Scorul acestui articol
[Total: 158 voturi. Media: 5]

 

O operațiune marca „žnew intelligence” de Romania.

100% ratată!

Securism de la cap la coadă, dar de o prostie cu adevărat copleșitoare. Și îngrijorătoare, dacă ne gândim că aceiași oameni care au comis asta ar trebui să apere și țara, la o adică, și că ar face-o, probabil, la fel de „žbine”.  Doamne ferește!

Noroc că suntem neimportanți. Ne mai jumulesc unii, alții, când se-mpiedică de noi, dar, în principiu, nu reprezentăm o țintă.

Altfel…

Este vorba de interviul lui Negulescu „“ Portocală. O lucrătură atât de prost ticluită și însăilată încât, privind-o chiar și ca pe o șușanea de periferie, ai impresia că asiști la o parodie fără pic de umor, după un film propagandistic de prin anii 50 realizat la Sahia Film.

Nu că mi-aș fi făcut mari iluzii după ce-am văzut cărei televiziuni i-a fost încredințat Negulescu pentru „ždezvăluirile sale senzaționale”. Realitatea Plus, o unitate militară deghizată în instituție de presă, cu o audiență confidențială, dar tocmai bună pentru astfel de operațiuni. Ca să se știe din capul locului și cine sunt organizatorii „ževenimentului” și în ce scop va fi el folosit.

Ce m-a surprins, totuși, deși cunoșteam marfa și negustorul, a fost amatorismul abordării. Diletantismul păpușarilor. Nivelul execrabil la care au ajuns să lucreze „žinteligenții” țării.

Misiunea întregii șușe  a fost compromiterea lui Ponta. Campanie electorală dar și diversiune.

OK! Însă atât de prost regizat totul… Ar merita pe deplin o „žzmeură de aur”.

Lăsând la o parte faptul că miza, Ponta, e derizorie în jocul politic actual, rămâi mut văzând cum s-au gândit s-o joace. Pe mâna lui Negulescu, adică a compromisului „“ compromișilor. Pe care nu-l mai crede nici dracu”™ și pe care-l detestă până și ruinele haștagiste obișnuite să fluture cătușe pe la intrările în tribunale.

Întâi au scos de la naftalină lustruitele „žculoare ale justiției” și pe alunecosul judecător haștagist Ionuț Matei, mare expert în datul pe toboganul dreptății. Trebuia să fie siguri că-l vor face scăpat pe Negulescu din arestul preventiv. De ce era nevoie de asta?  S-a văzut ieri! Pentru că se făcuse un târg! „žNoi te eliberăm pe tine, tu îl dai în gât pe Ponta”. Deal! Dar nu puteau găsi un judecător mai puțin dat în stambă? Care să nu devoaleze din prima, prin antecedentele sale de frăție cu binomul SRI „“ DNA, lucrătura, și așa vai de mama ei, cu Negulescu?

Mai departe, televiziunea aleasă pentru interviu. Casa lor de producție. Credibilitate zero, audiență zero. De ce? Ca să controleze deplin mânăreala. Să nu aibă surprize cu vreun reporter prea curios, și să poată monta după bunul lor plac materialul brut care, la 14 ore de discuții, sigur conține și adevăruri neconvenabile.

Apoi așa zișii reporteri. Doi „žinocenți” în ale presei, probabil subofițeri acoperiți,  ușor de ghidat prin căști și promptere. Instruiți netemeinic, la repezeală, înarmați cu întrebări și direcții prestabilite, cei doi au parodiat involuntar ceea ce s-ar numi „žjurnalismul cu soldă”. Două personaje de benzi desenate: Pic și Poc. Unul imberb, angelic, pus să țină mârțoaga pe arătură, celălalt smardoi, încruntat, glasul indignării proletare, șfichiuind gloaba cu biciul.

Și ajungem la așa zisul inteviu. Deliciul acestei scremeri în trei nu vi-l pot descrie. Trebuie să-l degustați nemijlocit.

