Scorul acestui articol
[Total: 122 voturi. Media: 4.4]

 

Cu fiecare apariție publică, preÈ™edintele Iohannis aduce tot mai mult a personaj de desene animate. MiÈ™cări stroboscopice, pronunție dislexică, mimică de hârtii decupate, stereotipii robotice È™i un schematism comportamental de tambur al fanfarei teutonice.

Am citit ieri în ziarul National un articol care mi se pare că propune o explicație extrem de plauzibilă pentru inadecvarea tot mai stridentă a lui Klaus Iohannis la funcția pe care o deține. Omul acesta se dovedeÈ™te de un autism pe care l-aÈ™ numi antinațional: total indiferent È™i absolut neinteresat de treburile țării, de obligațiile care, prin Constituție, îi revin.

Indolent, bucuros să-i facă alții treaba, cu creierul într-o permanentă hibernare, este într-atât de rupt de realitățile exterioare încât i se pare că ne face o mare favoare prin simplu fapt că trăieÈ™te în aceeaÈ™i țară cu noi. „žNu È™tiu È™i nici nu mă interesează„ este expresia care o să-l reprezinte È™i o să-l flageleze cel mai bine peste timp.

Eu nu È™tiu dacă chiar nu deschide televizorul, dacă chiar nu-È™i citeÈ™te rapoartele informative ultra secrete despre aspectele importante privind securitatea națională, dacă chiar refuză să-È™i strice starea zen citind sintezele de presă din mapa neagră, dar, după cum se prezintă publicului,  toate aceste bănuieli cu tentă patologică par cât se poate de întemeiate.

Uneori lasă impresia că doar două lucruri contează cu adevărat pentru el (în ordinea  prezentată): orgoliul său bolnăvicios È™i doamna Carmen. Ambele îl distrug pas cu pas.

Orgoliul l-a împins la faza cu „žghinion”, apoi la scena cu aruncatul paltonului, È™i, în final, la războiul mahalagesc cu Dragnea – Dăncilă în care, de dragul ranchiunei È™i al răzbunării, îÈ™i dă în fiecare zi cu coada lopeții peste nas fără să înțeleagă nimic din psihologia populară. Fără să priceapă că astfel de reacții viscerale sunt asociate unui personaj slab, capricios È™i labil È™i nicidecum unui conducător puternic pe mâna căruia să-ți laÈ™i copiii È™i țara.

Doamna Carmen îl distruge dominându-l. Prin inteligența de a-i exploata slăbiciunile, prin È™iretenia de a-l pune mereu în situația de protector al ei. Omul acesta are un uriaÈ™ deficit de bărbăție iar doamna Iohannis creează mereu împrejurări pentru a-i da iluzia că e, totuÈ™i, bărbat. Ba îmbrăcându-se ca o jună nonconformistă È™i obligându-l să infrunte cu scrâÈ™net de măsele ironiile opiniei publice, ba victimizându-se cu ingineriile imobiliare în care el, ca primar – soț, a împins-o, È™i cerându-i să nu o abandoneze în mâna procurorilor.

Cât ar părea de ciudat, orgoliul lui Klaus Iohannis s-a expandat la dimensiunile aproape groteÈ™ti de acum pentru a acoperi un mare complex: DEFICITUL SAU DE BÄ‚RBÄ‚ÈšIE! Și nu mă refer, Doamne fereÈ™te, la aspecte procreative. Nici nu È™tiu È™i nici nu vreau să È™tiu dacă drama se întinde până acolo. Mă refer, strict, la comportamentul său de cetățean comun investit brusc cu puteri excepționale.  Și la modul în care îÈ™i bate el joc de aceste puteri, de sine È™i de noi, cu o nonÈ™alanță de rătăcitor care È™i-a aruncat de bună voie busola în prăpastie.

În loc să folosească această putere pentru a face lucruri dacă nu mărețe măcar pozitive pentru profilul său istoric, el o iroseÈ™te spre a-È™i obloji micile ranchiune. Derizoriu! Derizoriu È™i ruinător pentru țară!

Incapacitatea sa de a se elibera de lanțurile oculților – deficit de bărbăție!

Incapacitatea sa de a recunoaÈ™te abuzurile din justiție – deficit de bărbăție!

Incapacitatea sa de a se pune la masa dialogului cu cei care-l contestă – deficit de bărbăție!

Incapacitatea sa de a-È™i domina pornirile de „žDomnu”™ Goe” – deficit de bărbăție!

Incapacitatea sa de a o convinge pe doamna Carmen să dea curs citației procurorilor – deficit de bărbăție!

Și aÈ™ putea continua lista la nesfârÈ™it. Dar de ce-aÈ™ face-o, când lucrurile sunt atât de evidente?

Klaus Iohannis este un președinte laș!

LaÈ™ È™i indolent. LaÈ™ È™i visceral. LaÈ™ È™i mediocru intelectual. LaÈ™ È™i fără valori morale care să-i cenzureze derapajele.

Sper ca România să aibă norocul de a supraviețui întreagă nenorocirii numită „žregimul Iohannis”.

Să ai ca preÈ™edinte un personaj de desene animate, un desen animat caracterizat de o moliciune inerectă, este, orice s-ar zice, inedit. Inedit È™i demobilizator.  Mai ales când până È™i bărbăția lui este de plastilină!

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2018/12/animate.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2018/12/animate-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialeCarmen Iohannis la procuratura,deficit de barbatie,desene animate,presedinte las,statul ocult,statul paralel,teutonul Iohannis  Cu fiecare apariție publică, preÈ™edintele Iohannis aduce tot mai mult a personaj de desene animate. MiÈ™cări stroboscopice, pronunție dislexică, mimică de hârtii decupate, stereotipii robotice È™i un schematism comportamental de tambur al fanfarei teutonice. Am citit ieri în ziarul National un articol care mi se pare că propune o explicație...Blog politic si polemic