Editoriale

Om bun „“ om rau!

  Învățătura adâncă se face prin pilde. Ni se transmit pilde neîncetat. Doar că nu avem atenție, răbdare È™i minte deschisă să le primim È™i să învățăm din ele ce È™i cât ar trebui învățat. Cele mai multe dintre pildele care ni se transmit trec pe lângă noi fără să ne atingă, fără să È™tim a le descoperi, fără a le întinde o mână, un gând de iluminare asupra tâlcului lor. (mai mult…)
continuare...
Editoriale

Liviu Dragnea o tinta gresit aleasa

  Cel care este prudent și așteaptă un inamic imprudent va fi victorios. Cel care știe când trebuie și când nu trebuie să angajeze lupta va fi victorios. Cel mai important în război este să ataci în strategia inamicului. Sun Tzu în Arta războiului   Acest asalt circular neîntrerupt, focalizat cu un fel de frenezie a sfârÈ™itului de lume pe o singură persoană, Liviu Dragnea, este, fără îndoială, de sorginte militară. În spatele său nu se află înțelepți civili ai războiului rece ci uniforme, grade È™i deprinderi tributare unor automatisme cazone mediocre. (mai mult…)
continuare...
Editoriale

Doua statui de chirpici

  Am înțeles! Bătrânii sunt infestati de comunism, sunt zaharisiți, țin țara-n loc cu inerția lor de anchilozați. Povară È™i pentru copii, È™i pentru bugetul de stat, sunt aÈ™teptați să renunțe de bună voie la dreptul de vot È™i să-È™i dea obÈ™tescul sfârÈ™it  cât mai curând, cu un plasture pe gură. (mai mult…)
continuare...