Scorul acestui articol
[Total: 48 voturi. Media: 4.2]

Se împlinesc, în curând, două săptămâni de când Sebastian Ghiță a amuțit.

După episodul 8 al dezvăluirilor sale, a urmat căderea generalului Florian Coldea. După căderea lui Coldea a urmat seria incredibilă de 7 interviuri (uneori chiar câte 2 pe zi) ale Laurei Kovesi. La 3 zile după ultimul interviu al acesteia au urmat referirile lui Klaus Iohannis la dezvăluirile lui Ghiță È™i, apoi, un atac dur al preÈ™edintelui la Poliția Română care l-a scăpat pe penalul fugar de sub supraveghere. Ca ieri, în fine, să se desfăÈ™oare audierea de peste 7 ore a Directorului SRI în Comisia Parlamentară de profil.

În tot acest context de încleÈ™tare decisivă a gladiatorului cu fiara, care indică pierderea, în ultimele zile, a inițiativei de către Sebastian Ghiță È™i preluarea acestei inițiative de către „žsistem”, foarte mulți se întreabă: „žde ce tace Ghiță tocmai acum când mai avea puțin până la repurtarea unei victorii zdrobitoare”? De ce s-a oprit din dezvăluiri?

Există o teorie conform căreia Ghiță tace pentru că s-ar fi speriat de aprobarea de către oficialități a dării lui în urmărire generală È™i acum încearcă să-È™i asigure un adăpost mai sigur înainte de a continua lupta începută. Laura Kovesi, în asaltul ei mediatic, a anunțat chiar că autoritățile sunt pe urma lui, că au niÈ™te piste în lucru È™i că, în curând, penalul fugar va fi prins. Propaganda sistemului a plasat pe Internet o poză cu Sebastian Ghiță fotografiat, chipurile, de un turist, în nu È™tiu ce țară exotică a lumii. Chiar dacă fotografia ar fi reală È™i făcută după ce Ghiță a dispărut, localizare nu înseamnă prindere È™i, cu atât mai puțin, extrădare. Deocamdată Sebastian Ghiță nu a căzut în mâinile inamicilor săi, căci, altfel, propaganda sistemului ar fi popularizat această victorie cu o larmă asurzitoare.

O altă teorie este cea lansată de Ion Cristoiu: Ghiță ar fi fost doar un pion în operațiunea SRI de a se descotorosi de Coldea. Acum, odată atins acest obiectiv, Ghiță va fi „žadormit”. Premoniția lui Ion Cristoiu este că nu vom mai avea parte de alte dezvăluiri din partea fugarului deoarece el nu este de capul lui iar cei care-l pilotează din umbră nu doresc escaladarea scandalului. Scopul lor a fost atins, STOP!

Interpretarea mea este diferită de cele două prezentate mai sus È™i pleacă de la raționamentul că Sebastian Ghiță nu vrea să rămână pentru tot restul vieții sale un fugar, care să se ascundă de Interpol È™i care să nu-È™i mai vadă țara È™i familia. Pe de altă parte, cu fiecare dezvăluire gravă pe care o adaugă, îÈ™i mai taie de sub picioare câte o cracă a È™anselor de a se întoarce, vreodată, liber, acasă.

După spectaculoasa victorie a doborârii lui Coldea cu doar două facturi bine țintite, Sebastian Ghiță a încercat o negociere în forță cu sistemul. Le-a transmis cam aÈ™a: am muniție s-o distrug de 10 ori  pe Codruța. Folosirea acestei muniții ar produce însă È™i multe daune colaterale. AÈ™ vrea să le evit. Prin urmare vă propun o înțelegere: eu mă opresc din dezvăluiri aici iar voi o retrageti pe Kovesi de la DNA È™i îmi promiteți o întoarcere în țară fără dosare penale È™i alte necazuri ulterioare.

PreÈ™edintele Iohannis a reflectat serios la propunere, de-asta nici nu a dat, atâta vreme, un mesaj tranÈ™ant în legătură cu dezvăluirile lui Ghiță. A tot aÈ™teptat, probabil, sau ca Ghiță să fie prins sau ca Laura Kovesi să-È™i dea demisia din proprie inițiativă. Aceasta, la rândul ei, simțindu-se în pericol de a fi abandonată, a ieÈ™it furibund la contraatac. Până la urmă nici nu prea avea de ales: ar fi fost singura care pierdea totul din acest târg: È™i poziție, È™i imagine, poate È™i libertate. A preferat să riÈ™te.

Ghiță nu a mai dezvăluit nimic nou aproape două săptămâni, pentru că aÈ™tepta decizia lui Iohannis. Care decizie a fost transmisă ieri, de la Strasbourg, sub forma unui atac declanÈ™at la adresa sa, a penalului fugar.

Un efect imediat al acestei poziționări a preÈ™edintelui s-a văzut aseară, pe manÈ™etele galbene, de Breaking News, ale RTV. Numeroase alerte anunțau că va urma, în zilele următoare, un nou val de dezvăluiri devastatoare ale lui Sebastian Ghiță, în legătură cu Kovesi È™i Iohannis.

„žÎn curând, episodul 9!” „“ a fost titlul titrat cu cele mai mari caractere.

Eu cred în apariția episodului 9 È™i nu în teoria lui Ion Cristoiu.

Contele de Saint GermainEditorialeBreaking News,comisia parlamentara,dezvaluiri Sebastian Ghita,directorul SRI,episodul 9,Florian Coldea,Ion Cristoiu,Klaus Iohannis,Laura Kovesi,RTVSe împlinesc, în curând, două săptămâni de când Sebastian Ghiță a amuțit. După episodul 8 al dezvăluirilor sale, a urmat căderea generalului Florian Coldea. După căderea lui Coldea a urmat seria incredibilă de 7 interviuri (uneori chiar câte 2 pe zi) ale Laurei Kovesi. La 3 zile după ultimul interviu...Blog politic si polemic