Paienjenisul ocultilor sau cum jigneste Washington Post milioane de romani cinstiti

      Într-un articol de ieri din Washington Post, "žasumat", deloc întâmplător, anonim ("žby Editorial Board"), se menționează: "žDemocracy threatens to backslide in Romania. That"™s why honest Romanians need help from Western governments" (Democratia risca sa piardă teren in Romania. Din acest motiv, romanii cinstiti au nevoie de ajutor din partea guvernelor occidentale). (mai mult…)
continuare...

Tudorel Toader se tine de cuvant

    A promis solemn (de două ori l-am auzit eu, în direct, la A3) că până la sfârÈ™itul anului va lua È™i va transmite decizia sa în privința Laurei Kovesi. Tudorel Toader e un om serios. Are proprietatea termenilor pe care îi foloseÈ™te È™i nu pare atât de cinic încât să se joace cu onoarea sa È™i cu aÈ™teptările a milioane de oameni. Până la sfârÈ™itul anului mai sunt 3 zile. Dintre care, teoretic, doar una lucrătoare în afară de cea de azi. (mai mult…)
continuare...

Contemporani cu un voievod

  Nu m-am grăbit să scriu despre ultima minune a Regelui Mihai. Am aÈ™teptat să se consume, să se retragă valul de mărturii protocolare È™i de auto-băgări în seamă ca niÈ™te selfie-uri ale unor pigmei cu un personaj grandios. Azi, când după reflux apare din nou la vedere mizera noastră politică internă, vreau să mă fac pentru câteva clipe că nu o observ, pentru a încerca să explic "žminunea". (mai mult…)
continuare...

Emblemele statului paralel

  Emblema este o esență de identitate. Un simbol care ascunde o lume. O formă sublimată de autodefinire ori, dimpotrivă, de definire din afară, printr-o masivă percepție colectivă. E suficient să vezi "žsecera È™i ciocanul" ori "žzvastica", ori "žcapul de mort deasupra a două săbii încruciÈ™ate" ca să se declanÈ™eze imediat în mintea ta vaste secvențe de istorie.  Acestea sunt niÈ™te embleme împlinite, care È™i-au atins menirea. (mai mult…)
continuare...

Tefelismul „“ o forma ipocrita de legionarism

  Suntem asaltați, cam de la începutul anului, de agresivitatea È™i spiritul gregar ale unei multimi apăruta de nicăieri È™i care s-a constituit, sub o baghetă fără identitate asumată, în forță de destabilizare națională. TefeliÈ™tii, căci la ei mă refer, au o particularitate care le defineÈ™te cât se poate de bine profilul: nu-È™i găsesc timp, o oră la patru ani, să se ducă la vot, în schimb au de risipit weekend după weekend să iasă în stradă È™i să perturbe viața cetății sub pretextul că vor să o  însănătoÈ™ească. ObiÈ™nuiți cu abdicarea fără rezistență a lui Ponta, de după Colectiv, liberii È™i frumoÈ™ii noÈ™tri tineri au crezut că protestând carnavalesc, sub generosul slogan "žfără violență", vor obține în continuare, la fel de simplu, răsturnarea de putere dorită. Nu s-a mai întâmplat însă aÈ™a! Actuala guvernare PSD nu cedează atât de uÈ™or. Și atunci au trecut la planul B: inițierea de…
continuare...

Statul paralel, pericolul partidului unic si civismul sorosist

  Statul paralel  din România acestui deceniu a fost gândit pentru o cauză căreia, la limită, am putea să-i acceptăm È™i vagi intenții pozitive. Cum ar fi încercarea de a contrabalansa cumva forța unui partid disproporționat de puternic în raport cu celelalte partide de pe eÈ™ichierul politic național È™i, deci, de a preveni riscul apariției unei forme, evident periculoase, de totalitarism. Căci un astfel de partid mamut poate oricând, furat de beția puterii È™i de slăbiciunile liderilor săi,  să tindă a deveni "žpartidul unic". (mai mult…)
continuare...