivit a fost la începutul lui 2015, când Kovesi era în apogeul popularității È™i credibilității iar Traian Băsescu nu-È™i revenise încă după plecarea de la Cotroceni. Dacă temutul binom l-ar fi arestat, scurt, pe capo del tuti capi, aÈ™a cum era el atunci, È™i plin de bube penale, È™i urât de popor, È™i descumpănit de pierderea puterii, n-ar mai fi avut parte azi de răzbunarea lui furibundă. S-au gândit să-l slăbească prin incercuire, atacându-l la Udrea È™i la familie. Mare eroare! Au pierdut astfel È™i momentul oportun de atac È™i l-au È™i întărâtat să intre tranÈ™ant în luptă, împotriva lor.

Dar, în fine, pedepsirea lui Băsescu e un alt subiect, din alt complot.

Deocamdată asistăm la stingerea lui Coldea È™i la crepusculul Codruței.

Destine, era să zic, „de astre”.

Destine de meteoriți.

Contele de Saint GermainEditorialebinomul SRI-DNA,Elena Udrea,episodul 8,Florian Coldea,Klaus Iohannis,Laura Kovesi,monstrii creati de Traian Basescu,serialul lui Sebastian Ghita  Confirmarea cea mai importantă a episodului 8 este că Sebastian Ghiță trăieÈ™te. E viu, conectat la actualitatea imediată, pe fază, incisiv. Întrerupe seria filmulețelor de la biroul cu ceaÈ™că roÈ™ie È™i schimbă din mers, pe audio cu inserții documentare, pentru că a intervenit o urgență: e momentul să-i aplice...Blog politic si polemic