Scorul acestui articol
[Total: 49 voturi. Media: 4.7]

 

Acum, când o serie de abuzuri monstruoase ale justiției române recente ies la iveală, replica pe care sistemul corupt o răspândeÈ™te pe toate canalele sale de propagandă este că răul s-a coalizat împotriva binelui, altfel spus că penalii încearcă să dea asaltul final asupra justiției independente È™i asupra luptei anticorupție. Nimic mai manipulatoriu!

Dezvăluiri de o gravitate extremă se încearcă a fi golite de conținut, mutându-se accentul de pe fondul lor exploziv pe imperfecțiunile mărturisitorului. Sistemul corupt ne repetă obsesiv că nu contează ce spune Ghiță È™i, mai ales, ce dovedeÈ™te Ghiță, ci contează pentru ce motiv face Ghiță asta. Căci Ghiță o face, evident, pentru un motiv egoist È™i în răspărul moralității: ca să scape de pedeapsa cuvenită pentru multele fărădelegi pe care È™i-a construit averea. Bine, bine… Însă…

Practicanții acestui gen de diversiune nu sunt în niciun fel preocupați de precepte fundamentale ale democrației, cum ar fi garantarea drepturilor fundamentale ale omului, respectarea procedurilor legale, separația È™i echilibrul puterilor în stat etc. Ei invocă dreptatea, dar doar în latura acesteia care le convine.

Îi interesează pedepsirea vinovaților dar nu-i interesează dacă, odată cu aceÈ™tia, cad victime È™i nevinovați.

Vituperează împotriva corupților vânați dar îi aplaudă pe corupții vânători.

„žScopul scuză mijloacele” li se pare o filozofie acceptabilă de luptă atunci când este aplicată de stipendiatorii lor, în schimb îi oripilează È™i-i indignează până la sufocare dacă cei agresați încearcă să se apere folosind-o.

Privesc în aceste zile spre „ždeontologii de serviciu” ai sistemului È™i mă crucesc cât de schimonosite pot fi eforturile lor de a ne indica „ždrumul drept”.

Prea gingaÈ™a Andreea Pora ne povesteÈ™te, între doi cârnăciori înfipți în obrăjori, È™i după o țuică fiartă degustată la altitudine alături de cariatidele justiției române Raluca Prună È™i Cristina Guseth, cum că „žîntrebarea fundamentala a momentului este daca institutiile statului vor rezista„. Căci pentru dânsa aceste instituții ale statului sunt Florian Coldea È™i Laura Kovesi, nicidecum structurile instituționale infectate de aceÈ™tia. Marele pericol care pândeÈ™te națiunea ar fi nu că, de atâtea buzuri instituționale, poporul se va scârbi de ideea de justiție mai ceva decât de ideea de hoție ci că: „žrazboiul nu se va opri nici dupa decapitarea „binomului”, ci doar dupa ce penalii vor fi scapati, uscati si periati, iar legile modificate asa incit hotia sa dea vesela din coada, nederanjata de nimic„.

Frumoasă tactică ticăloasă, aceea de a încerca să bagatelizezi o boală gravă a prezentului prorocind, pentru viitor, iadul pe pământ.

Nici Ioana Ene Dogioiu, un fel de trompetă a trupelor rămase fără busolă, nu vede pădurea din cauza copacilor:

„žDa, scopul intregii povesti, nu am nicio indoiala, nici macar nu este o razbunare impotriva generalului Coldea. Scopul, singurul pe care il poate avea un inculpat in patru dosare, ajuns la propriu in pragul puscariei, ca Sebastian Ghita, si al tuturor celor iesiti acum furibund la atac, Bica, Udrea, Mitica Dragomir etc, nu poate fi decat sa scape. Asa cum scopul unui bolnav grav nu poate fi decat sa nu moara„.

Să încerc a o scoate din sumbra cecitate.

Stimată doamnă, nu e vorba doar de aceia pe care-i numiți, sau îi sugerați, pe bază de dosare. E vorba de mult mai mulți. Care nu au dosare sau condamnări, ci au ochi să vadă È™i minte să înțeleagă cam cum a fost condamnat Dan Voiculescu, dimpreună cu ceilalți patroni de media, cam cum a ajuns Realitatea TV ce este È™i a cui este, cam de ce Traian Băsescu, cu toate păcatele lui, nu este atins de justițiarii pe care îi apărăți dumneavoastră È™i, ca să nu lungesc povestea, cam de ce ne amendează CEDO pe bandă rulantă.

Eu nu cred că nu înțelegeți, dumneavoastră, doamna Pora È™i toată divizia de propagandiÈ™ti împinÈ™i în față să bocească moartea justiției libere È™i a anticorupției în România, că ceea ce zace în copârÈ™eu nu e nici justiție liberă È™i nici luptă anticorupție. Este o jucărie sexuală concepută de perversul Traian Băsescu, pe când era preÈ™edinte, pentru a-È™i oferi execuții orgasmice ale adversarilor politici È™i sodomizarea minorei democrații româneÈ™ti.

AÈ™adar, nu vă mințiți mințindu-ne!

Poate că da, scopul unora cu dosare penale È™i condamnări grele este ca, prin lupta care se duce acum împotriva binomului È™i a capilor lui, să-È™i scape pielea.

AceÈ™tia, însă, sunt puțini în raport cu românii curați, cinstiți, nepenali, majoritari la vot, care s-au trezit dn hipnotica voastră propagandă È™i înțeleg că totul a fost doar o sinistră farsă.

Și eu, È™i ei, vă spunem: stop, ieÈ™iți din ipocrizie!

Sistemul trebuie chiuretat de tot ceea ce înseamnă infecție. Până la capăt, cu orice risc! Chiar dacă, pentru o vreme, borfaÈ™ii vor crede că s-a întors timpul lor.

Pe putregai nu se poate edifica nimic durabil È™i sănătos. Trebuie curățat totul bine È™i apoi construit de la capăt.

Încetați să injectați în societate otrava pe care o primiți prin căÈ™ti È™i prin care vreți să împingeți lucrurile spre ireparabil, cum că ceea ce se întâmplă acum în România ar fi „žlupta penalilor împotriva justiției”.

Fals! Este lupta societății româneÈ™ti în care, conjunctural È™i vremelnic, penalii din spatele gratiilor se răzvrătesc, alături de ea, împotriva penalilor de la butoane.

Contele de Saint GermainEditorialeabuzuri ale justitiei,Andreea Pora,binomul SRI-DNA,cecitate,CEDO,deontologii de serviciu,Florian Coldea,Ioana Ene Dogioiu,Laura Kovesi,penalii care lupta impotriva justitiei,Realitatea TV,scopul scuza mijloacele,Sebastian Ghita  Acum, când o serie de abuzuri monstruoase ale justiției române recente ies la iveală, replica pe care sistemul corupt o răspândeÈ™te pe toate canalele sale de propagandă este că răul s-a coalizat împotriva binelui, altfel spus că penalii încearcă să dea asaltul final asupra justiției independente È™i asupra luptei...Blog politic si polemic