Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

 

13 sep. 2010

Există obedienți genuini „“ Boc, obedienți fundamentaliști „“ Udrea și obedienți septici „“ BVB (Blaga, Videanu, Berceanu).

Genuinii sunt de vocație, fundamentaliștii de drum lung, septicii de conjunctură.

Când l-a uzurpat pe Petre Roman, Traian Băsescu a eliminat din sistemul osos al partidului doar coloanele vertebrale anchilozate în poziția de drepți. Pentru că BVB-iștii i-au făcut plecăciunea până la pământ, dovedind cartilaje de politicieni, au putut rămâne.

Mai târziu, mefiența președintelui în caractere,  exacerbată dimineață de dimineață în fața oglinzii și consolidată de romul dublu distilat al puterii, i-a accentuat acestuia înclinația spre dresură și iluzionism în masă.

Pentru performanța de zi cu zi erau suficienți căței cu coada zglobie care să răspundă comenzii aport fără altă recompensă decât lins mâna stăpânului după mângâiat. Astfel au apărut Bocii.  Siguri, necostisitori, buni de trimis în misiuni periculoase, ușor de făcut să apară și să dispară.

Pentru spectaculozitate și adrenalină însă,  pentru triplusalturi în clarobscur peste gardul Cotroceniului și alte numere de teleportare în Parlamentul European, niscaiva feline, chiar dacă având blana oxigenată și caninii de butaforie, erau absolut necesare. Ritzi, Anastase, Barbu,  din mâțe de apartament s-au trezit peste noapte leoaice de menajerie cu nume de scenă Udrea.

Acum e război între specii. Biciul și zăhărelul dresorului nu mai au efect. Din dosul zăbrelelor cuștii acesta compară situația de pe câmpul de luptă cu cotele caselor de pariuri. Simte în spate, la galerie, poporul, ridicat din scaune, vuind tot mai întărâtat. Pare a nu susține niciuna dintre tabere. El e la mijloc.  Ar fi încă timp să se salveze, abandonându-și obedienții propriei lor naturi și ghemuindu-se înlăcrimat în brațele vlăguite la 10%, care încă-l susțin. Mai aruncă o privire combatanților. Genuinii, cei mai dragi lui, sunt deja pe aparate, ținuți în viață artificial.  Fundamentaliștii, atacați prin surprindere pe aliniamentul Bruxelles de Sorin Ioniță, încearcă să se regrupeze lansând fumigene și sperând încă o dată la întăriri din Olimp. Singuri septicii, blestemul lui Petre Roman, par a fi găsit o nouă conjunctură. Fără el.

Contele de Saint GermainEditoriale  13 sep. 2010 Există obedienți genuini '“ Boc, obedienți fundamentaliști '“ Udrea și obedienți septici '“ BVB (Blaga, Videanu, Berceanu). Genuinii sunt de vocație, fundamentaliștii de drum lung, septicii de conjunctură. Când l-a uzurpat pe Petre Roman, Traian Băsescu a eliminat din sistemul osos al partidului doar coloanele vertebrale anchilozate în poziția...Blog politic si polemic