Întrebări care se doreau ridicări la fileu dar care, în multe cazuri, necesitau lungi explicații, ca de clasele ajutătoare, pentru ca intervievatul să nu scape vreun porumbel.

Char și așa, multe răspunsuri au fost tăiate la montaj, cum vă avertizam, pentru că domnul Negulescu era într-o stare de incoerență și agitație locomotorie care îl împingea să spună morman de postii.

Dacă un specialist în citirea limbajului corpului și-ar pune mintea să analizeze și să explice sensurile lăuntrice ale foielii continue, pe canapeaua pe care stătea, a ex-procurorului, sau  ale modului în care respectivul își frângea maladiv mâinile și gesticula sacadat în timp ce vorbea cu multe poticneli și răzgândiri, sunt sigur că specialistului i-ar ieși un studiu plin de pilde despre cum minciuna și frica de consecințele vinovăției lucrează subteran chiar și în cei mai cameleonici și cruzi oameni.

Despre „žfondul interviului” un singur comentariu. Precizez că dialogul de mai jos este reprodus din memorie, dar mă străduiesc, pe cât posibil, să nu deformez adevăratul sens al spuselorde acolo.

Susținea Mircea Negulescu, întru jubilația aproape cu chiuituri a celor doi reporterași cu trese care se și vedeau cu o  bonificație țapănă pentru misiune îndeplinită, că știe el cum Sebastian Ghiță a plătit (ilegal, desigur) peste 2,5 milioane de dolari pentru campania la prezidențiale a lui Victor Ponta.

  • Și aveți probe pentru acuzația asta, nu? Sunt probe inatacabile depuse la dosar?
  • Da, am probe! Am mers pe urmele banilor și le-am găsit!
  • Extraordinar! Dar acesta e caz penal, nu? Victor Ponta ar trebui să meargă la pușcărie pentru asta, nu?
  • Desigur! Dacă cineva ia în considerare aceste probe. Pentru că, deocamdată, ele sunt ținute la sertar. S-a depus praful pe ele. Probabil sunt interese…

Acum, stau și eu și mă întreb moromețian: dacă dosarul Ghiță „“ Ponta – Blair a fost deschis de DNA Ploiești (Negulescu) în septembrie 2016, pentru niște fapte din 2012, la cine se referă Negulescu când afirmă că „žține la sertar probele de 2 milioane de USD impotriva lui Ponta”? Și de ce nu le-a folosit el, dacă le avea, înainte să fie exclus din magistratură în 2019?

Dacă ar fi să luăm în serios  toată această încropeală de doi bani, aruncată pe piață pe post de petardă de niște „žinteligenți” stupizi, ar trebui să credem fie că Laura Kovesi l-a protejat pe Victor Ponta până a fost dată afară, fie că procurorul DNA care se ocupă în prezent de dosarul respectiv este omul lui Ponta.

Chiar așa? Niște proști ne iau de tâmpiți?

Interviul la care mă refer, și care ar fi trebuit, dacă era făcut pe bune, să incendieze toată presa din România, se dovedește a fi un mare fâs. Nimeni nu l-a preluat, nimeni nu a mușcat momeala.

Noroc cu acest articol, că mai vorbește cineva de el.

Pe mine, unul, cei din spatele lucrăturii m-au convins:

Credeam că sunt în primul rând ticăloși. M-am înșelat! Sunt, în primul rând, proști!

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2020/08/interviu-negulescu.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2020/08/interviu-negulescu-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialeDNA Ponta,interviu Mircea Negulescu,Pic si Poc,Realitatea Plus,televiziunea binomului  O operațiune marca 'žnew intelligence' de Romania. 100% ratată! Securism de la cap la coadă, dar de o prostie cu adevărat copleșitoare. Și îngrijorătoare, dacă ne gândim că aceiași oameni care au comis asta ar trebui să apere și țara, la o adică, și că ar face-o, probabil, la fel de...Blog politic si polemic