Scorul acestui articol
[Total: 136 voturi. Media: 4.9]

 

Spune-mi în ce crezi, ca să-ţi spun cine eşti!

Pe vemea lui Nicolae Ceauşescu drumul corect, sănătatea doctrinară, erau întruchipate de comunism. În vreme ce capitalismul reprezenta calea sigură spre prăpastie, boala invazivă fără leac.

Capitalismul era atunci pentru CC al PCR cam ce este azi COVIT 19 pentru PNL şi Klaus Iohannis! Duşmanul absolut!

Trebuia să ne ferim de el cu toate forţele noastre bune, necorupte.

Trebuia să ne distanţăm fizic de el – graniţele spre occident fiind, practic, închise.

Trebuia să purtăm măşti (pe televizor, pe radio, pe creier) – ca să nu primim şi să nu transmitem cumva virusul capitalist.

Trebuia să ne spălăm pe mâini de orice valoare morală şi să ne turnăm rudele şi prietenii la DSP-ul vremii, Securitatea, dacă  cumva aceştia erau contacţi sau simpatizanţi ai vreunor „pozitivi” vestici.

Iar când unul dintre imperative se încălca, urma „carantinarea” fără milă a vinovatului. Sub diverse forme. Gradual.

Retragere de cetăţenie: Dumitru Ţepeneag. Exil: Paul Goma, Ion Vianu, Mihai Botez, Victor Frunză, Ion Caraion, Gheorghe Calciu Dumitreasa, Dorin Tudoran, Herta Muller. Arest la domiciliu: Doina Cornea, Mircea Dinescu, Ana Blandiana, Dan Deşliu. Şi, în fine, temniţă grea pentru cei mai „contagioşi”: Iulius Filip, Radu Filipescu, Gheorghe Ursu, Vasile Paraschiv, Dumitru Iuga etc etc etc!!!

Toţi cei numiţi mai sus (şi încă mulţi alţii, anonimi, care merită din plin recunoştinţa noastră) ar fi putut să fie preCAUŢI, să se gândească întâi la siguranţa lor, la pielea lor şi nu la ţară. Ei bine, pe toţi aceşti eroi, pentru neghiobia lor de a fi fost patrioţi, nu laşi,  Klaus iohannis ii face, azi, proşti.  În semn de recunoştinţă marxistă. Şi nu oricum, ci cu accent neromânesc şi cu aroganţă ariană. Elogiul lui Marx pe toate planurile!

Să nu-ţi vină să spargi televizorul?

Şi să-l întrebi pe acest gângav inept dacă a auzit de bun simţ şi de respect faţă de demnitatea umană?

A nu se înţelege că iau partea tăntălăilor petrecăreţi, zurbagiilor sau extremiştilor negativişti. Aceste categorii există, periferic, în toate naţiile. Societăţile avansate, însă, ştiu să le circumscrie cu tact, ca pe nişte minorităţi deviante asumate, şi se concentrează pe colaborarea şi sprijinul majorităţilor normale.

La noi, însă, nu e aşa! La noi e cu accentul pe excepţie, pe amendă, pe pulan, pe pus căluş celor care comentează, pe etichetări infamante.

Până la urmă, dizidenţii regimului comunist pe care i-am amintit mai sus, ce doreau? Libertate, onestitate, transparenţă. Ei respingeau formele dictatoriale. Şi minciuna propagandistică.

Oare nu acelaşi lucru revendică, mutatis mutandis, şi unii dintre „proştii neprecauţi” de  azi?

Cristi Puiu va deveni emblematic pentru speţa asta. Un mare artist are cutezanţa de a crede că puterea greşeşte şi de a spune ce crede. Este imediat pus la zid de călăii sistemului, acoperiţi de totalitara zicere prezidenţială din titlu.

Ar trebui să se scoale, din bătrâneţe, din boli, din blazări şi din resemnare, toţi dizidenţii regimului comunist care încă mai sunt azi în viaţă şi să semneze un manifest urgent pentru deziohannizarea României.

Herta  Muller, Dorin Tudoran, Mircea Dinescu, Ana Blandiana, Radu Filipescu…

Unde sunteţi neprecauţilor? Ce faceţi, voi, proştii de vitrină ai lui Iohannis? Vă e bine pe persoană fizică? Nu vă mai interesează tabloul cel mare? Ţărişoara, boborul, ştirbii?

V-a secat znaga? V-aţi înmuiat tocmai acum când vă umileşte nu un comunist declarat, ca Ceauşescu, ci un neocomunist, deghizat, ca Iohannis? Ţara românească, moromeţii noştri călcaţi în picioare, chiar nu vă mai pasă de ei deloc? Gata? Ne predăm? Un popor mort cu conştiinţe moarte?

Acest preşedinte de erzaţ este o ruşine naţională. Şi noi ce facem? Ne lăsăm pe gargara otrăvită a lui Rareş Bogdan şi pe delirul nazistoid al lui C.T. Popescu?

Dar, poate, asta le place! Unora dintre eroii mei poate ASTA le place.

Au ajuns să tânjească după îmbrăţişarea parfumată a lui Liiceanu.

Nostalgia cremelor. Doamne fereşte!

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2020/08/dizidenti.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2020/08/dizidenti-150x149.jpgContele de Saint GermainEditorialecapitalism,comunism,cremele lui Liiceanu,Cristi Puiu,dizident,i,precaut sau prost  Spune-mi în ce crezi, ca să-ţi spun cine eşti! Pe vemea lui Nicolae Ceauşescu drumul corect, sănătatea doctrinară, erau întruchipate de comunism. În vreme ce capitalismul reprezenta calea sigură spre prăpastie, boala invazivă fără leac. Capitalismul era atunci pentru CC al PCR cam ce este azi COVIT 19 pentru PNL şi...Blog politic si polemic