Scorul acestui articol
[Total: 44 voturi. Media: 4.5]

 

Apariția, în plin război Dragnea „“ Grindeanu, a înregistrărilor cu Laura Kovesi, a creat noi nedumeriri. Toți comentatorii politici importanți, care s-au exprimat de ieri È™i până azi în spațiul public, au fost de acord că între aceste două evenimente există o strânsă legătură. La interpretarea acestei legături s-au mai contrazis, dar, în contextul dat, toți au respins ipoteza că am putea avea de a face cu o coincidență.

Cum niciuna dintre explicațiile propuse pentru această „žsincronicitate” nu a reuÈ™it să fie suficient de convingătoare pentru a întruni o largă acceptare, îmi permit să lansez È™i eu o ipoteză, în armonie cu susținerile mele din articolele anterioare.

Rivalitățile È™i fricțiunile dintre serviciile secrete ale unei țări, transformate adeseori în adevărate războaie subterane, reprezintă mai degrabă regula decât excepția în această lume a invizibilului È™i aparențelor înÈ™elătoare. România zilelor noastre nu este nici ea scutită de asemenea turbulențe, lupta pentru putere, prin intermediul informațiilor secrete, neținând cont de limbă, poziție geografică, nivel de trai, cultural ori politic.

Celor ce sunt gata să bagatelizeze astfel de realități, acuzându-mă de teoria conspirației ori de o imaginație prea luxuriantă, le răspund exemplificând cu situații concrete È™i recente care atestă că există o bază consistentă pentru ceea ce voi susține în continuare.

Să restrângem discuția la doar trei tabere rivale, la cele mai cunoscute trei servicii secrete româneÈ™ti ale momentului: SRI, SIE, UM 0215.

Este binecunoscut faptul că SRI, de la constituirea parteneriatului cu DNA (celebrul binom) È™i, mai ales, după autoasumarea rolului de coordonator È™i cenzor al câmpului tactic din justiție, a obținut un ascendent considerabil asupra celorlalte două tabere menționate.

Dorindu-È™i, însă, mai mult decât atât, adică, practic, totul, SRI a atacat frontal SIE, prin celebrele reproÈ™uri formulate public de Laura Kovesi la adresa acestui serviciu de informații, cu atribuții externe. MRU a avut, la vremea respectivă, necugetarea să răspundă tăios, chiar ironic, acuzațiilor È™efei DNA È™i, la scurt timp, a trebuit să îÈ™i recunoască înfrângerea È™i să capituleze, prin demisie. De atunci, SIE funcționează fără un director civil. Avantaj SRI.

A urmat atacul SRI asupra „žDoi È™i-un sfert”.  Folosindu-se de uneltele sale din guvernul CioloÈ™, SRI a reuÈ™it să obțină desființarea acestui serviciu secret al Ministerului de Interne È™i înlocuirea sa cu o structură militarizată, DGPI, cu un È™ef provenit din SRI È™i cu atribuțiuni mult restrânse față de predecesoarea ei. Avantaj SRI.

Exemplele de contre între aceste servicii secrete sunt mult mai multe, însă ar fi inutil să insist cu demonstrarea unor evidențe. Vreau să mă concentrez pe evenimentele acestor zile.

Când am susținut că scandalul Dragnea „“ Grindeanu a fost construit, hrănit È™i declanÈ™at ca o diversiune pentru salvarea Laurei Kovesi, împotriva căreia se strângea tot mai tare un cerc al dezvăluirilor implacabile, mulți m-au acuzat de scenarită sau de partizanat. Acum, unii dintre aceÈ™tia, precum o aprigă contestatară a mea din Montreal, se grăbesc să-mi desființeze teoria invocând în sprijinul demonstrației lor chiar apariția înregistrărilor cu Kovesi („žCu noile stenograme de la DNA esafodajul dv draga domnule cade cu succes”). Încercând să-i traduc, pentru cititori, logica raționamentului, respectiva doamnă crede că nu poate fi vorba de o diversiune pentru salvarea Laurei Kovesi pentru că, iată, în urma acestor înregistrări, È™efa DNA nu doar că nu este salvată dar, practic, este incriminată decisiv.

Altfel spus, stimata mea contestatară este convinsă că aceiaÈ™i care au pus la cale declanÈ™area războiului Dragnea „“ Grindeanu (diversioniÈ™ti conform teoriei mele), ar trebui să se afle È™i in spatele aducerii in spațiul public a înregistrărilor cu Laura Kovesi. Și atunci, nu? cum să încerce ei a o salva pe Kovesi când, iată, de fapt o compromit total cu respectivele înregistrări?!

În realitate sunt două tabere, dintre cele menționate anterior, sau două facțiuni, din interiorul SRI.

Să le zicem două părți rivale.

Una dintre aceste părți este gruparea din SRI care o sprijină pe Laura Kovesi („žfacțiunea Coldea”) È™i care, în opinia mea, a pus la cale diversiunea Dragnea „“ Grindeanu. Cealaltă parte poate fi de la SIE (mai puțin probabil) sau de la 0215 sau, cel mai probabil, din facțiunea SRI care se opune facțiunii Coldea È™i care l-a sprijinit pe Ghiță să fugă atât de lin È™i strategic („žfacțiunea Ghiță”). Nu cred că cineva informat È™i atent la realități poate contesta existența în cadrul SRI a celor două facțiuni la care mă refer.

Când facțiunea Coldea a declanÈ™at războiul Dragnea „“ Grindeanu, cu un impact public atât de puternic, facțiunea Ghiță a înțeles că este vorba de o diversiune extrem de abilă pentru salvarea doamnei Kovesi È™i a contraatacat exact pe subiectul diversiunii È™i anume cu celebrele înregistrări.

În plus, aici mai este un aspect deloc neglijabil: Ghiță e prieten cu Ponta, Ponta e aliat cu Grindeanu, Grindeanu apare, din aceste înregistrări, ca fiind vânat de DNA. Nu este acesta un bun argument pentru a pune sub semnul îndoielii teoria unor pesediÈ™ti din CEX conform căreia Grindeanu ar fi pactizat cu binomul È™i, din acest motiv, i s-a retras sprijinul politic?

Pentru confirmarea sau infirmarea diverselor teorii lansate pe piață în această perioadă nu avem decât să aÈ™teptăm evoluțiile viitoare. Spectacolul este fascinant iar surprizele È™i loviturile de teatru se succed într-un ritm pe care nici cele mai de succes filme de acțiune nu îndrăznesc să îl propună.

Rămâneți pe poziții, nu vă părăsiți fotoliile, urmează noi episoade.

Contele de Saint GermainEditorialebinomul SRI-DNA,doi si-un sfert,factiunea Coldea,factiunea Ghita sincronicitate,inregistrari Kovesi,razboiul Dragnea - Grindeanu,SIE,SRI,UM0215  Apariția, în plin război Dragnea '“ Grindeanu, a înregistrărilor cu Laura Kovesi, a creat noi nedumeriri. Toți comentatorii politici importanți, care s-au exprimat de ieri È™i până azi în spațiul public, au fost de acord că între aceste două evenimente există o strânsă legătură. La interpretarea acestei legături s-au...Blog politic si polemic