Scorul acestui articol
[Total: 28 voturi. Media: 4.6]

 

Unul dintre comentatorii valoroși ai acestui blog, căruia noi, neștiind să-i citim semnatura, îi spunem Cavalerul Alb, mi-a trimis un articol interesant, pe o temă specializată. Vi-l supun atenției, cu speranța că vă va provoca la discuții care să ne îmbogățească.

De ce recomand in vremuri tulburi, ca si sistem de operare Qube OS si Subgraph OS.

Autor: @לִכּוּדְנִיק

 

Circumstante internautice romanesti, perfect aliniate big brotherului five eyes.

Aflam de la Uniunea Judecătorilor ca „Romania se afla in acest moment in situatia in care, in afara Constitutiei si a legilor tarii la care toata lumea are acces, exista hotarari secrete date de o alta autoritate decat cea legislativa, care au creat noi organisme (precum Centrul National de Interceptari), au extins atributiile si competentele institutiilor statului, fara ca cetatenii sa poata sti daca si cat de mult acestea afecteaza drepturilor lor fundamentale, inclusiv dreptul la un proces echitabil si o justitie independenta.” O astfel de politica juridica, evident, rapeste cetateanului dreptul la egalitatea procesuala in administrarea probelor, atita vreme cit colectarea de probe asupra cetateanului incepe inainte de declansarea oricarui act de urmarire penala a acestuia, iar in aceste conditii, adeseori, declansarea urmaririi penale se reduce la a gasi in istoricul comunicarilor facute in mediul digital (telefonie mobila, e-mail, postari pe net si navigare internauta) a unor suspiciuni si nu indicii temeinice, cit cetateanul sa poata fi catalogat, drept „penal”, in baza doar a unei suspiciuni, judecati de valoare accidentale emise de procuror, si nu a unei probe temeinice. Este poate si rodul inversarii rolului probatiunii, nu cel ce acuza are in sarcina probatiunea, ci , acuzatul. In aceste conditii, eu impreuna cu dumneavoastra devenim „inamicul” potential, al entitatii abstracte numite stat, din momentul in care opinia noastra intra in contradictie cu tezele propagandei oficiale.

Intrebarea fireasca care se naste este ce avem de facut, astfel cit sa ne putem proteja noi insine, insa sa ne putem exercita liber, dreptul la expresie.

Raspunsul este ca in momentul in care ne-am conectat la net, indiferent de tehnica de criptare, indiferent de metodele de deviere a semnalului transmis, este doar o problema de timp si de resursa tehnica pina a putea fi identificati. Suna dezarmant, stiu. Insa putem controla dezastrul? Raspunsul este da. Ne putem proteja informatia stocata pe echipament, ne putem proteja rezonabil, in fata perchezitiei on line a actorilor statali.

Protectie pasiva

Lecturati aceste rinduri pe un periferic al carui proprietar sunteti? Daca raspunsul este da, este un raspuns gresit. Perifericul, fie laptop, pc, tableta, smartphone, e „animat” de o multitudine de programe asupra carora aveti doar dreptul limitat de utilizare/folosinta, in conditiile pe care le-ati agreat in momentul primei utilizari. Fara a utiliza aceste softuri, netul va este inaccesibil.

Ati citit atent conditiile, aveti certitudinea ca le-ati inteles”¦? Iarasi daca raspunsul dumneavoastra este da, imi puteti indica, de exemplu documentatia care descrie limbajul de programare a firmware-ului placii de retea a device-ului cu care v-ati conectat? Am fost malitios, e o intrebare adresata unei minoritati, din care dumneavoastra, cu sanse de 99,9998% , nu faceti parte.

Daca nu ati abandonat lectura, sper ca macar acum v-am atras atentia. Perifericul utilizat acum, in lectura, este o colectie de calculatoare de proces, daca definim calculatorul ca fiind un „creier” (controler programabil, procesor) cu o memorie ce suporta operatiuni de citire scriere, si programabil cu ajutorul unui limbaj , in scopul executarii intr-un context dat, a unei secvente de instructiuni. Astfel, comunicatia cu netul o face un calculator de proces, placa de retea, bt, lan, wifi .. informatia stocata pe hdd, sdd, alt calculator de proces, insusi procesorul e un calculator de proces, gestiunea comunicarii intre toate aceste calculatoare de proces este la rindul ei asigurata de catre alte 2 controlere guvernate de biosul (program software) placii de baza a echipamentului folosit. Acestea sunt primele vulnerabilitati utilizate de catre cei ce ne feresc pe noi, de noi insine, fara acordul si stiinta noastra, atunci cind doresc sa ne cotrobaie in urmele digitale ale vietii private.

Este evident, in lipsa controlului real al modului in care echipamentul functioneaza, solutia este de a utiliza ziduri virtuale, care sa impiedice comunicarea neautorizata, intre calculatoarele de proces ce formeaza perifericul utilizat, intre navigarea pe net si spatiul de lucru, fisierele si datele pe care dorim a le proteja. Mai mult, aceste ziduri sa poata proteja ipostaze diferite in care dorim sa navigam pe net, de exemplu, intre accesarea casutei postale, si activitatea de postare pe acest blog.

Singura metoda cunoscuta zonei civile si civilizate, este de a folosi pentru conectarea la net, nu un mod direct, un pc real, ci unul virtual care simuleaza, in fata atacatorului, echipamentul real. Daca echipamentul virtualizat, este inclus intr-un container digital, astfel incit sa avem control absolut asupra oricarei comunicari intre echipamentul virtual si cel real, „ocheada” informatica a lui big brother, fara stiinta noastra devine aproape imposibila.

Iata si explicatia recomandarilor din titlu. Subiectul este extrem de vast, limitarea la spatiul editorial alocat a nascut aceasta forma. In final, consider utila, o lectura a acestui brevet de inventie, https://cryptome.org/2016/05/ibm-tracker-16-0531.pdf cit si audierea acestei prelegeri https://www.youtube.com/watch?v=ijr0E6Lw4Nk .

Contele de Saint GermainEditorialebig brother five eyes,bios,Centrul National de Interceptari,conteiner digital,mediul digital,pc virtual,periferic,protectie pasiva,sistem de operare Qube OS,Subgraph OS.inversarea rolului probatiunii,tehnica de criptare,Uniunea Judecatorilor din Romania  Unul dintre comentatorii valoroși ai acestui blog, căruia noi, neștiind să-i citim semnatura, îi spunem Cavalerul Alb, mi-a trimis un articol interesant, pe o temă specializată. Vi-l supun atenției, cu speranța că vă va provoca la discuții care să ne îmbogățească. De ce recomand in vremuri tulburi, ca si sistem...Blog politic si polemic