Scorul acestui articol
[Total: 136 voturi. Media: 4.9]

 

Spune-mi în ce crezi, ca să-ți spun cine ești!

Pe vemea lui Nicolae Ceaușescu drumul corect, sănătatea doctrinară, erau întruchipate de comunism. În vreme ce capitalismul reprezenta calea sigură spre prăpastie, boala invazivă fără leac.

Capitalismul era atunci pentru CC al PCR cam ce este azi COVIT 19 pentru PNL și Klaus Iohannis! Dușmanul absolut!

Trebuia să ne ferim de el cu toate forțele noastre bune, necorupte.

Trebuia să ne distanțăm fizic de el „“ granițele spre occident fiind, practic, închise.

Trebuia să purtăm măști (pe televizor, pe radio, pe creier) „“ ca să nu primim și să nu transmitem cumva virusul capitalist.

Trebuia să ne spălăm pe mâini de orice valoare morală și să ne turnăm rudele și prietenii la DSP-ul vremii, Securitatea, dacă  cumva aceștia erau contacți sau simpatizanți ai vreunor „žpozitivi” vestici.

Iar când unul dintre imperative se încălca, urma „žcarantinarea” fără milă a vinovatului. Sub diverse forme. Gradual.

Retragere de cetățenie: Dumitru Å¢epeneag. Exil: Paul Goma, Ion Vianu, Mihai Botez, Victor Frunză, Ion Caraion, Gheorghe Calciu Dumitreasa, Dorin Tudoran, Herta Muller. Arest la domiciliu: Doina Cornea, Mircea Dinescu, Ana Blandiana, Dan Deșliu. Și, în fine, temniță grea pentru cei mai „žcontagioși”: Iulius Filip, Radu Filipescu, Gheorghe Ursu, Vasile Paraschiv, Dumitru Iuga etc etc etc!!!

Toți cei numiți mai sus (și încă mulți alții, anonimi, care merită din plin recunoștința noastră) ar fi putut să fie preCAUÅ¢I, să se gândească întâi la siguranța lor, la pielea lor și nu la țară. Ei bine, pe toți acești eroi, pentru neghiobia lor de a fi fost patrioți, nu lași,  Klaus iohannis ii face, azi, proști.  În semn de recunoștință marxistă. Și nu oricum, ci cu accent neromânesc și cu aroganță ariană. Elogiul lui Marx pe toate planurile!

Să nu-ți vină să spargi televizorul?

Și să-l întrebi pe acest gângav inept dacă a auzit de bun simț și de respect față de demnitatea umană?

A nu se înțelege că iau partea tăntălăilor petrecăreți, zurbagiilor sau extremiștilor negativiști. Aceste categorii există, periferic, în toate națiile. Societățile avansate, însă, știu să le circumscrie cu tact, ca pe niște minorități deviante asumate, și se concentrează pe colaborarea și sprijinul majorităților normale.

La noi, însă, nu e așa! La noi e cu accentul pe excepție, pe amendă, pe pulan, pe pus căluș celor care comentează, pe etichetări infamante.

Până la urmă, dizidenții regimului comunist pe care i-am amintit mai sus, ce doreau? Libertate, onestitate, transparență. Ei respingeau formele dictatoriale. Și minciuna propagandistică.

Oare nu același lucru revendică, mutatis mutandis, și unii dintre „žproștii neprecauți” de  azi?

Cristi Puiu va deveni emblematic pentru speța asta. Un mare artist are cutezanța de a crede că puterea greșește și de a spune ce crede. Este imediat pus la zid de călăii sistemului, acoperiți de totalitara zicere prezidențială din titlu.

Ar trebui să se scoale, din bătrânețe, din boli, din blazări și din resemnare, toți dizidenții regimului comunist care încă mai sunt azi în viață și să semneze un manifest urgent pentru deziohannizarea României.

Herta  Muller, Dorin Tudoran, Mircea Dinescu, Ana Blandiana, Radu Filipescu…

Unde sunteți neprecauților? Ce faceți, voi, proștii de vitrină ai lui Iohannis? Vă e bine pe persoană fizică? Nu vă mai interesează tabloul cel mare? Å¢ărișoara, boborul, știrbii?

V-a secat znaga? V-ați înmuiat tocmai acum când vă umilește nu un comunist declarat, ca Ceaușescu, ci un neocomunist, deghizat, ca Iohannis? Å¢ara românească, moromeții noștri călcați în picioare, chiar nu vă mai pasă de ei deloc? Gata? Ne predăm? Un popor mort cu conștiințe moarte?

Acest președinte de erzaț este o rușine națională. Și noi ce facem? Ne lăsăm pe gargara otrăvită a lui Rareș Bogdan și pe delirul nazistoid al lui C.T. Popescu?

Dar, poate, asta le place! Unora dintre eroii mei poate ASTA le place.

Au ajuns să tânjească după îmbrățișarea parfumată a lui Liiceanu.

Nostalgia cremelor. Doamne ferește!

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2020/08/dizidenti.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2020/08/dizidenti-150x149.jpgContele de Saint GermainEditorialecapitalism,comunism,cremele lui Liiceanu,Cristi Puiu,dizident,i,precaut sau prost  Spune-mi în ce crezi, ca să-ți spun cine ești! Pe vemea lui Nicolae Ceaușescu drumul corect, sănătatea doctrinară, erau întruchipate de comunism. În vreme ce capitalismul reprezenta calea sigură spre prăpastie, boala invazivă fără leac. Capitalismul era atunci pentru CC al PCR cam ce este azi COVIT 19 pentru PNL și...Blog politic si polemic