Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

(Acest comentariu a fost postat la editorialul din EVZ al lui Mircea Cartarescu, intitulat ” Camila oarba a istoriei”, articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-camila-oarba-a-istoriei-933326.html)

 

MOTTO

Zgâriați sufletul poetului cu un fir de nisip și acolo se va naște o perlă.

Contele de Saint Germain

 

Ce contrast între încropiturile propagandistice, de activist politic, cu care ne-a decepționat în ultima vreme Mircea Cărtărescu, în postura de senator cu simbrie la EVZ, și câte o mică bijuterie, cum este evocarea de astăzi, în care răzbate datul de la natură în formă nepervertită, eliberat de hamurile și zăbala pactului cu diavolul al autorului.

Ce monstru, ce corupător uriaș poate genera o asemenea gravitație mutilantă încât, știind că drumul menit ție, dacă-ți conservi inocența, este unul de ALES, să te lași totuși corupt, deturnat spre fundăturile ispitelor derizorii?

Să fie la mijloc banii, să fie privilegiul de a fi tolerat la ospățul granzilor vremelnici, să fie triumful vanității asupra bunului simț care îți arată la fiecare pas că greșești și că nu ar trebui să perseverezi în greșeală? Greu de înțeles.

Cum să nu îți dai seama că ești prins într-o cabală în care, scutit de jena firului de nisip, ești, de fapt, lipsit de durerea creatoare?

Chiar ți-e indiferent că, tot mai des, în loc de perle ne oferi gablonzuri?

Azi ai făcut o excepție. Te-ai recuperat pentru o clipă și ne-ai prezentat poetul, încă viu. Ne-ai oferit un poem în proză sensibil, cu milenii de istorie sugrumate  în coajă de sequoia precum brânza de burduf a muntenilor noștri în coajă de brad. Eu unul, care atât de des te critic, vreau acum să-ți mulțumesc pentru surpriza plăcută, pentru momentul de delectare oferit.

Dragă Mircea Cărtărescu, pentru binele tău dar și al nostru, concentrează-te cât încă forțele te-ajută, pe ce e unic în tine și nu pe numitorul tău comun cu lumea. Reabilitează-ți inocența și convertește-o în perle. Lasă gablonzurile în grija zugravilor pe sticlă.

Contele de Saint GermainEditorialePolemiceCamila oarba a istoriei,gablonz,Mircea Cartarescu,perla,Senatul EVZ(Acest comentariu a fost postat la editorialul din EVZ al lui Mircea Cartarescu, intitulat ' Camila oarba a istoriei', articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-camila-oarba-a-istoriei-933326.html)   MOTTO Zgâriați sufletul poetului cu un fir de nisip și acolo se va naște o perlă. Contele de Saint Germain   Ce contrast între încropiturile...Blog politic si polemic