Scorul acestui articol
[Total: 204 voturi. Media: 4.2]

 

Cel care este prudent și așteaptă un inamic imprudent va fi victorios.
Cel care știe când trebuie și când nu trebuie să angajeze lupta va fi victorios.
Cel mai important în război este să ataci în strategia inamicului.
Sun Tzu în Arta războiului

 

Acest asalt circular neîntrerupt, focalizat cu un fel de frenezie a sfârÈ™itului de lume pe o singură persoană, Liviu Dragnea, este, fără îndoială, de sorginte militară. În spatele său nu se află înțelepți civili ai războiului rece ci uniforme, grade È™i deprinderi tributare unor automatisme cazone mediocre.

Oculții acestei strategii, dovedită până în prezent falimentară, dau dovadă de stupiditate în formă continuată. Au crezut că-l pot doborî pe Dragnea cu amenințări, È™antaje, trădări, proteste de stradă, susținute toate de o propagandă goebbelsiană. Ghinion! Dragnea este încă în picioare, parcă mai întărit în relația cu membrii È™i susținătorii PSD decât acum un an È™i, evident, mult mai determinat să distrugă „žsistemul” decât a fost vreodată vreun lider al celui mai puternic partid din România.

Nimic nu le iese uniformelor cu chipie galbene. Încercările de destabilizare a PSD din interior, de tip Ponta ori Oprea ori  Firea, nu reuÈ™esc să genereze mai mult decât aÈ™chii nesemnificative. Sfaturile date preÈ™edintelui Iohannis de a adopta un discurs grobian la adresa tandemului Dăncilă – Dragnea  È™i de a sabota la maximum guvernul României în tot ce acesta încearcă să întreprindă, se dovedesc adevărate bumeranguri lansate cu inabilitate primitivă de omul de la Cotroceni. Folosirea, cu gâfâieli fascistoide, a  diviziei „žpresă” (din intern È™i extern) pentru a demoniza pe bază de fake news È™i scenarii aberante un politician de pluton, infinit mai puțin nociv decât a fost la vremea lui Traian Băsescu (pe care ostaÈ™ii acestei divizii l-au servit È™i aplaudat) ori decât este azi Klaus Iohannis pe care, tot aceiaÈ™i, îl susțin, nu mai convinge pe nimeni că Dragnea întruchipează răul absolut în vreme ce Iohannis ori CioloÈ™ ar susține interesele României.

Dragnea se dovedeÈ™te a fi fost o țintă greÈ™it aleasă.  El a reuÈ™it, ca un bun diversionist, să atragă asupra sa toată oÈ™tirea adversă, creând armei secrete a coaliției PSD – ALDE condițiile favorabile unor lovituri devastatoare date statului paralel.

Această armă secretă se numeÈ™te Tudorel Toader.

Cu lipsa sa moldovinească de nerăbdare, cu verbul său molcom dar țintit, cu tenacitatea unui Perdigueiro Portugueso care nu slăbeÈ™te vânatul până la anihilarea lui totală, domnul Toader se poate lăuda, azi, cu atârnarea în panoplia proprie a celui mai dificil trofeu de dobândit din jungla justiției române: Laura Codruța Kovesi. Cine-i minimalizează această performanță este sau orb sau rău intenționat.

Laura Kovesi, acest Goliat al României recente (Zeița anticorupției (după unii), Slujirea (după alții)), se dovedise atât de înÈ™urubată în atotputernicie È™i inpunitate încât debarcarea ei părea la fel de improbabilă ca înfrângerea Americii È™i Germaniei (la un loc) de către „ždesculța” alianță politică din România. Cu toate acestea, s-a găsit un David (ciobanul de modă veche din legendă), care, cu bolovanii procedurali din desaga lui de ministru, cu È™tiință de carte È™i cu un calm demoralizator pentru adversari, nu doar că a spulberat-o pe „žzeiță” dar a È™i scos-o, pe uÈ™a din dos, din conÈ™tiința celor ce până atunci o adulaseră.

Dacă ar fi È™i doar pentru atât È™i tot l-aÈ™ considera pe Tudorel Toader cel mai eficient luptător al actualei puteri împotriva statului paralel. Dar nu e doar atât. Acum se află în proces de debarcare È™i Augustin Lazăr care, neînțelegând nimic din învăluirea cu paÈ™i mici la care îl supune ministrul justiției, nu pierde niciun prilej să se mai facă de râs la fiecare apariție publică.

Tudorel Toader nu este doar prudent, nu este doar răbdător, nu este doar doxat ci este È™i extrem de È™iret. Observați cum i-a „žprestidigitat” pe toți haÈ™tagienii, în frunte cu preÈ™edintele țării, cu numirea doamnei Adina Florea. Întâi a propus-o la È™efia DNA unde È™tia prea bine că va fi respinsă de preÈ™edinte. Nu putea infatuatul domn Iohannis să piardă prilejul de a-È™i mai arăta o dată muÈ™chii pneumatici printr-un refuz la sâc. Și a reacționat exact aÈ™a cum calculase domnul Toader.

După care domnul Toader a lăsat de înțeles că o va propune a doua oară tot pe doamna Florea la DNA. Zvon care i-a neliniÈ™tit suficient de mult pe figuranții procurori din CSM încât să  îi dea pe nerăsuflate aviz favorabil doamnei Florea pentru o funcție de conducere la Secția pentru investigarea magistraților din cadrul Parchetului General. Doar să scape astfel de ea de la È™efia DNA!

Doar că Tudorel Toader chiar pe asta a mizat. Ca doamna Adina Florea să ajungă (culmea, È™i cu binecuvântarea CSM, câtă ironie!)  procuror adjunct la respectiva secție. Unde, cu celeritate, să se ocupe de dosarele Laurei Kovesi. Ceea ce, bingo, chiar se întâmplă.

Și mai e ceva. A doua propunere pe care Tudorel Toader o va face pentru È™efia DNA nu va mai putea fi respinsă de preÈ™edinte. Și-a creat astfel condițiile, abilul nostru ministru la justiție, să impună acolo exact pe cine doreÈ™te. Atu extraordinar de important în luptele care urmează pentru demantelarea statului paralel.

Klaus Iohannis va trage de timp cu nominalizările din justiție cu aceeaÈ™i îndărătnicie ca È™i până acum. Până la urmă, însă, nu va avea încotro È™i va trebui  să semneze. Ceea ce va marca dramatic sfârÈ™itul mandatului său.

AÈ™a că, în timp ce dulăii forțelor oculte din România îl fugăresc cu limba scoasă pe hardlerul Dragnea pe toți coclaurii, Tudorel Toader plantează nestingherit mine pe teritoriul inamic.

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2018/12/Adina-Florea-500x374.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2018/12/Adina-Florea-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialeAdina Florea,arta razboiului,David si Goliat,hardlerul Dragnea,hastagieni,slujirea,statul paralel,Sun Tzu,Tudorel Toader,zeita anticoruptiei  Cel care este prudent și așteaptă un inamic imprudent va fi victorios. Cel care știe când trebuie și când nu trebuie să angajeze lupta va fi victorios. Cel mai important în război este să ataci în strategia inamicului. Sun Tzu în Arta războiului   Acest asalt circular neîntrerupt, focalizat cu un fel de frenezie...Blog politic si polemic